На створення переробного підприємства можна отримати від уряду 8 млн грн

Уряд продовжує грантову програму, спрямовану на створення або розвиток переробних підприємств. Мета програми – підтримати бізнес і створити нові робочі місця.

Розмір гранту, який надається одному отримувачу, складе до 8 млн грн.

Гранти надаються за умови обов’язкового співфінансування з отримувачем у співвідношенні не менше 50% коштом гранту і 50% коштом отримувача (власних та кредитних). При цьому власних коштів має бути не менше 20% вартості проєкту. 

Державне фінансування надається лише одному отримувачу з урахуванням пов’язаних із ним осіб.

У випадку руйнації переробного підприємства внаслідок збройної агресії росії держава компенсує отримувачу його власний внесок у повному обсязі. Для цього сплата внеску повинна бути підтверджена документально.

Найближчий етап отримання гранту передбачає подачу заявки до 30 вересня, наступний – до 14 жовтня. Детальніше ознайомитися з етапами подачі заявок можна за лінком.

При подачі заявки на грант необхідно прикріпити бізнес-план за формою. З прикладом заповненого бізнес-плану можна ознайомитися тут.

Мінекономіки розглядатиме заявки протягом 15 робочих днів після завершення кінцевого строку подання. Рішення приймається на підставі оцінки бізнес-плану, співбесіди та результатів перевірки ділової репутації. 

У разі отримання гранту підприємство має зобов’язання створити від 25 робочих місць, працювати не менше 3 років та сплачувати податки у бюджет. В інакшому випадку фінансування доведеться повернути.

Нагадаємо, українцям допоможуть перетворити ідеї інноваційної їжі на бізнес.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Японський шеф-кухар першим зробив суші із вирощеної в лабораторії рідкісної риби

Forsea Foods – єдина відома компанія, яка працює з клітинним вугром. Компанія заявляла про розробку унікальної технології ще минулого...

Стартап створив технологію, яка передаватиме аромати страв для дегустацій на відстані

Процес починається з аналізу обраного аромату за допомогою приладу GCMS (газова хроматографія з мас-спектрометрією). Якщо це рідина, її вводять...

Українська компанія виготовила для Ізраїля кошерний пряник до єврейського нового року

Після складнощів в логістиці, викликаних воєнним станом в країні, в цьому році HD-group відновила співпрацю з партнерами із Ізраїлю...

Mars наповнить свої найвідоміші цукерки смаком гірчиці

Гірчичні солодощі будуть доступні протягом обмеженого періоду часу. Їх продаватимуть у США до Національного дня гірчиці, який припадає на...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Льодяний борщ. Український сервіс iceFood заморожує готові страви за унікальною технологією

iceFood — це сервіс заморожених ready-to-eat корисних страв, на...

Зона комфорту з Amazon. Рітейлер відкрив перший в Європі безконтактний супермаркет

Можливість скупитися продуктами з використанням інноваційних технологій отримали британці....

Сухий борщ: львівські підприємці розробили інновацію для ЗСУ

Підприємство було створене у березні 2021 року з ініціативи...

Вибір редактора
В продовження теми