Ресторани годуватимуть європейців яйцями, вирощеними із дріжджів

Німецький стартап Formo представить «зварену в лабораторії» альтернативу яйцям у сегменті громадського харчування.

До кінця року альтернативні яйця з’явиться у кафе, ресторанах та готелях, а у 2024-му – і у роздрібній торгівлі. 

Альтернативні яйця німецький стартап створює за допомогою технології точного бродіння. Перш ніж стати доступним для комерційного ринку, продукт пройшов цикли ітерацій.

Білок Formo виготовляється за допомогою мікроба під назвою Aspergillus oryzae, який частіше називають “цвіллю коджі”.

Компанія зазначає, що отриманий за допомогою дріжджів інгредієнт не є ідентичною копією яєчних білків, таких як овальбумін або овотрансферин – натомість вона пропонує білок, який має ті ж самі функціональні властивості.

«Завдяки структурі білка наші продукти мають смак і поводять себе, як звичайні яйця», — каже Рафаель Вольгенсінгер, генеральний директор Formo.

При цьому він акцентує, що протеїн Formo не класифікується як абсолютно нова їжа (наприклад, те ж лабораторне м’ясо), тому не потребує проходження регуляторних процесів, які можуть зайняти кілька років. Проте він стане першим такого роду продуктом в Європі, доступним для широкого кола споживачів.

«Ми виробляємо основний інгредієнт – білок – шляхом точної ферментації, але без використання інструментів синтетичної біології, які б вважалися генною інженерією», — пояснює він.

Альтернативні яйця Formo будуть вироблятися в Німеччині

На старті продажів продукт матиме надбавку до ціни порівняно з тваринним аналогом, адже компанія має будувати свою промислову інфраструктуру та не отримує державних субсидій, як виробники курячих яєць.

Згодом мікробні яйця стануть дешевшими шляхом зниження виробничих витрат, обіцяють розробники.

Нагадаємо, ще однією розробкою німецького стартапу є мікробний сир. Formo очікує, що цей продукт має потенціал захопити третину ринку.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Повстання машин. Роботи-кіоски бродитимуть супермаркетами, танцюватимуть та продаватимуть цукерки

Такий планується розмістити в магазині ShopRite в Монро, штат Нью-Йорк (США).Робот, якого вже охрестили «Смайликом», гратиме музику та, ймовірно,...

Всесвітньо відомий бренд запускає перше в історії пиво Сонця – з вітаміном D

Sunbrew дебютує в Канаді цього місяця, пізніше цього року з’явиться у Великобританії, а потім на інших ключових ринках Європи,...

Упаковка з бамбуку та соломи розкладається за 84 дні і повністю замінює пластик

В рамках співпраці ABB поставить роботизовані елементи, які дозволять Zume виробляти екологічно чисту упаковку в глобальному масштабі.Зокрема, протягом наступних...

New Food Summit 2024: ключові тенденції та виклики агріфуд-галузі

Тренди та зміни на ринку агріфуду Найбільше на галузь наразі впливає війна. “Через російську агресію ми маємо руйнування інфраструктури, перервані...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

Вулканічне м’ясо, лабораторна курятина та штучні яйця — 10 foodtech-проєктів, у які інвестували мільярди у 2021 році

Щонайменше 13 раундів залучення інвестицій принесли гравцям фудсегменту від...

Щасливого польоту: в Ізраїлі доставку піци доручили дронам

Саме таку інновацію разом з Pizza Hut запустила в Ізраїлі...

Німці розробили низькокалорійні яйця з люпину, що імітують структуру курячих

Новий продукт має такі ж функціональні властивості, як звичайне...

“Розумна кухня” рахує калорії, білки, жири та вуглеводи під час приготування їжі

Versaware прагне зробити цей процес у рази простішим і...

Швейцарський гігант замінив легендарні кавові капсули кульками з водоростей

Migros представив інноваційну систему приготування кави CoffeeB.Нова кавоварка, на...

Вибір редактора
В продовження теми