Українка створює шоколад на гречаному чаї з амарантом

Переселенка з Краматорська Юлія Савинська разом зі своєю сім’єю створює на Закарпатті унікальний крафтовий шоколад під брендом Soyka.

Юлія – кондитер. Говорить, що створювати десерти вручну почала, оскільки у доньки була алергія. 

Перш ніж зайнятися виробництвом шоколаду, вона поглиблено вивчала організацію бізнесу, пройшла навчання від Дія.Бізнес і склала маркетинговий план.

Юлія створює шоколад разом з чоловіком та донькою

Паралельно – здобувала знання у шоколатьє щодо основ створення шоколаду, щоб розуміти, в яких пропорціях і які компоненти базово додаються в процесі. Потім почала напрацьовувати авторську рецептуру.

Юлія розповідає, що мало хто робить його з какао-бобів. Хоч саме такий шоколад найбільш смачний і корисний.  Натуральні какао-боби мають у складі багато корисних речовин, мікроелементів, є природним антиоксидантом, позитивно впливають на нервову систему та настрій.

У солодощах – жодного рафінованого цукру, лише природні замінники

У асортименті Soyka – 6 смаків. Це – гречаний шоколад на гречаному чаї, з кокосовим молоком, кіноа, амарантом і кеш’ю. З чистих какао-бобів з Венесуели вона створює 75% чорний шоколад. Він не такий гіркий, як в мас-маркеті, бо какао-боби формують солодкість. 

Одині з найпопулярніших – молочний шоколад з кунжутом та ягідний. Також є молочний з мигдалем і темний з журавлиною. 

У майбутньому кондитерка планує створити молочний шоколад з манго, з сушеним персиком і темний з чилі. 

Сировину для шоколаду Юлія обробляє вручну. Вона закупокує какао-боби, перебирає, щоб не було пошкоджених або сміття. Далі боби обсмажують, охолоджують та мелють на меланжері. 

Меланжер – це млин з кам’яними гранітними жорнами, що перетирає какао-боби до гладкої текстури. 

Процес перетирання бобів триває 48-72 годин

Після цього проводять коншування шоколадної маси для насичення киснем. А далі відправляють на визрівання від 2 тижнів до місяця. Так розкривається смак і аромат шоколаду. 

Нагадаємо, раніше лабораторія «win-win» створила преміум-шоколад за допомогою бродіння, а німецькі вчені розробили шоколад із квашеного вівса та дріжджів.

Джерела: Soyka, Varosh 

3 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Легендарна Nutella нарешті стане продуктом для веганів. Що всередині?

Рослинна версія культової шоколадно-горіхової пасти з’явиться в Італії цієї осені Таке оголошення компанія зробила в рік святкування 60-річчя легендарного продукту.В...

Південна Корея створює Кремнієву долину для вирощування м’яса із стовбурових клітин

Уряд очікує, що усунення регулювання допоможе швидшому росту інновацій і розвитку клітинного сільського господарства. Для участі у майже п’ятирічному проєкті...

Швейцарці створили першу в світі кавомашину зі штучним інтелектом, яка заварює гарячу та холодну каву

Виробники кавомашин JURA запропонували інноваційне рішення, що подвоює асортимент фірмової кави, яку можна заварити вдома.Установка JURA Z10 готує не...

Футурологи назвали головний інгредієнт майбутнього. Ним стане повітря

Зростання цін на сировину змушує виробників харчових продуктів використовувати можливості, які надає повітря як інгредієнт.Про це заявила д-р Моргейн...

Стартап створив шкіру із відходів виробництва сидру. Із неї шитимуть брендові ранці

Beyond Leather Materials створює шкіру під назвою Leap, використовуючи яблучні відходи від європейського виробництва соку та сидру.  Альтернативна шкіра на...

У супермаркетах з’явилися низькокалорійні стейки, створені мікробами

Стейк, отриманий без участі тварин, продаватимуть у Швейцарії в мережі Coop та в Німеччині в REWE. Ферментований стейк має неповторний...

Може вас зацікавити

Попит на рослинне м’ясо настільки виріс, що основний інгредієнт подорожчав у 2 рази

Для порівняння, традиційне м’ясо свиней та ВРХ у США...

Impossible Foods восени виведе на ринок рослинну курятину. Почнуть — з ресторанів

Компанія не відмовляється від своїх планів, навіть попри те,...

Вибір редактора
В продовження теми