У продукті немає жиру, глютену чи цукру, лише – корінь японської рослини конжаку (її ще називають конняку, «диявольський язик», «лілія вуду», «зміїна пальма» або «слонячий ям»), яка росте на висоті 5000 над рівнем моря.
Корінь конжаку або “слонячого яму” в основному складається з унікальної клітковини під назвою глюкоманнан. Ця клітковина зв’язує воду у 1000 разів більше своєї ваги, тому дуже насичує, якщо її вживати в їжу.
Так як глюкоманнан поглинає багато води, виробник продукту рекомендує більше пити
RawPasta вже зварена, її потрібно лише розігріти протягом 2 хвилин на сковороді або в мікрохвильовій печі. До готових макаронів можна додати приправи та зелень.
У компанії говорять, що вживання пасти зі “слонячого яму” дає відчуття повного шлунку, адже глюкоманнан розширюється і заповнює більше місця. В результаті споживач не почувається голодним, рідше хоче споживати висококалорійну їжу, а отже швидше худне.
До речі, макарони із конжаку отримали офіційне підтвердження EFSA щодо можливості застосування для здорового схуднення під час дієти з обмеженим споживанням енергії.
Зокрема, було доведено, якщо з’їдаючи 33 грами макаронів 3 рази на день і випиваючи достатньо води, можна дійсно отримати позитивний ефект для організму.
Нагадаємо, раніше швейцарський стартап створив із кореня цієї ж рослини альтернативні рослинні креветки.