Тістечка з чайних відходів знижують ризик ожиріння. Дослідження

Учені з Університету Короля Фейсала (Саудівська Аравія) додали відпрацьоване чайне листя та кавову гущу у бісквітне тісто, щоб отримати тістечка з вищою поживністю та довшим терміном зберігання.

Чай та кава відомі як джерела антиоксидантів, нерозчинної клітковини, незамінних амінокислот, цукру з низьким глікемічним показником, калію та кальцію.

Однак традиційний процес заварювання часто лишає цінні сполуки у відпрацьованому чайному листі чи кавовій гущі, і лише частина з них потрапляє до чашки.

Щоб отримати користь з відходів, команда вчених ретельно промила і висушила використане чайне листя та кавову гущу. Далі їх подрібнили і додали до тіста у масовій частці 1%, 2% та 3%.

Тістечка, збагачені порошком із відпрацьованої кави та чаю

Тістечка продемонстрували підвищену концентрацію поживних речовин та поліпшену антиоксидатну дію. 

Також вони показали підвищену стабільність при зберіганні. Після 14 днів розвиток мікробів у випічці відбувався значно повільніше, порівняно з контрольним зразком.

Вироби з незначним додаванням кавового та чайного порошку вичвилися смачнішими

Однак тістечка з надто високою концентрацією нового інгредієнту втрачали свою споживчу привабливість через зміну кольору.

Використання відпрацьованої кавової гущі як харчового інгредієнта в інноваційних хлібобулочних виробах може не тільки покращити поживність і смак, але й знизити ризик хронічних захворювань, таких як ожиріння та діабет, говорять автори проєкту. Окрім тістечок порошок можна додавати до шейків, печива та інших продуктів.

Нагадаємо, раніше вчені розробили із кавової гущі на 30% міцніший бетон.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Український виробник створив веганський мармелад з чорної моркви та спіруліни

Один з найкращих смаків, які вдалося створити за останній рік, — медова диня в мармеладі, йдеться в повідомленні «Небесного...

Стартап створив інноваційний майонез з цитрусовими

Стартап, заснований у 2012 році, починав з соусів, заправок та молочних консервів. А пізніше розширилась на інші категорії.Сіріл Каррат,...

Голландці за допомогою точного бродіння створили справжнє “вершкове” масло із соєвих бобів

Інноваційний продукт під назвою «The Original Better» надійде у роздрібні магазини та заклади громадського харчування у вересні.У компанії заявляють,...

Неможливе можливо: Impossible Foods готується до виходу на IPO з оцінкою в $10 млрд

Наступного року компанія проведе первинне публічне розміщення – традиційне або шляхом злиття зі спеціальною компанією типу SPAC.Таку інформацію розкрити...

Український бренд Jaffa випустив Ice Coffee — натуральну холодну каву

Продукт створено для сучасних споживачів, які цінують якість, натуральність, зручність і естетику. Це відповідь на глобальний тренд кави «to...

Alviva Group збільшує експорт кондитерської продукції

Продуктові лінійки мусово-йогуртових тортів та еклерів бренду Tarta розроблені з урахуванням потреб міжнародного ринку та відповідають останнім трендам у...

Mars контролюватиме походження морепродуктів у кормах

Компанія Mars стала першою у світі серед виробників кормів для домашніх тварин, яка офіційно зобов’язалася дотримуватися стандартів Глобального діалогу...

Nestlé використовує відходи какао-бобів для збільшення виробництва шоколаду

Швейцарська компанія Nestlé оголосила про впровадження інноваційної технології переробки какао-плодів, яка дозволяє використовувати до 30% частин, що раніше йшли...

Може вас зацікавити

Гриль зі штучним інтелектом смажить ідеальний стейк за 2 хвилини

Гриль поєднує високотемпературне інфрачервоне приготування з системою штучного інтелекту...

Фіни готові навчити півтори сотні компаній дешево вирощувати лабораторне м’ясо

Технологію розробили Пекка Катаяісто з Інституту наук про життя...

Херсонський маслозавод випустив «середземноморську бринзу», що містить більше кальцію

Фетакса належить до розсільних сирів, має м’яку кремову консистенцію На...

У Франції почали шити люксові сумки зі шкіри, вирощеної із клітин

Шляхом нового фінансування компанія планує збільшити команду та розробити...

В Індії створили морозиво та льодяники, що світяться як медузи, коли їх облизують

Реакція ґрунтується на ферменті люциферази, який при лизанні язиком...

Вибір редактора
В продовження теми