Стартап смажить популярні снеки із черв`яків та продає на вулицях

Нідерландська компанія Be Frank Foods розробляє та готує популярні снеки на основі борошнистих черв’яків – бургери, бітерболи, пиріжки з комашиним “м’ясом” та інші харчові продукти.

Харчова цінність інноваційних продуктів перевершує звичну м’ясну чи рослинну їжу. Снеки з комах містять багато білка, мінерали та вітаміни, зокрема B12, який допомагає продукувати червоні клітини крові.

Їжу можна замовити онлайн або скуштувати на численних вуличних фестивалях

Продажі – поки дещо повільні, говорить Френк Еггінк, який виготовляє снеки із комах неподалік нідерландського міста Зволле. 

Це помітно і біля кіоску Be Frank на фестивалі Blije Bietjes 2023, що проходив цими вихідними у Хардервейку, ділиться кореспондент newfood.ua. Хоча відвідувачі цікавляться незвичними снеками, і хтось навіть куштує.

Фото: newfood.ua

Еггінк говорить, що нідерландці поки що не надто охоче їдять комах. «Це потребує часу. Не просто позбутися цього «фу», але я в це вірю», – говорить виробник. 

У компанії діляться, що снеки із борошнистих черв’яків часто замовляють в офіси чи на вечірки. Або онлайн доставкою.

До слова, щоб зробити їжу з комах смачною, Be Frank довелося добре попрацювати та під’єднати інновації та досвід. У компанії розповідають, що за своєю природою смак у комах землистий, горіховий, але йому далеко до високої кухні. 

Водночас їжа з комах є стійкою альтернативою. Вирощування борошнистих черв’яків не потребує багато води, кормів чи величезних територій. Вони продукують мінімальні викиди парникових газів, а антибіотики під час вирощування комах – заборонені. 

Нагадаємо, раніше у ресторанах Данії з’явилися бургери з фаршем із жуків, а сінгапурські вчені змогли надрукувати їжу із цвіркунів та моркви.

Джерела: newfood.ua, Be Frank Foods, Frank Eggink, De Stentor

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Гігант харчового ринку вироблятиме моцарелу з молока мікробів

Угода допоможе New Culture збільшити виробництво казеїну без вмісту продуктів тваринного походження (казеїн — це білок, який надає сиру...

На Kickstarter збирають фінансування на черевики, з яких виростають яблуні

Концепт кросівок від північноамериканського бренду Houle зовні нічим не відрізняється від звичної пари черевиків, але по закінченню терміну експлуатації...

Австралійці роблять унікальні горілку, джин, лікер та перший у світі віскі з овечої сироватки

Винокурню власники ферми створили як екологічний спосіб переробки відходів виробництва овечого сиру Grandvewe.«Ми знайшли застосування сироватки у сфері алкогольних...

На Житомирщині варять авторський сир з бузиною, медом та аджикою

Крафтове виробництво у селі Великий Браталів Любарської громади заснував сировар Сергій Іванкевич. Займатися цією справою професійно він почав з...

Дніпровська пивоварня MOVA випускає власну версію Ukrainian Golden Ale

Це перший сорт, представлений у межах нової мистецької лінійки MOVA ART."У нашої країни не існувало свого власного стилю пива...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

Може вас зацікавити

Свіжий бульйон у будь-якій точці світу: Unilever тестує «подорожуючі фабрики»

Компанія Unilever розпочала тестування портативних «подорожуючих фабрик». Нині одна...

Безалкогольне червоне вино з відтінком дуба стало напоєм року

«Це найкраще червоне безалкогольне вино, яке куштували судді. Вино...

Стартап створив із апельсинової шкірки замінники олії та яєць

Мінімально оброблені інгредієнти забезпечують в'язкість, гелеутворення, емульгування та стабільність...

Рослинне м’ясо роблять для м’ясоїдів. Хто насправді споживає цей продукт?

Основними споживачами рослинного м’яса та молока є не вегани...

Кулебяка для Кулібіна. Uniliver навчає сім’ї винаходити їжу з відходів

«Харчові відходи — це зростаюча гуманітарна та екологічна криза»,...

Вибір редактора
В продовження теми