Стартап розробив макарони для схуднення із рідкісної японської рослини

Нідерландська компанія Сlean Foods створює унікальні макарони під брендом RawPasta, які містять всього 6 калорій на 100 грамів.

spot_img

У продукті немає жиру, глютену чи цукру, лише – корінь японської рослини конжаку (її ще називають конняку, «диявольський язик», «лілія вуду», «зміїна пальма» або «слонячий ям»), яка росте на висоті 5000 над рівнем моря.

Корінь конжаку або “слонячого яму” в основному складається з унікальної клітковини під назвою глюкоманнан. Ця клітковина зв’язує воду у 1000 разів більше своєї ваги, тому дуже насичує, якщо її вживати в їжу. 

Корінь конжаку

Так як глюкоманнан поглинає багато води, виробник продукту рекомендує більше пити

RawPasta вже зварена, її потрібно лише розігріти протягом 2 хвилин на сковороді або в мікрохвильовій печі. До готових макаронів можна додати приправи та зелень.

У компанії говорять, що вживання пасти зі “слонячого яму” дає відчуття повного шлунку, адже глюкоманнан розширюється і заповнює більше місця. В результаті споживач не почувається голодним, рідше хоче споживати висококалорійну їжу, а отже швидше худне.

До речі, макарони із конжаку отримали офіційне підтвердження EFSA щодо можливості застосування для здорового схуднення під час дієти з обмеженим споживанням енергії. 

Зокрема, було доведено, якщо з’їдаючи 33 грами макаронів 3 рази на день і випиваючи достатньо води, можна дійсно отримати позитивний ефект для організму.

Нагадаємо, раніше швейцарський стартап створив із кореня цієї ж рослини альтернативні рослинні креветки.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Вчені відкрили нові види рослин, які можуть замінити какао

Це відкриття може стати ключем до створення стійких до кліматичних змін видів шоколаду.Досліджуючи різноманіття роду Theobroma, вчені виявили нові...

New Food Summit 2023 — перша подія про їжу майбутнього

Як змінюється та куди рухається глобальний Food-ринок і яке місце на ньому має посісти український продукт? Як створювати...

Американці створили кубики льоду, що не тануть та вбивають мікробів

Такий «лід» компостується, має антимікробну дію та запобігає перехресному забрудненню свіжих продуктів в упаковці.Патент на дизайн і концепцію подали...

Ізраїльська Aleph Farms залучила $100 млн на створення лабораторних стейків

Aleph Farms базується в Ізраїлі. У компанії заявляють, що нові кошти будуть спрямовані на збільшення виробництва, зростання операцій на...

Австралійці створили дитячу суміш із кокоса. Майже як материнське молоко

Співпраця з Університетом Квінсленду, батьками та медичними фахівцями дозволила створити продукт, що максимально наближений до материнського молока та забезпечує...

Запорізький виробник варить із кизилу дропси та фарширує ягоди анчоусами

Кизилові дропси виготовляють з кизилового та яблучного пюре з додаванням меду та йогурту.  Солодощі не містять цукру, але багаті на...

Може вас зацікавити

$200 млн в майбутнє. Microsoft вкладаєтьcя у виробництво штучних яєць та м’яса.

Інвестиції будуть спрямовані на збільшення виробничих потужностей, формування бренду...

Американський стартап створив м’ясо із м’якоті фруктів кеш’ю, що завжди йшла у відходи

Це перша компанія в США, яка перетворила волокна фрукта...

Вибір редактора
В продовження теми