ЄС виділив понад мільйон євро на здешевлення виробництва клітинного м’яса (оновлено)

Спільнота харчових інновацій EIT Food, створена Європейським інститутом інновацій і технологій EIT (органом ЄС) виділила 1,2 млн євро, аби профінансувати три підприємства, які займаються розробкою альтернативного протеїну.

Фінансування буде зосереджено на максимальному зниженні витрат виробництва протягом наступних двох років.

Стартапи були відібрані в конкурсі Cultivated Meat Innovation Challenge, організованому EIT Food та Інститутом доброї їжі (GFI). 

Фінансування виділено дослідницьким групам із Великобританії, Німеччини та Ізраїлю.  Вони зосередяться на тому, щоб знизити вартість середовища росту для клітинних культур. На сьогодні це одна із найбільших перешкод для комерціалізації їжі виробленої із клітин через надто високу вартість.

Кошти EIT Food підтримають компанії в подальшому тестуванні ринку та комерціалізації, щоб інноваційні продукти досягли європейських споживачів.

Однією з компаній, які отримали фінансування EIT Food, є німецький фармацевтичний бізнес LenioBio. Її технологія дозволяє швидко вирощувати навіть найскладніші білки – протягом 48 годин. 

Цю технологію можна перенести на виробництво будь-якого білка “у будь-якому масштабі, у будь-якій точці світу – незалежно від того, чи він використовуватиметься для виробництва яловичини, чи лосося”.

Ще один учасник, який отримав фінансування – британська компанія 3D Bio-Tissues, яка виробляє людські рогівки для трансплантації очей. Поєднавши свої фармацевтичні знання з недорогими харчовими інгредієнтами, компанія планує допомогти ефективно вирощувати культивоване м’ясо.

Нагадаємо раніше EIT Food обрав для підтримки стартапи, які розробили інноваційні порошкові інгредієнти – борошно з артишоків, порошок з білих водоростей та жолудів.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Кулінарні експерти з Тель-Авіву не змогли відрізнити лабораторне м’ясо від звичайного

До свого тель-авівського ресторану The Chicken SuperMeat запросила трійку високопоставлених кулінарних експертів та медіа-персон – суддю MasterChef Міхала Анскі,...

Продажі веганської їжі зросли на 500%: рітейлери звітують про небувалий попит

Мережа пояснює цей ривок збільшенням популярності рослинної їжі.У січні Aldi проводила кампанію Veganuary, назва якої походить від двох слів...

18 лютого на форумі «Хлібопекарський бізнес – 2021» обговорять проблемні питання галузі

Цільова аудиторія: керівники хлібопекарських і кондитерських підприємств, директори з якості, начальники департаментів постачання, головні інженери, начальники виробництв, а також...

Куряче м’ясо, вирощене в лабораторіях, вперше допущено до продажу

На відміну від таких стартапів як Beyond Meat і Impossible Foods, які розробляють рослинні аналоги м'ясних продуктів, намагаючись досягти...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

У лабораторії вперше виростили цільні шматки м’яса з прошарками жиру

Вони використовують метод, завдяки якому в продукті міститься більше...

Британці створили рослине молоко третього покоління

Йоркширський бренд Mighty Drinks, найбільш відомий своїм веганським гороховим...

Пломбір за крипту — виробники мікробного морозива переходять на блокчейн

Здійснити крипто-платіж можна на веб-сайті Brave Robot. Для звичайних...

Корейці випустили тунця із зернових відходів, оцту та какао

Компанія виробляє альтернативне м’ясо, використовуючи перероблені інгредієнти (наприклад, зерно),...

Шкурне питання. Компанія Holy Cow робить поживні закуски з коров’ячих шкір

Заснована в 2021 році двома друзями з дитинства компанія...

Вибір редактора
В продовження теми