Стартап смажить популярні снеки із черв`яків та продає на вулицях

Нідерландська компанія Be Frank Foods розробляє та готує популярні снеки на основі борошнистих черв’яків – бургери, бітерболи, пиріжки з комашиним “м’ясом” та інші харчові продукти.

Харчова цінність інноваційних продуктів перевершує звичну м’ясну чи рослинну їжу. Снеки з комах містять багато білка, мінерали та вітаміни, зокрема B12, який допомагає продукувати червоні клітини крові.

Їжу можна замовити онлайн або скуштувати на численних вуличних фестивалях

Продажі – поки дещо повільні, говорить Френк Еггінк, який виготовляє снеки із комах неподалік нідерландського міста Зволле. 

Це помітно і біля кіоску Be Frank на фестивалі Blije Bietjes 2023, що проходив цими вихідними у Хардервейку, ділиться кореспондент newfood.ua. Хоча відвідувачі цікавляться незвичними снеками, і хтось навіть куштує.

Фото: newfood.ua

Еггінк говорить, що нідерландці поки що не надто охоче їдять комах. «Це потребує часу. Не просто позбутися цього «фу», але я в це вірю», – говорить виробник. 

У компанії діляться, що снеки із борошнистих черв’яків часто замовляють в офіси чи на вечірки. Або онлайн доставкою.

До слова, щоб зробити їжу з комах смачною, Be Frank довелося добре попрацювати та під’єднати інновації та досвід. У компанії розповідають, що за своєю природою смак у комах землистий, горіховий, але йому далеко до високої кухні. 

Водночас їжа з комах є стійкою альтернативою. Вирощування борошнистих черв’яків не потребує багато води, кормів чи величезних територій. Вони продукують мінімальні викиди парникових газів, а антибіотики під час вирощування комах – заборонені. 

Нагадаємо, раніше у ресторанах Данії з’явилися бургери з фаршем із жуків, а сінгапурські вчені змогли надрукувати їжу із цвіркунів та моркви.

Джерела: newfood.ua, Be Frank Foods, Frank Eggink, De Stentor

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Rubies in the Rubble: інноваційні приправи вироблені з залишків харчових продуктів

Rubies in the Rubble спеціалізується на виробництві харчових продуктів з частин фруктів та овочів, які зазвичай відкидаються через вигляд...

Британці створили магнієвий напій, що допомагає зосередитися та перемогти депресію

У магнієвій воді використовується унікальна формула компанії, TripleMg, що включає три різні типи магнію: цитрат, треонат та гліцинат магнію.Всі...

Вчені надрукували кальмарів з водоростей та відходів виробництва локшини

Отримані кільця кальмара вирізняються своїм вмістом білка. Їх можна смажити та споживати як справжні. Концепція з’явилася на тлі надмірного вилову...

Mеню доповненої реальності (AR) змінюють зовнішній вигляд їжі, можуть та створити незабутні враження

2024 рік став роком новаторства, культурного злиття та підвищення свідомості сталого розвитку. Від глобальних кухонних впливів, які залишають свій...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Каліфорнійці створили перший у світі безлакогольний джин, текілу та бурбон з канабісу

Бренд покликаний створити інноваційні коктейльні напої, використовуючи низькі дози...

У бельгійських вафлях замінили вершкове масло на жир з комах

«Жир на основі комах є стійкою та здоровою альтернативою...

Американці виготовили альтернативне грудне молоко методом бродіння

Для створення альтернативного грудного молока стартап використовує не клітинне...

Вибір редактора
В продовження теми