На олії з мікробів смажатимуть котлети та картоплю фрі — краще для екології та здоров’я

Каліфорнійський стартап Zero Acre Farms ферментував олію із цукрової тростини. Зараз він співпрацює з компанією Shake Shack, аби випробувати свою інновацію на смаженні картоплі фрі та котлет для бургерів.

Інновація потрапила на прилавки роздрібних точок продажу рік тому, проте це – дебют стартапу у закладах громадського харчування.

Культивована олія Zero Acre, як її позиціює сам виробник, — це насправді кулінарна олія, яка виготовляється шляхом бродіння.

Джефф Ноббс, співзасновник і генеральний директор стартапу, називає отриманий продукт універсальним у своєму призначенні. 

“Культивована олія містить більше здорових жирів, ніж оливкова, і залишає на 90% менший екологічний слід, ніж рослинна олія. Zero Acre має надвисоку точку димлення та чистий, легкий, чудовий смак”, – ділиться він.

Процес отримання олії схожий на процес ферментації цукру в спирт

Для своєї технології Zero Acre відібрав специфічні штами мікробів, які вміють зберігати олії та жири. Годуючись “правильною” їжею, вони здатні виробляти величезну кількість чистої олії.

“Їжею” для мікробів слугує цукрова тростина

Пляшку культивованої олії на сайті компанії можна придбати за $29,99, дві коштують $51,98.

В мікробній олії можна смажити, запікати, тушити їжу або заправляти салати. 

Нагадаємо, раніше нідерландська компанія створила альтернативну олію з картопляного лушпиння, а американці та китайці виготовили інноваційну олію з чайного насіння.

Джерела: Zero Acre Farms, The Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Інвестори дали $1,6 млн на клітинних лобстерів. Це – чисте м’ясо, тільки без панцира

Серед інвесторів Cultured Decadence — Bluestein Ventures, Joyance Partners, Revolution’s Rise of Rest Seed Fund, gener8tor, GlassWall Syndicate, Bascom...

Перша інновація за сто років – PEPSI випустила напій, збагачений азотом

Nitro Pepsi буде доступна в банках по всій країні уже в березні. Категорія коли існує вже більше століття. Хоча в...

Пломбір за крипту — виробники мікробного морозива переходять на блокчейн

Здійснити крипто-платіж можна на веб-сайті Brave Robot. Для звичайних споживачів це стало можливо завдяки партнерству Brave Robot та Coinbase...

Мініатюрні букети: у Польщі створили унікальний формат чаю

Унікальний чай компанія презентувала на виставці Biofach, найбільшій виставці органічної їжі, в Німеччині.Щоб чай було зручно заварювати, мінібукети кріплять...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Український виробник настоює сир на віскі та змішує з лавандою

“Мукко” у 2015 році заснував Назар Кміль – колишній...

Мікрогель робить рослинне м’ясо соковитішим без додавання жиру

Метод передбачає створення крихітних гелеподібних частинок із рослинних білків...

Тепер без похмілля: в алкоголь з адаптогенними грибами інвестують мільйони доларів

Функціональні напої містять специфічні інгредієнти, які сприяють здоров’ю споживачів....

Сироварня на Прикарпатті коптить гуцульський будз та ліпить коників

Засновники бренду — Юлія та Василь Тирсіники — з...

Вибір редактора
В продовження теми