Інвестори вкладаються у ферментований білок. Кількість угод зросла на 40%

Середній розмір угоди венчурного капіталу в категорії харчових технологій знизився вперше за сім років та склав $3 млн у другому кварталі 2023 року. Це на 12,4% менше, ніж у 2022 році, йдеться у свіжому звіті PitchBook.

Водночас зниження середнього розміру угоди контрастує зі зростанням кількості інвестицій. У звітному періоді було укладено 268 угод, що на 13,1% більше за попередній.

Це може свідчити про відновлення інвестиційної активності після паузи через закриття Silicon Valley Bank у березні, вважають аналітики. А також ймовірно «відображає нову, більш обережну парадигму» – інтерес інвесторів до сегменту ферментованих білків.

За останні місяці все більше таких стартапів привернуло увагу інвесторів на ранній стадії розвитку.

Квартальне зростання кількості угод у сфері ферментованого білку – 40%

Стартапи на ранніх стадіях виробництва ферментованого протеїну продемонстрували найбільше зростання вартості, піднявшись на 65,5%, говорять експерти. 

Категорія швидко масштабується внаслідок інновацій, а отже стає все більш бажаною для венчурних капіталістів.

Приміром, у серпні шотландський виробник мікопротеїнів Enough залучив $43,6 млн, щоб подвоїти виробництво замінника м’яса з грибів. Продуктом зацікавилась навіть Unilever, яка планує випробувати продукт у вегетаріанських бургерах.

Нагадаємо, раніше каліфорнійський стартап Zero Acre Farms ферментував із цукрової тростини олію, а нідерландський стартап створює протеїн із стебел помідорів та трави.

Джерела: PitchBook, FoodDive

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Французька роботизована їдальня створює кілька сотен страв на двох квадратних метрах

Заснований у 2020 році, стартап використовує залучений капітал для створення прототипів, які він уже почав розгортати в Парижі та...

Фіни готові навчити півтори сотні компаній дешево вирощувати лабораторне м’ясо

Технологію розробили Пекка Катаяісто з Інституту наук про життя Гельсінського університету (HiLIFE) та його команда у проєкті “Myocopia”. дослідники пропонують...

Миколаївська компанія пече хліб із м’яса, а ковбасу варить із водоростей та грибів

Леберкезе походить із Баварії, де щороку проводиться знаменитий Октоберфест. З вигляду він нагадує формовий житній хліб та має обсмажену...

Корпорація «Біосфера» та McDonald’s розпочали співпрацю у напрямку рециклінгу

Корпорація «Біосфера» та McDonald’s розпочали співпрацю у напрямку рециклінгу. Відсортований поліетилен із ресторанів McDonald’s потрапляє на рециклінговий завод Polygreen....

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

Ізраїльський стартап друкуватиме рослинні яйця на 3D-принтері

Новий продукт створений за підтримки венчурної компанії Millennium Food-Tech,...

Nestlé та Starbucks розлили каву у пляшки, щоб вийти на нові ринки

«Завдяки нашим планам розширення кави RTD, Nestlé продовжуватиме розвивати...

В рослинне м’ясо із люпину, буряку та картоплі інвестували 30 млн євро

Завдяки цьому підходу компанія створила нове покоління смачних і...

Шоколад із квасолі та риба із водоростей: ЄС підтримає 50 інноваційних харчових стартапів

На участь в акселераторі подало заявки п’ять сотень компаній,...

Ізраїльтяни створили жуйки з інгредієнтом із Аюрведи — знижує потяг до солодкого

Співзасновниці стартапу Гітіт Лахав і Шімріт Лев використали екстракт...

Вибір редактора
В продовження теми