Стартап смажить популярні снеки із черв`яків та продає на вулицях

Нідерландська компанія Be Frank Foods розробляє та готує популярні снеки на основі борошнистих черв’яків – бургери, бітерболи, пиріжки з комашиним “м’ясом” та інші харчові продукти.

Харчова цінність інноваційних продуктів перевершує звичну м’ясну чи рослинну їжу. Снеки з комах містять багато білка, мінерали та вітаміни, зокрема B12, який допомагає продукувати червоні клітини крові.

Їжу можна замовити онлайн або скуштувати на численних вуличних фестивалях

Продажі – поки дещо повільні, говорить Френк Еггінк, який виготовляє снеки із комах неподалік нідерландського міста Зволле. 

Це помітно і біля кіоску Be Frank на фестивалі Blije Bietjes 2023, що проходив цими вихідними у Хардервейку, ділиться кореспондент newfood.ua. Хоча відвідувачі цікавляться незвичними снеками, і хтось навіть куштує.

Фото: newfood.ua

Еггінк говорить, що нідерландці поки що не надто охоче їдять комах. «Це потребує часу. Не просто позбутися цього «фу», але я в це вірю», – говорить виробник. 

У компанії діляться, що снеки із борошнистих черв’яків часто замовляють в офіси чи на вечірки. Або онлайн доставкою.

До слова, щоб зробити їжу з комах смачною, Be Frank довелося добре попрацювати та під’єднати інновації та досвід. У компанії розповідають, що за своєю природою смак у комах землистий, горіховий, але йому далеко до високої кухні. 

Водночас їжа з комах є стійкою альтернативою. Вирощування борошнистих черв’яків не потребує багато води, кормів чи величезних територій. Вони продукують мінімальні викиди парникових газів, а антибіотики під час вирощування комах – заборонені. 

Нагадаємо, раніше у ресторанах Данії з’явилися бургери з фаршем із жуків, а сінгапурські вчені змогли надрукувати їжу із цвіркунів та моркви.

Джерела: newfood.ua, Be Frank Foods, Frank Eggink, De Stentor

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Схожі теми

Звук робить каву терпкою, а бас додає гіркоти — вчені досліджують, як звуки впливають на смак їжі

«Ми співаємо та смакуємо тими ж органами. Смак, як і музика, також має кілька основних категорій», — пояснює Меш.Розглянувши...

Енергетичне молоко — нове покоління продукту матиме у складі креатин, який додають у спортивні енергетики

Німецький виробник інгредієнтів Alzchem Group презентував найчистішу форму моногідрату креатину на ринку Creapure, який чудово працює в якості альтернативного...

Одна з найбільших країн світу розгортає лабораторії для вирощування «королівської» риби

Зокрема, Центральний науково-дослідний інститут морського рибальства ICAR (CMFRI) підписав меморандум про взаєморозуміння з біотехнологічною компанією Neat Meatt, що базується...

Філіппінський стартап створив холодильник з кокосового лушпиння

Інвестиційний раунд пройшов під керівництвом ADB Ventures та Katapault Ocean Fund. Фінансові деталі поки не розголошуються. Первісним наміром створення контейнерів...

Радіація та стейк: вчені наполягають на опроміненні потенційно зараженої їжі

У ході досліджень вчені проаналізували понад дві тисячі спалахів харчових захворювань за 2009-2020 рр., викликані Campylobacter, Salmonella, E. coli...

Нове покоління підсолоджувачів для створення більш здорових та менш калорійних продуктів харчування

Сучасне суспільство ставить перед собою все більше завдань у питанні здорового способу життя та раціонального харчування. Одним з ключових...

Може вас зацікавити

Елітний тунець із пробірки з’явиться в ресторанах через 2 роки

“Те, що ми робимо, — це різноманітне філе культивованої...

Філіппінський стартап створив холодильник з кокосового лушпиння

Інвестиційний раунд пройшов під керівництвом ADB Ventures та Katapault...

Вибір редактора
В продовження теми