На Закарпатті збивають морозиво з пива та сидру та варять варення з гострого перцю

У с. Кваси Закарпатської області місцеві підприємці виготовляють унікальне морозиво з козячого та овечого молока під брендом “Гуцало Джелато”.

“Гуцало Джелато” має широкий асортимент. Це ягідні щербети, пивне морозиво, морозиво з лісовими шишками, гілочками смереки, вершкове з овечого або козиного молока. 

Виробник розповідає, що морозиво з овечого молока містить більше жирів, білків та вітаміну А, має менше лактози, виражену кремову текстуру та насичений смак. Вважається, що овече молоко допомагає добре відновитися організму, а також сприяє насиченню клітин головного мозку, що зумовлює поліпшення пам’яті та працездатності.

Козине молоко – найкращий пробіотик для травлення. Воно підтримує імунну систему та допомагає боротися з запаленнями.

“Гуцало Джелато” використовує природну колірну гамму та не додає штучні барвники. 

“Тільки натуральні інгредієнти надають морозиву багатогранний смак та стійку текстуру”, – діляться підприємці.

Наприклад, у фіолетовий колір десерт підфарбовують ягоди яфини

Ніжно-рожевий – це сорбет із теруарного сидру. Також є морозиво із додаванням справжнього пива або смерекових гілочок.

До речі, “Гуцало” не зупиняється лише на морозиві. Тут можна знайти крафтові сири, безліч солодощів, мед та унікальні леквари. 

Тут варять сирну карамель, яку можна мастити на млинці та оладки, а також варення із гострого перцю. Останнє часто застосовують як солодко-гострий соус до м’яса. 

Нагадаємо, нещодавно перше у світі морозиво з повітря стало доступним для споживачів.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Японська фабрика випікає печиво з диких земляних ос — нагадує ізюм і горіхи

Готується незвичне печиво з традиційних для Японії інгредієнтів — рисового борошна та кокосового молока, а в якості оригінальної добавки...

Італійці створили веганське морозиво із рідкісних горіхів кенарі, що ростуть у тропічних лісах

Продукт FairFlavor Foods – це веганське морозиво Nth Wonder із горіхів кенарі, які походять з південних індонезійських тропічних лісів. Джелато...

Вчені назвали несподіваний інгредієнт, який покращує рослинне м’ясо

До такого висновку дійшли в Університеті Путра в Малайзії. Дослідники оцінили фізико-хімічні та сенсорні властивості рослинних м'ясних котлет, виготовлених з...

Шкурне питання. Компанія Holy Cow робить поживні закуски з коров’ячих шкір

Заснована в 2021 році двома друзями з дитинства компанія бере натхнення з індонезійської кухні, де шкуру з яловичини їдять...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Український ресторатор потрапив до ТОП-50 людей світу, які впливають і формують майбутнє світової гастрономії

Міжнародний рейтинг найпрестижніших ресторанів світу The World's 50 Best...

Львів’яни варять кабачкові цукати, які схожі на банан та диню

“За нашою традицією, це повністю натуральний продукт. Навіть у...

Стартап з Ізраїлю створив балакучого робота-бармена зі штучним інтелектом

GKI Group продемонструвала свою розробку на американській виставці CES...

Mars контролюватиме походження морепродуктів у кормах

Компанія Mars стала першою у світі серед виробників кормів...

Білл Гейтс інвестує у стартап, що створює грудне людське молоко в лабораторії

Стартап з Північної Кароліни отримав фінансування від вже існуючого...

Вибір редактора
В продовження теми