Стартап створив каву із “хвоста індички” та ще шести унікальних грибів

Американський органічний бренд Z Natural Foods представив чорну розчинну каву, виготовлену із семи лікарських грибів.

«Оживляючий» напій не містить кофеїну, але має у своєму складі потужний перелік функціональних грибів: левову гриву, шиітаке, “хвіст індички”, чагу, кордицепс, майтаке та червоний рейші.

Гриби “хвіст індички”

Кожен із грибів має свої переваги для здоров’я – від когнітивної підтримки до покращення імунітету. 

Джонатан Паркер, директор з питань харчування Z Natural Foods, говорить, що кава із грибів – це відповідь на запити споживачів. 

У ході досліджень компанія дійшла висновку, що її клієнти хочуть насолоджуватися «смаком темної, м’якої, органічної чорної кави в поєднанні з поживними органічними грибами, але без грибного смаку». Зайвими виявилися також підсолоджувачі чи вершки.

Organic Instant 7 Mushroom Coffee (Black) — розчинна порошкова кава. Для приготування її необхідно залити гарячою водою. 

У компанії стверджують, що смак нагадує темну, гладку арабську каву

Гриби у складі дають безліч переваг. Левова грива традиційно використовується як антиоксидант, який підтримує здорову реакцію на запалення, покращує настрій і пам’ять. 

Шиітаке містить активну сполуку під назвою лентинан, яка зміцнює імунну відповідь організму. А чага наповнена фітонутрієнтами, бета-глюканами та полісахаридами для підвищення клітинного захисту.

Organic Instant 7 Mushroom Coffee (Black)

Єдиною складністю для розробника було змішати правильні гриби в потрібній кількості. 

«Щоб досягти бажаної текстури, аромату, смаку та кольору, знадобилась величезна кількість експериментів», – додав Паркер.

Нагадаємо, раніше newfood.ua повідомляв, що перша у світі кава з адаптогенними грибами підтримує здоров’я мозку.

Джерела: Nutritioninsight, Z Natural Foods

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Українці створили італійський делікатес із рідкісної угорської пухової свині

В оригіналі, ндуя – ферментована в природній оболонці намазанка із сала, м’яса та перцю.У ндую додають від 30 до...

Інноваційний продукт складе конкуренцію йогуртам найбільших молочних компаній

Skyr — це вершковий сорт йогурту традиційного ісладського походження. Зараз він набуває популярності в США завдяки тому ж молочному...

Естонці роблять сир із ягід ялівцю, що залишились від перегонки джину

З 2019 року Liviko почали застосовувати відпрацьовані ягоди як сировину для приготування інших напоїв. Так, компанія створила безалкогольний ігристий...

Нектар із щавля: колишній айтішник чавить на Прикарпатті сік із мікрозелені

Переїхавши з початком повномасштабного вторгнення на Прикарпаття, Володимир заснував сіті-ферму «Micro Green Прикарпаття». Спочатку це було приміщення на 70 квадратних...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Може вас зацікавити

Німці створили із картоплі низькокалорійний попкорн для собак

Цей снек вперше з’явився в адвент-календарі компанії у 2023...

«Продуктами року» 2022 споживачі назвали рослинний чеддер та котлети із грибів

«Це найбільша нагорода за інноваційні продукти, яку обирають споживачі....

Французи створили риб’ячий жир з мікроводоростей, який входитиме у спортивне харчування

Водоростева олія містить менше 3% насичених жирних кислот Клінічні випробування...

МХП представила власні кулінарні рішення на міжнародній виставці SIAL 2024

Компанія фокусується на продуктах з доданою цінністю — підготовлених...

Найбільша торгівельна мережа в Канаді почала продавати українські продукти

У торонтському супермаркеті Loblaws з’явилася спеціальна полиця з українськими...

Вибір редактора
В продовження теми