Продукт із морквяних відходів отримав світову нагороду за інновації

Новатор у сегменті прецизійних пребіотиків NutriLeads розробив низькодозовану дієтичну добавку BeniCaros із перероблених морквяних вичавок, яка цього року названа «найкращим продуктом» у категорії інновацій для здоров’я на Plant Based World Expo в США.

Plant Based World Expo відзначає інновації в промисловості харчових продуктів і напоїв рослинного походження. Цього року було подано понад 140 заявок із 20 країн у 17 категоріях, говорять організатори.

BeniCaros не має смаку, запаху, розчинний у воді, стабільний при температурі та pH. Його формула підходить для більшості харчових продуктів і напоїв. 

BeniCaros – це розчинний полісахарид, «розблокований із клітинної стінки моркви» 

Він виготовляється з морквяних вичавок, інгредієнта побічного потоку виробництва соку.

Клінічно доведено, що BeniCaros тренує розумніші та сильніші реакції вродженої імунної системи. Добавка також змінює склад кишкової мікробіоти, сприяючи стійкості кишкової екосистеми. 

Продукт випускається в добовій дозі 300 мг.

Пребіотичні властивості BeniCaros, отримані з розчинної клітковини, досліджувалися протягом кількох років. Дослідження NutriLeads у 2021 році продемонструвало його ефективність у підтримці здоров’я кишечника та імунітету.

У 2022 році дослідження, проведене на замовлення компанії, показало, що BeniCaros  підтримує імунну систему та зменшує симптоми застуди у людей.

Нагадаємо, раніше сироватку від йогурту перетворили в ігристий тонік з пробіотиками та кальцієм.

Джерела: NutriLeads, Nutritioninsight

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Український винахідник створив технологію виробництва горіхової пасти, яка зберігається 2 роки

Як повідомляє Укрінформ, на переробку йде широкий перелік сировини — від горіхів до чорного кмину.Винахідник має авторські свідоцтва на...

Швейцарці створили із рідкісних яблук добавку проти старіння

«Для харчових продуктів це досить нова технологія. Захоплююче бачити, яких ефектів проти старіння шкіри ми можемо досягти», — каже...

Стартап отримав $3 млн інвестицій на фуд-пікапи — шафки для самовивозу їжі

Фінансування очолила Branded Strategic Hospitality. В інвестиційному раунді взяли участь Elevate Capital та Portland Seed Fund. Таким чином, загальне фінансування...

Перше в світі лабораторне м’ясо краба потрапило в ресторани. Ціна — $3000 за кілограм

Її провів шеф-кухар Хосе Луїс Дель Амо з компанії TheTasteLab у ресторані Bukit Timah Kebaya. Він приготував дві страви...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Може вас зацікавити

Сторічна компанія запекла корисні білки у вафлі, щоб догодити підліткам

Високопротеїнові вафлі Eggo Fully Loaded містять 10 грамів білка...

Світовий виробник в’яленого м’яса замінив корів на королівські гриби і додав диму

Закуски створюють з королівської гливи. Ці гриби мають волокна,...

Американські школи переходять на веганське меню — учні втомилися від традиційної їжі

Нова програма, яку ввели після успішного запуску безм’ясних понеділків...

Найсолодші ягоди на полиці супермаркетів відбиратимуть портативні сканери

Як пояснила Брі Райтер Сміт, директор з дизайну систем...

Coca-Cola випустила «розумну воду», дистильовану парою — з женьшенем та кульбабою

З моменту заснування у 1996 році бренд Smartwater спочатку...

Вибір редактора
В продовження теми