«Оживляючий» напій не містить кофеїну, але має у своєму складі потужний перелік функціональних грибів: левову гриву, шиітаке, “хвіст індички”, чагу, кордицепс, майтаке та червоний рейші.
Кожен із грибів має свої переваги для здоров’я – від когнітивної підтримки до покращення імунітету.
Джонатан Паркер, директор з питань харчування Z Natural Foods, говорить, що кава із грибів – це відповідь на запити споживачів.
У ході досліджень компанія дійшла висновку, що її клієнти хочуть насолоджуватися «смаком темної, м’якої, органічної чорної кави в поєднанні з поживними органічними грибами, але без грибного смаку». Зайвими виявилися також підсолоджувачі чи вершки.
Organic Instant 7 Mushroom Coffee (Black) — розчинна порошкова кава. Для приготування її необхідно залити гарячою водою.
У компанії стверджують, що смак нагадує темну, гладку арабську каву
Гриби у складі дають безліч переваг. Левова грива традиційно використовується як антиоксидант, який підтримує здорову реакцію на запалення, покращує настрій і пам’ять.
Шиітаке містить активну сполуку під назвою лентинан, яка зміцнює імунну відповідь організму. А чага наповнена фітонутрієнтами, бета-глюканами та полісахаридами для підвищення клітинного захисту.
Єдиною складністю для розробника було змішати правильні гриби в потрібній кількості.
«Щоб досягти бажаної текстури, аромату, смаку та кольору, знадобилась величезна кількість експериментів», – додав Паркер.
Нагадаємо, раніше newfood.ua повідомляв, що перша у світі кава з адаптогенними грибами підтримує здоров’я мозку.
Джерела: Nutritioninsight, Z Natural Foods