Завод вироблятиме курячі продукти, вирощені на клітинах, з потужністю в мільйони кілограмів на рік.
Будівля площею близько 60 тис. кв. м розташована в Гленв’ю (штат Іллінойс), і називається «Рубікон», «що символізує його історичне значення як точки неповернення».
Підприємство має потенціал, щоб зрештою виробляти 13,5 млн кг культивованого м’яса та морепродуктів на рік, говорять у компанії.
На заводі використовуватимуть культиватори об’ємом до 100 тис. літрів
Головний операційний директор Upside Foods Емі Чен розповідає, що завод буде один із найбільших і найсучасніших у світі. Тут вироблятимуть широке портфоліо рецептур на основі курки, включаючи курячі нагетси, сосиски, пельмені, котлети тощо.
Наразі куряче м’ясо для американців компанія культивує в Центрі інженерії, виробництва та інновацій в Емерівілі (Каліфорнія). Його річна потужність складає дещо понад 22 тис. кг з можливістю розширення у майбутньому до 180 тис. кг. Це не лише виробничий центр, але й місце для досліджень і розробок.
Пояснюючи вибір географічного розташування нового заводу, Чен звертає увагу на велику історичну спадщину регіону у виробництві м’яса, прихильності до інновацій, а також стратегічних логістичних перевагах і наявності робочої сили.
Також вона додає, що у майбутніх планах компанії – диверсифікація на інші продукти тваринного походження. Це буде не тільки фарш, але й формати з цільною текстурою.
Нагадаємо, раніше newfood.ua повідомляв, що за десять років існування ринку лабораторного м’яса на ньому з’явилося 150 гравців.