На створення переробного підприємства можна отримати від уряду 8 млн грн

Уряд продовжує грантову програму, спрямовану на створення або розвиток переробних підприємств. Мета програми – підтримати бізнес і створити нові робочі місця.

Розмір гранту, який надається одному отримувачу, складе до 8 млн грн.

Гранти надаються за умови обов’язкового співфінансування з отримувачем у співвідношенні не менше 50% коштом гранту і 50% коштом отримувача (власних та кредитних). При цьому власних коштів має бути не менше 20% вартості проєкту. 

Державне фінансування надається лише одному отримувачу з урахуванням пов’язаних із ним осіб.

У випадку руйнації переробного підприємства внаслідок збройної агресії росії держава компенсує отримувачу його власний внесок у повному обсязі. Для цього сплата внеску повинна бути підтверджена документально.

Найближчий етап отримання гранту передбачає подачу заявки до 30 вересня, наступний – до 14 жовтня. Детальніше ознайомитися з етапами подачі заявок можна за лінком.

При подачі заявки на грант необхідно прикріпити бізнес-план за формою. З прикладом заповненого бізнес-плану можна ознайомитися тут.

Мінекономіки розглядатиме заявки протягом 15 робочих днів після завершення кінцевого строку подання. Рішення приймається на підставі оцінки бізнес-плану, співбесіди та результатів перевірки ділової репутації. 

У разі отримання гранту підприємство має зобов’язання створити від 25 робочих місць, працювати не менше 3 років та сплачувати податки у бюджет. В інакшому випадку фінансування доведеться повернути.

Нагадаємо, українцям допоможуть перетворити ідеї інноваційної їжі на бізнес.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Піонер ринку культивованого м’яса отримав мільйони від Alibaba та готується захопити ринок Китаю

Компанія Eat Just, що першою у світі почала продавати та навіть доставляти додому культивоване м’ясо, а пізніше отримала дозвіл...

За прилавок магазину з морозивом поставили ввічливих роботів-кондитерів

Технічно Brown Bana — це скоріше ко-ботична установка, оскільки шарнірні роботні руки просто пересувають чашки та морозиво в капсулах,...

Air Co. Екологічна горілка з двох інгредієнтів: вуглекислого газу і води

За словами одного із засновників стартапа Грегорі Костянтина, при виробництві кожної пляшки горілки Air Co., з атмосфери поглинається стільки...

Виробники інноваційної їжі можуть отримати до 1 млн грн гранту

Сума кожного гранту складе  до 25 000 євро (приблизно 1 млн грн).Фінансування гантової програми буде забезпечене за рахунок Європейського...

«Яготинське» і «Яготинське для дітей» оновили паковання для дев’яти продуктів

Упаковка Tetra Gemina Aseptic поєднує в собі функціональність та екологічність. Нова форма зі скошеним дашком забезпечує легкість використання та...

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Кондитерська мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи

Власна кондитерська» мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи у пакованні, дизайн якого створили українські ілюстраторки —...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Може вас зацікавити

“Додали до меню деруни, і вони одразу стали хітом”: як розвивається український стріт-фуд

Формат, який Клопотенко називає стартапом, спрямований на переосмислення та...

Тайська компанія створила вишукану шинку із кореня лотоса

Шинку під брендом готової їжі Sun N Moon нещодавно...

Піонер рослинного м’яса вийшов у прибуток вперше за три роки

Чистий дохід Beyond Meat за третій квартал склав $81...

Веганське кунжутне молоко отримало найвищу нагороду за інноваційність

Ця нагорода є однією з найвищих, яку виробник може...

Футурологи назвали головний інгредієнт майбутнього. Ним стане повітря

Зростання цін на сировину змушує виробників харчових продуктів використовувати...

Вибір редактора
В продовження теми