Смачні і соковиті креветки тепер штампують із крохмалю, ламінарії та пшениці

Від Австралії та Таїланду до Нідерландів і США – у всьому світі стає легше, ніж будь-коли посмакувати рослинними креветками.

Пропозицій на ринку стає дійсно багато, і вони набувають гарної текстури – соковитої та ситної.

Одним із найкращих зразків на ринку рослинних креветок експерти називають Vegan Zeastar. Це бренд голландської рослинної компанії Vegan Finest Foods, який має цілий асортимент веганських морепродуктів, включаючи крабів, тунця, лосося, тріску, кальмари та креветки.

Останні представлені у трьох різновидах – звичайна версія, з чилі та з лимоном. 

Звичайні рослинні креветки Vegan Zeastar створюють із комбінації картопляного крохмалю та екстракту ламінарії для текстури і смаку. Туди ж додають цукор, сіль, пшеничну клітковину та гелеутворювачі. Необхідний вміст протеїну забезпечує соя.

Креветки смажать у паніровці із сухарів, кокосового масла, соєвого порошку, дріжджового екстракту та бета-каротину

Інакшу рецептуру розробив тайський гігант на ринку морепродуктів Thai Union. Він виготовляє пельмені, на 68% наповнені креветками рослинного походження, які виготовляють із кокосової олії, цукру, солі, гелеутворювачів і стабілізаторів. 

А вегетаріанська кухня Lily’s Vegan Pantry, що у знаменитому китайському кварталі Нью-Йорка, взагалі взяла за основу для виробництва рослинних креветок порошок кореня японської японської рослини конжаку, яка росте на висоті 2-5 км над рівнем моря.

Туди ж додали бета-глюкан, картопляний крохмаль, карагенан, альгінат, гідроксид кальцію та приправи.

Нагадаємо, рослинними креветками можна посмакувати і в Україні. Раніше їх виробництво анонсував розробник першого в Україні рослинного стейку компанія «GreenGo»

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Столітній молочний гігант створив напій для нарощування м’язів

Лінійка UP2U Recover, що включає протеїнові напої зі смаком персика з манго та червоного апельсина і безароматизованого білкового порошку,...

Виробник лабораторного лосося відкриє завод потужністю 90 тонн на рік

Новітні потужності, розміщені в Сан-Франциско будуть включати в себе не лише виробничий цех, а й приміщення для дегустацій та...

З’явилось п’ять тисяч нових продуктів із горіха, який регулює роботу мозку

Минулого року в Європі було випущено понад 5000 нових продуктів з мигдалю. Це становить майже половину світового виробництва (43,7%).Провідними країнами...

Ізраїльський стартап отримав мільйонну угоду на 3D-друк риби

Steakholder Foods – член Глобального договору ООН. Її технологія передбачає створення гібридних рибних продуктів, які є здоровішими та кращими...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

Японка та американець створили молоко із кабачка — з вітаміном С та залізом

На сьогодні вже нікого не здивуєш мигдальним, вівсяним чи...

Грибні омари, равіолі та бекон: стартап запозичив ідею з японською кухні

Замовлення продукту доступне на сайті компанії, і, за словами...

Виробник «Жигулівського» варитиме пиво на сонячній енергії

Батареї планують встановити на всі дахи, які мають необхідний...

Перша публічна дегустація лабораторної яловичини: це дійсно смакує як м’ясо

Дегустація відбулася в Нідерландах, які на законодавчому рівні дозволили...

Потенціал ринку альтернативного м’яса — чому такі продукти не тільки для веганів?

Ми звикли до соєвого та кокосового молока у магазинах,...

Вибір редактора
В продовження теми