ЄС профінансує створення та просування борошна з відходів артишоку та інноваційних продуктів із жолудів

Спільнота харчових інновацій EIT Food, створена Європейським інститутом інновацій і технологій EIT (органом ЄС), та Blendhub, який допомагає компаніям від ідеї до запуску здорових і доступних продуктів харчування, оголосили 10 переможців конкурсу Affordable Nutrition Scale-Up Challenge.

Конкурс запрошував стартапи та масштабні компанії представити інновації, які покращують доступ до поживної та екологічно чистої їжі. 

Кожен із десяти стартапів-переможців розробив інгредієнт або формулу на основі порошку, які сприяють просуванню здорового та сталого харчування. Всі вони отримали послуги від EIT Food і Blendhub вартістю 25 тис. євро, щоб масштабувати виробництво та випустити свій продукт на ринок.

У списку переможців:

  • Aliga Microalgae (Данія) – застосовує порошок білих водоростей Chlorella як інгредієнт для оздоровчих поживних напоїв.
  • Alver World SA (Нідерланди) – розробила молочко з водоростей хлорели.
  • Circular Fiber (Італія) – виробляє екологічно чисте борошно з відходів переробки артишоку.

    Артишоковий хліб
  • Fabumin (Ізраїль) – впроваджує інновації з aquafaba (в’язкий відвар бобових) для виробництва порошкоподібного інгредієнта.
  • Keratin España (Іспанія) – розробила білковий порошок з крові худоби.
  • Landratech Lda (Португалія) – розробила інгредієнти з жолудів.

    Десерт із жолудів
  • тощо.

Доктор Адам М. Адамек, директор з інновацій EIT Food, говорить, що вони були вражені кількістю заявок, поданих на конкурс. 

Зараз  EIT Food готується допомогти переможцям реалізувати потенціал їхніх новаторських розробок.

Нагадаємо, раніше стартап додав відходи цукрової тростини у хліб, щоб покращити тісто. А американці створили м’ясо із м’якоті фруктів кеш’ю, яка раніше йшла у відходи.

Джерела: EIT Food, Circular Fiber, Landratech Lda

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Швейцарські вчені виростили лабораторний шоколад у біореакторі

Вчені Цюріхського університету прикладних наук (ZHAW) створили шоколад, вирощений у лабораторії. Це перший відомий випадок, коли шоколад отримали безпосередньо з...

Компанія, в яку вклався Білл Гейтс, спільно з китайським гігантом фаст-фуду виводить страви з рослинною яловичиною

Новинки можна буде скуштувати в Panda Express Innovation Kitchen в Пасадені (Каліфорнія) уже в лютому.Дві нові страви Beyond Meat...

Перше у світі морозиво з повітря стало доступним для споживачів

Новий десерт, розроблений фінською харчовою технологічною компанією Solar Foods, виготовляється з інгредієнтів, отриманих з повітря. Основа морозива – Solein. Це...

Зняв вершки. Найбільший у світі виробник вівсяного молока розпочав IPO

Цей крок відбувається на тлі зростаючої популярності «молока без молока», оскільки споживачі віддають все більшу перевагу рослинним продуктам.Згідно з...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Україна створює перший індустріальний парк для новітньої харчової промисловості

Індустріальний парк VOLIA об’єднуватиме  три локації, які спеціалізуватимуться на...

Розслабили м’язи. Культивоване м’ясо схвалять у Європі щонайменше за три роки

Оскільки, клітинне м'ясо та жир є новими продуктами харчування,...

Львівська ферма створює із молока буйволів вишуканий сир без лактози

Буйволиний сир з трюфелем виробник радить смакувати з келихом...

Лабораторна вирізка: стартап патентує технологію, що дозволить друкувати преміальне м’ясо

Заявка стосується нового методу біодруку, який має значно покращити...

Вибір редактора
В продовження теми