ЄС профінансує створення та просування борошна з відходів артишоку та інноваційних продуктів із жолудів

Спільнота харчових інновацій EIT Food, створена Європейським інститутом інновацій і технологій EIT (органом ЄС), та Blendhub, який допомагає компаніям від ідеї до запуску здорових і доступних продуктів харчування, оголосили 10 переможців конкурсу Affordable Nutrition Scale-Up Challenge.

Конкурс запрошував стартапи та масштабні компанії представити інновації, які покращують доступ до поживної та екологічно чистої їжі. 

Кожен із десяти стартапів-переможців розробив інгредієнт або формулу на основі порошку, які сприяють просуванню здорового та сталого харчування. Всі вони отримали послуги від EIT Food і Blendhub вартістю 25 тис. євро, щоб масштабувати виробництво та випустити свій продукт на ринок.

У списку переможців:

  • Aliga Microalgae (Данія) – застосовує порошок білих водоростей Chlorella як інгредієнт для оздоровчих поживних напоїв.
  • Alver World SA (Нідерланди) – розробила молочко з водоростей хлорели.
  • Circular Fiber (Італія) – виробляє екологічно чисте борошно з відходів переробки артишоку.

    Артишоковий хліб
  • Fabumin (Ізраїль) – впроваджує інновації з aquafaba (в’язкий відвар бобових) для виробництва порошкоподібного інгредієнта.
  • Keratin España (Іспанія) – розробила білковий порошок з крові худоби.
  • Landratech Lda (Португалія) – розробила інгредієнти з жолудів.

    Десерт із жолудів
  • тощо.

Доктор Адам М. Адамек, директор з інновацій EIT Food, говорить, що вони були вражені кількістю заявок, поданих на конкурс. 

Зараз  EIT Food готується допомогти переможцям реалізувати потенціал їхніх новаторських розробок.

Нагадаємо, раніше стартап додав відходи цукрової тростини у хліб, щоб покращити тісто. А американці створили м’ясо із м’якоті фруктів кеш’ю, яка раніше йшла у відходи.

Джерела: EIT Food, Circular Fiber, Landratech Lda

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Грибний криль. Вперше із мікопротеїну створили цілі креветки та кальмари

На сьогодні більшість альтернативних морепродуктів представлені на світовому ринку у вигляді «філе у паніровці» або подрібнених шматочків.Компанія заявила, що...

Підсадили на голки: Nemi робить закуски із кактусів та амаранту

Засновниця компанії Регіна Трілло переїхала з Мексики до США десять років тому. Розповідає, що тоді складно було знайти продукти,...

Nestle будує центр за $52 млн для доставки готових страв

Новий розподільчий центр працевлаштує 665 робітників. Будівнитцво обійдеться компанії в $52 млн Компанія оголосила про проект в Атланті через чотири місяці...

Європа готується до дегустацій лабораторної їжі. В меню — сосиски, пельмені і риб’ячий жир

Згідно з даними Нідерландського фонду клітинного сільського господарства, заявки на схвалення клітинного м’яса та морепродуктів подали відразу три місцеві...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

Суші з риби трирічної витримки: в Японії відродили 400-річний рецепт

У невеликому автентичному магазинчику з власним виробництвом протягом 18...

Пиво, зварене з роботом-пивоваром, взяло золото на найбільшому конкурсі у світі

Американський портер Крістіана Чендлера, приготований за допомогою BEERMKR, обійшов...

«Тарілка» на всіх. В Україні запрацював перший банк їжі

Організацію у 2019 році створив у Львові українець Ростислав...

Виробник курячих нагетсів з гороху залучив $50 млн, щоб потроїти свою команду

Загальна сума інвестицій з початку роботи бренду становить $61...

Danone озброївся штучним інтелектом для створення нових веганських продуктів

Технологія Brightseed вивчає рослини на молекулярному рівні, щоб ідентифікувати...

Вибір редактора
В продовження теми