Перша компанія подала заявку на поставку лабораторного м’яса в ЄС

Німецька біоінженерна компанія The Cultivated B., що також базується в Північній Америці, розпочала переговори з Європейським органом з безпеки харчових продуктів (EFSA) та офіційний процес попередньої подачі на схвалення культивованого м’яса.

Компанія намагається вивести на ринок гібридні ковбаски, які складаються із лабораторно вирощених клітин м’яса та рослинних інгредієнтів.

Після того, як The Cultivated B. подасть досьє інноваційної розробки, вона стане першою компанією, що очікуватиме на сертифікацію EFSA для культивованого продукту.

The Cultivated B. розробила гібридні ковбаски у співпраці з дочірньою компанією TCB The Family Butchers. Вони схожі на варені сосиски, що використовуються у хот-догах.

«Це більше, ніж просто процес сертифікації. Це свідчення нашої передової промислово-масштабованої технології клітинного сільського господарства, а також віддзеркалення нашого непохитного зобов’язання започаткувати нову еру виробництва харчових продуктів — таку, де поєднується здоров’я, смак, етика та стійкість», — сказав генеральний директор The Cultivated B Dr. Хамід Нурі. 

На його думку, європейський сектор культивованого м’яса має величезний потенціал і значні можливості для зростання. 

До слова, досі жодна інша компанія не подала заявку на отримання дозволу EFSA на схвалення культивованого м’яса.  Лише ізраїльський стартап Aleph Farms подав заявку на дозвіл регуляторів у Швейцарії та Великобританії для продажу свого культивованого м’яса.

На сьогодні продажі культивованого м’яса офіційно дозволені лише в Сінгапурі та США.

Джерело

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Схожі теми

Футурологи назвали головний інгредієнт майбутнього. Ним стане повітря

Зростання цін на сировину змушує виробників харчових продуктів використовувати можливості, які надає повітря як інгредієнт.Про це заявила д-р Моргейн...

Гігант ринку швидкого харчування Burger King замінить половину м’яса на веганське

У компанії кажуть, що заміна половини м’яса веганською альтернативою допоможе скоротити викиди парникових газів на 41%.Burger King UK вже...

Грибна бастурма. Гавайський стартап в’ялить яловичину із грибів

Генеральний директор Moku Foods Метт Фельдман почав розробляти в'ялене м'ясо з грибів на своїй домашній кухні з метою створення...

Жуй кунжут. Штучний інтелект вирощує «смарт-кунжут» з підвищеним вмістом білку

«Ми розпочали селекцію «смарт-кунжуту» в 2014 році, а вже 2019-го випустили наші перші комерційні сорти кунжуту без ГМО», —...

Дві третини м’яса та молока до 2050 року замінять альтернативні продукти — дослідження

Згідно з дослідженням британської екологічної благодійної організації та аналітичного центру Green Alliance, альтернативна білкова промисловість може стати ключем до...

Найбільша інвестиція в альтернативне м’ясо — $0,4 млрд отримали стейки з грибів

Загальна сума інвестицій у стартап з моменту заснування сім років тому складає $365 млн “Ми використаємо фінансування для різноманітних цілей,...

Може вас зацікавити

Мусульмани готові визнати м’ясо, вирощене в лабораторії, халяльним

Халяльні вимоги, викладені MUIS, включають забезпечення того, щоб клітинні...

Австрієць виготовив в Україні преміальний делікатес, якому дві тисячі років

Засновник бренду – австрійський бізнесмен Томас Бруннер, який у...

Вибір редактора
В продовження теми