Ресторани годуватимуть європейців яйцями, вирощеними із дріжджів

Німецький стартап Formo представить «зварену в лабораторії» альтернативу яйцям у сегменті громадського харчування.

spot_img

До кінця року альтернативні яйця з’явиться у кафе, ресторанах та готелях, а у 2024-му – і у роздрібній торгівлі. 

Альтернативні яйця німецький стартап створює за допомогою технології точного бродіння. Перш ніж стати доступним для комерційного ринку, продукт пройшов цикли ітерацій.

Білок Formo виготовляється за допомогою мікроба під назвою Aspergillus oryzae, який частіше називають “цвіллю коджі”.

Компанія зазначає, що отриманий за допомогою дріжджів інгредієнт не є ідентичною копією яєчних білків, таких як овальбумін або овотрансферин – натомість вона пропонує білок, який має ті ж самі функціональні властивості.

«Завдяки структурі білка наші продукти мають смак і поводять себе, як звичайні яйця», — каже Рафаель Вольгенсінгер, генеральний директор Formo.

При цьому він акцентує, що протеїн Formo не класифікується як абсолютно нова їжа (наприклад, те ж лабораторне м’ясо), тому не потребує проходження регуляторних процесів, які можуть зайняти кілька років. Проте він стане першим такого роду продуктом в Європі, доступним для широкого кола споживачів.

«Ми виробляємо основний інгредієнт – білок – шляхом точної ферментації, але без використання інструментів синтетичної біології, які б вважалися генною інженерією», — пояснює він.

Альтернативні яйця Formo будуть вироблятися в Німеччині

На старті продажів продукт матиме надбавку до ціни порівняно з тваринним аналогом, адже компанія має будувати свою промислову інфраструктуру та не отримує державних субсидій, як виробники курячих яєць.

Згодом мікробні яйця стануть дешевшими шляхом зниження виробничих витрат, обіцяють розробники.

Нагадаємо, ще однією розробкою німецького стартапу є мікробний сир. Formo очікує, що цей продукт має потенціал захопити третину ринку.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Інноваційний, але натуральний інгредієнт пригнічує ріст цвілі у хлібі та тортах

Продукт під назвою Shield V Plus Dry є натуральним інгредієнтом, який поєднує буферизований оцет і рослинні екстракти. Інгредієнт запобігає розвитку...

Impossible Foods довів суму фінансування свого веганського м’ясного бренду до «неможливих» $2 млрд

Останнє вливання капіталу підняло загальний обсяг фінансування «неможливих» до майже $2 млрд з моменту заснування у 2011 році.Свіжі кошти...

Чіпскоїн. Pringles продає віртуальні чіпси за криптовалюту

Свою пропозицію компанія називає CryptoCrisp. Об’єм випуску серії з новим ароматом — лише 50 банок. Всі вони існують лише...

На крафтове виробництво сиру та меду можна отримати 100 тис. грн

Заявку на грант можуть подати підприємці з-поміж ВПО, які переїхали до Києва та Київської області, а також підприємці з...

Австралійці створили дитячу суміш із кокоса. Майже як материнське молоко

Співпраця з Університетом Квінсленду, батьками та медичними фахівцями дозволила створити продукт, що максимально наближений до материнського молока та забезпечує...

Запорізький виробник варить із кизилу дропси та фарширує ягоди анчоусами

Кизилові дропси виготовляють з кизилового та яблучного пюре з додаванням меду та йогурту.  Солодощі не містять цукру, але багаті на...

Може вас зацікавити

Смачні і соковиті креветки тепер штампують із крохмалю, ламінарії та пшениці

Пропозицій на ринку стає дійсно багато, і вони набувають...

Сімейна пивоварня з великою історією запустила пиво із макаронів

Цього місяця на полицях магазинів з'являться Pale Ale (4.7%...

Вибір редактора
В продовження теми