Стартап розробив макарони для схуднення із рідкісної японської рослини

Нідерландська компанія Сlean Foods створює унікальні макарони під брендом RawPasta, які містять всього 6 калорій на 100 грамів.

У продукті немає жиру, глютену чи цукру, лише – корінь японської рослини конжаку (її ще називають конняку, «диявольський язик», «лілія вуду», «зміїна пальма» або «слонячий ям»), яка росте на висоті 5000 над рівнем моря.

Корінь конжаку або “слонячого яму” в основному складається з унікальної клітковини під назвою глюкоманнан. Ця клітковина зв’язує воду у 1000 разів більше своєї ваги, тому дуже насичує, якщо її вживати в їжу. 

Корінь конжаку

Так як глюкоманнан поглинає багато води, виробник продукту рекомендує більше пити

RawPasta вже зварена, її потрібно лише розігріти протягом 2 хвилин на сковороді або в мікрохвильовій печі. До готових макаронів можна додати приправи та зелень.

У компанії говорять, що вживання пасти зі “слонячого яму” дає відчуття повного шлунку, адже глюкоманнан розширюється і заповнює більше місця. В результаті споживач не почувається голодним, рідше хоче споживати висококалорійну їжу, а отже швидше худне.

До речі, макарони із конжаку отримали офіційне підтвердження EFSA щодо можливості застосування для здорового схуднення під час дієти з обмеженим споживанням енергії. 

Зокрема, було доведено, якщо з’їдаючи 33 грами макаронів 3 рази на день і випиваючи достатньо води, можна дійсно отримати позитивний ефект для організму.

Нагадаємо, раніше швейцарський стартап створив із кореня цієї ж рослини альтернативні рослинні креветки.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

В Європі створять велику мережу комашиних ферм на штучному інтелекті

Завдяки фінансуванню компанія створить велику міжнародну мережу комахоферм.Заснована у 2017 році, Nasekomo є біотехнологічною компанією, яка займається розведенням комах....

Відомий навігатор Waze маркуватиме на картах, де купити залишки ресторанної їжі

Too Good To Go — це програма, що з'єднує користувачів із магазинами та ресторанами, які мають непродані надлишки їжі,...

Олія з лабораторії містить вдесятеро менше «поганих жирів», ніж авокадо

Засновник Zero Acre Farms — підприємець Джефф Ноббс, який з дитинства звик споживати здорову їжу. «У середній школі я був...

Перша країна у світі дозволила стейки, вирощенні з клітин корови

Це робить Ізраїль, який все ще перебуває в центрі регіонального конфлікту, третьою країною у світі, яка дозволила культивоване м’ясо. Першим...

Стартап створив шкіру із відходів виробництва сидру. Із неї шитимуть брендові ранці

Beyond Leather Materials створює шкіру під назвою Leap, використовуючи яблучні відходи від європейського виробництва соку та сидру.  Альтернативна шкіра на...

У супермаркетах з’явилися низькокалорійні стейки, створені мікробами

Стейк, отриманий без участі тварин, продаватимуть у Швейцарії в мережі Coop та в Німеччині в REWE. Ферментований стейк має неповторний...

Може вас зацікавити

Штучний інтелект приймає замовлення їжі за телефоном

Стартап розробляє голосові інтерфейси для автоматизації прийому телефонних дзвінків...

Південна Корея створює Кремнієву долину для вирощування м’яса із стовбурових клітин

Уряд очікує, що усунення регулювання допоможе швидшому росту інновацій...

Вибір редактора
В продовження теми