Фінансування буде зосереджено на максимальному зниженні витрат виробництва протягом наступних двох років.
Стартапи були відібрані в конкурсі Cultivated Meat Innovation Challenge, організованому EIT Food та Інститутом доброї їжі (GFI).
Фінансування виділено дослідницьким групам із Великобританії, Німеччини та Ізраїлю. Вони зосередяться на тому, щоб знизити вартість середовища росту для клітинних культур. На сьогодні це одна із найбільших перешкод для комерціалізації їжі виробленої із клітин через надто високу вартість.
Кошти EIT Food підтримають компанії в подальшому тестуванні ринку та комерціалізації, щоб інноваційні продукти досягли європейських споживачів.
Однією з компаній, які отримали фінансування EIT Food, є німецький фармацевтичний бізнес LenioBio. Її технологія дозволяє швидко вирощувати навіть найскладніші білки – протягом 48 годин.
Цю технологію можна перенести на виробництво будь-якого білка “у будь-якому масштабі, у будь-якій точці світу – незалежно від того, чи він використовуватиметься для виробництва яловичини, чи лосося”.
Ще один учасник, який отримав фінансування – британська компанія 3D Bio-Tissues, яка виробляє людські рогівки для трансплантації очей. Поєднавши свої фармацевтичні знання з недорогими харчовими інгредієнтами, компанія планує допомогти ефективно вирощувати культивоване м’ясо.
Нагадаємо раніше EIT Food обрав для підтримки стартапи, які розробили інноваційні порошкові інгредієнти – борошно з артишоків, порошок з білих водоростей та жолудів.