Виробник лабораторної курятини вирощуватиме мільйони кілограмів м’яса на рік

Через три місяці після того, як Upside Foods отримала схвалення регулюючих органів на продаж культивованого м’яса в США, компанія оголошує про будівництво нового промислового завод поблизу Чикаго.

spot_img

Завод вироблятиме курячі продукти, вирощені на клітинах, з потужністю в мільйони кілограмів на рік.

Будівля площею близько 60 тис. кв. м розташована в Гленв’ю (штат Іллінойс), і називається «Рубікон», «що символізує його історичне значення як точки неповернення». 

Підприємство має потенціал, щоб зрештою виробляти 13,5 млн кг культивованого м’яса та морепродуктів на рік, говорять у компанії.

На заводі використовуватимуть культиватори об’ємом до 100 тис. літрів

Головний операційний директор Upside Foods Емі Чен розповідає, що завод буде один із найбільших і найсучасніших у світі. Тут вироблятимуть широке портфоліо рецептур на основі курки, включаючи курячі нагетси, сосиски, пельмені, котлети тощо.

Наразі куряче м’ясо для американців компанія культивує в Центрі інженерії, виробництва та інновацій в Емерівілі (Каліфорнія). Його річна потужність складає дещо понад 22 тис. кг з можливістю розширення у майбутньому до 180 тис. кг. Це не лише виробничий центр, але й місце для досліджень і розробок.

Пояснюючи вибір географічного розташування нового заводу, Чен звертає увагу на велику історичну спадщину регіону у виробництві м’яса, прихильності до інновацій, а також стратегічних логістичних перевагах і наявності робочої сили. 

Також вона додає, що у майбутніх планах компанії – диверсифікація на інші продукти тваринного походження. Це буде не тільки фарш, але й формати з цільною текстурою.

Нагадаємо, раніше newfood.ua повідомляв, що за десять років існування ринку лабораторного м’яса на ньому з’явилося 150 гравців.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стартап створив новий замінник яєць із відходів виробництва пива

Альтернативні яйця мають ті ж властивості зв'язування та емульгування, що і звичайні яйця. Їх використання має усунути нестабільність ланцюга...

Компанія Holo Industries представила безконтактне голографічне меню

Ви просто підносите руку - і в повітрі раптово виникає голографічний екран, за допомогою якого можна зробити замовлення. Дуже...

Інновації в харчовій промисловості: здобутки та перспективи майбутнього

Новий сорт гороху з високим вмістом білка, морозиво, вирощене в лабораторії, та підсолоджувачі без калорій — усі ці харчові...

Українці відтворюють рецепти зі стародавнім суперфудом

Зокрема, житомирський майстер народної творчості Олег Земнухов під час фестивалю "Майстерний червень" приготував борщ з українських посівних конопель. Насіння конопель...

Сир із картоплі, замінник рису та текіла без алкоголю: що покаже найінноваційніша виставка в Парижі

Серед інноваційних рішень – безалкогольна текіла, холодний чай на основі африканського ройбушу, високопротеїнове пиво для спортсменів та навіть замінники...

Відкрили найбільшу у світі фабрику для 3D-друку м’яса та риби

Нова фабрика під назвою “TASTE FACTORY” використовує власну розроблену технологію 3D Structuring, що дозволяє створювати продукти з рослинних інгредієнтів...

Може вас зацікавити

Український бренд ліпить пельмені з м’ясом із буряку та ламінарії

"Ми розклали м’ясо на компоненти та заново зібрали, використовуючи...

Moley, мила, не зупиняйся! У продажу з’явилися славетні кібернетичні кухні

Знає 5000 рецептів, не прогавить час обіду на зустрічі...

Вибір редактора
В продовження теми