На розвиток кадрів та інновації можна отримати понад 5 млн грн гранту

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» оголошує грантову програму для допомоги малим та середнім підприємствам у розвитку кадрового потенціалу.

USAID очікує, що це сприятиме підвищенню економічної стабільності українських виробників та сприятиме інноваціям. 

У межах програми буде надано орієнтовно 20 грантів обсягом від $35 тис. до $150 тис. (приблизно 1,3-5,5 млн грн).

Обов’язковою умовою отримання гранту є збереження та створення робочих місць, зокрема, через підвищення кваліфікації, перенавчання та працевлаштування працівників підприємств (включно з внутрішньо переміщеними особами), які втратили роботу внаслідок війни чи хотіли б перейти в нову галузь.

Подати заявку на отримання гранту можуть безпосередньо підприємства, бізнес-асоціації, неурядові організації та бізнес-спільноти

Зокрема, необхідно подати заповнену грантову заявку (Додаток А) через онлайн платформу Submittable, деталізований бюджет гранту (Додаток B), а також графік реалізації гранту (Додаток C). Приймання заявок триватиме до 1 грудня 2023 року (включно).

Всі необхідні документи та критерії відбору можна знайти за посиланням

Пріоритет надаватиметься проєктам, у яких ресурси USAID поєднуються із внесками грантоотримувачів – щонайменше 25% від загального бюджету.

Раніше newfood.ua повідомляв, що програма EU4Business також виділить 750 грантів розміром у 4000 євро (майже 160 тис. грн) для українських мікропідприємств, які найбільше постраждали від війни.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

На Kickstarter збирають фінансування на черевики, з яких виростають яблуні

Концепт кросівок від північноамериканського бренду Houle зовні нічим не відрізняється від звичної пари черевиків, але по закінченню терміну експлуатації...

Алекс Коваленко

Український підприємець-новатор у сфері foodtech. Ідеолог та драйвер створення екосистеми VOLIA, співзасновник компанії з управління індустріальними та технопарками Uparks,...

Стейк замість герані. У 2050 році вирощування клітинного м’яса вдома стане нормою

Окремі компанії, як то Shojin DIY Meat Community, взагалі націлені на пошук технологій, які будуть настільки доступними і простими,...

Жодного дня без кетчупу і майонезу. Чим шкідливі магазинні соуси, і як їх замінити?

Спагетті – тільки з кетчупом? До риби – неодмінно тартар? А овочі краще смакуватимуть з майонезом (який насправді нічого...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

На Івано-Франківщині варять сир, що врятував долину мамонтів

Брюност – це коричневий норвезький сир, який готується із...

Американці та китайці виготовили інноваційну олію з чайного насіння

Її отримують з насіння Camellia oleifera — квітучої рослини,...

Next Egg: японці створили ідеальний веганський омлет за секретним рецептом.

Стартап поки що не розголошує всіх інгредієнтів, з яких...

В Каліфорнії з водоростей створили яйця, які підвищують розумову та фізичну працездатність

Компанію заснував піонер рослинної їжі Брендан Бразер з метою...

Найбільший німецький молочний кооператив переходить на веганську продукцію на основі вівса і рису

«Оскільки попит на альтернативний протеїн зростає у всьому світі,...

Вибір редактора
В продовження теми