Стартап розробив макарони для схуднення із рідкісної японської рослини

Нідерландська компанія Сlean Foods створює унікальні макарони під брендом RawPasta, які містять всього 6 калорій на 100 грамів.

У продукті немає жиру, глютену чи цукру, лише – корінь японської рослини конжаку (її ще називають конняку, «диявольський язик», «лілія вуду», «зміїна пальма» або «слонячий ям»), яка росте на висоті 5000 над рівнем моря.

Корінь конжаку або “слонячого яму” в основному складається з унікальної клітковини під назвою глюкоманнан. Ця клітковина зв’язує воду у 1000 разів більше своєї ваги, тому дуже насичує, якщо її вживати в їжу. 

Корінь конжаку

Так як глюкоманнан поглинає багато води, виробник продукту рекомендує більше пити

RawPasta вже зварена, її потрібно лише розігріти протягом 2 хвилин на сковороді або в мікрохвильовій печі. До готових макаронів можна додати приправи та зелень.

У компанії говорять, що вживання пасти зі “слонячого яму” дає відчуття повного шлунку, адже глюкоманнан розширюється і заповнює більше місця. В результаті споживач не почувається голодним, рідше хоче споживати висококалорійну їжу, а отже швидше худне.

До речі, макарони із конжаку отримали офіційне підтвердження EFSA щодо можливості застосування для здорового схуднення під час дієти з обмеженим споживанням енергії. 

Зокрема, було доведено, якщо з’їдаючи 33 грами макаронів 3 рази на день і випиваючи достатньо води, можна дійсно отримати позитивний ефект для організму.

Нагадаємо, раніше швейцарський стартап створив із кореня цієї ж рослини альтернативні рослинні креветки.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

В Ізраїлі представили перший в світі стейк рибай на основі клітин, надрукований на 3D принтері

Технологія 3D-біодруку Aleph Farms поєднує в собі культивування клітин і 3D-друк. Як зазначають в компанії, живим клітинам коров'ячої тканини...

Зірки Мішлену за $1 млн створюватимуть реалістичне філе надрукованого в 3D лосося

Грант наданий Ізраїльським двонаціональним фондом промислових досліджень і розвитку або BIRD Foundation, який підтримує співпрацю між ізраїльськими та американськими...

Компанія-постачальник McDonald’s стане інвестором у завод по вирощуванню клітинного м’яса

Ізраїльський бренд культивованого м’яса Future Meat перебуває в середині процесу залучення $320 млн, що зробить стартап найціннішим у своєму...

На роботів-офіціантів та кур’єрів — лідер роботехніки Keenon зібрав рекордні $200 млн

Раунд очолив фонд венчурного капіталу Softbank Vision Fund 2. Серед інших інвесторів — CICC ALPHA та Prosperity 7 Ventures.Keenon...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Відомий з Середньовіччя суперфуд знижує ризик смерті від деменції. Дослідження

Оливкова олія вже давно вважається прикладом «супер-їжі», яка може...

Французи створили риб’ячий жир з мікроводоростей, який входитиме у спортивне харчування

Водоростева олія містить менше 3% насичених жирних кислот Клінічні випробування...

Фіналіст GeekWire навчив свого робота-піцайоло місить тісто та складати сотні піц за годину. Тепер його може купити кожен

Компанія створила модульну систему, що використовує комп’ютерний зір та...

Next Egg: японці створили ідеальний веганський омлет за секретним рецептом.

Стартап поки що не розголошує всіх інгредієнтів, з яких...

Виробник першого в Україні рослинного стейку запускає унікальні креветки, кальмари, лосось та тунець

Уже цього літа «GreenGo» запропонувала широкій аудиторії українців ніжні...

Вибір редактора
В продовження теми