Інвестори вкладаються у ферментований білок. Кількість угод зросла на 40%

Середній розмір угоди венчурного капіталу в категорії харчових технологій знизився вперше за сім років та склав $3 млн у другому кварталі 2023 року. Це на 12,4% менше, ніж у 2022 році, йдеться у свіжому звіті PitchBook.

Водночас зниження середнього розміру угоди контрастує зі зростанням кількості інвестицій. У звітному періоді було укладено 268 угод, що на 13,1% більше за попередній.

Це може свідчити про відновлення інвестиційної активності після паузи через закриття Silicon Valley Bank у березні, вважають аналітики. А також ймовірно «відображає нову, більш обережну парадигму» – інтерес інвесторів до сегменту ферментованих білків.

За останні місяці все більше таких стартапів привернуло увагу інвесторів на ранній стадії розвитку.

Квартальне зростання кількості угод у сфері ферментованого білку – 40%

Стартапи на ранніх стадіях виробництва ферментованого протеїну продемонстрували найбільше зростання вартості, піднявшись на 65,5%, говорять експерти. 

Категорія швидко масштабується внаслідок інновацій, а отже стає все більш бажаною для венчурних капіталістів.

Приміром, у серпні шотландський виробник мікопротеїнів Enough залучив $43,6 млн, щоб подвоїти виробництво замінника м’яса з грибів. Продуктом зацікавилась навіть Unilever, яка планує випробувати продукт у вегетаріанських бургерах.

Нагадаємо, раніше каліфорнійський стартап Zero Acre Farms ферментував із цукрової тростини олію, а нідерландський стартап створює протеїн із стебел помідорів та трави.

Джерела: PitchBook, FoodDive

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Інвестори вклали $5 млн у виробництво котлет із плодів хлібного дерева

Компанія, яка спеціалізується на виробництві м'ясних альтернатив на основі джекфрута, продовжує розвивати свої продукти та посилювати свої позиції на...

Після 136 років виробництва м’яса ринковий гігант переходить на 100% рослинну їжу

Завершення виробництва м’ясної продукції відбудеться до кінця цього року, що відображає зростальний попит на більш екологічні та здорові харчові...

Одна з найбільших країн світу розгортає лабораторії для вирощування «королівської» риби

Зокрема, Центральний науково-дослідний інститут морського рибальства ICAR (CMFRI) підписав меморандум про взаєморозуміння з біотехнологічною компанією Neat Meatt, що базується...

Сила імені. Як українське морозиво «Рудь» підкорило світ

Н ині компанія, історія якої почалася задовго до незалежності України, стала провідним гравцем не тільки на внутрішньому, але й на...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Олія з лабораторії містить вдесятеро менше «поганих жирів», ніж авокадо

Засновник Zero Acre Farms — підприємець Джефф Ноббс, який...

З’явилося перше у світі пиво з листям коки – слабоалкогольне, зі “смаком пригод”

Ідея інноваційного пива виникла у телевізійного шеф-кухаря Джеремі Вермолена,...

Мікрогель робить рослинне м’ясо соковитішим без додавання жиру

Метод передбачає створення крихітних гелеподібних частинок із рослинних білків...

DaVinci Kitchen будує роботизований паста-кіоск

Індустрія робототехніки активно заходить в сферу ресторанного бізнесу. Мінімізація...

Cargill відкрила потужний центр для створення нової їжі — з 3D-друком та баром

Завдяки інвестиціям у $4 млн площа центру зросла вдвічі,...

Вибір редактора
В продовження теми