Українка створює шоколад на гречаному чаї з амарантом

Переселенка з Краматорська Юлія Савинська разом зі своєю сім’єю створює на Закарпатті унікальний крафтовий шоколад під брендом Soyka.

Юлія – кондитер. Говорить, що створювати десерти вручну почала, оскільки у доньки була алергія. 

Перш ніж зайнятися виробництвом шоколаду, вона поглиблено вивчала організацію бізнесу, пройшла навчання від Дія.Бізнес і склала маркетинговий план.

Юлія створює шоколад разом з чоловіком та донькою

Паралельно – здобувала знання у шоколатьє щодо основ створення шоколаду, щоб розуміти, в яких пропорціях і які компоненти базово додаються в процесі. Потім почала напрацьовувати авторську рецептуру.

Юлія розповідає, що мало хто робить його з какао-бобів. Хоч саме такий шоколад найбільш смачний і корисний.  Натуральні какао-боби мають у складі багато корисних речовин, мікроелементів, є природним антиоксидантом, позитивно впливають на нервову систему та настрій.

У солодощах – жодного рафінованого цукру, лише природні замінники

У асортименті Soyka – 6 смаків. Це – гречаний шоколад на гречаному чаї, з кокосовим молоком, кіноа, амарантом і кеш’ю. З чистих какао-бобів з Венесуели вона створює 75% чорний шоколад. Він не такий гіркий, як в мас-маркеті, бо какао-боби формують солодкість. 

Одині з найпопулярніших – молочний шоколад з кунжутом та ягідний. Також є молочний з мигдалем і темний з журавлиною. 

У майбутньому кондитерка планує створити молочний шоколад з манго, з сушеним персиком і темний з чилі. 

Сировину для шоколаду Юлія обробляє вручну. Вона закупокує какао-боби, перебирає, щоб не було пошкоджених або сміття. Далі боби обсмажують, охолоджують та мелють на меланжері. 

Меланжер – це млин з кам’яними гранітними жорнами, що перетирає какао-боби до гладкої текстури. 

Процес перетирання бобів триває 48-72 годин

Після цього проводять коншування шоколадної маси для насичення киснем. А далі відправляють на визрівання від 2 тижнів до місяця. Так розкривається смак і аромат шоколаду. 

Нагадаємо, раніше лабораторія «win-win» створила преміум-шоколад за допомогою бродіння, а німецькі вчені розробили шоколад із квашеного вівса та дріжджів.

Джерела: Soyka, Varosh 

3 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Порошок із авокадо замінює масло у випічці та покращує смак цукерок

Порошок виготовляється за допомогою вакуумної технології із фруктів, що непридатні для роздрібної торгівлі — потворних, занадто дрібних, з плямами...

Ізраїльтяни «надрукували» справжню домашню ковбасу та шашлик з баранини

Лінійка має назву «Нове м’ясо» та включає в себе ресторанний бургер, ковбасу по-домашньому, сигару з м’ясного листкового тіста, яловичий...

Майже 90% шеф-поварів готові подавати відвідувачам вирощене в лабораторії м’ясо

SuperMeat – виробник культивованої курятини, який поставив на своєму експериментальному заводі скляні стіни, аби кожен бажаючий міг поспостерігати за...

Компанія Обами розробила особливі газовані напої для підлітків

Новий продукт під назвою Plezi Fizz містить на 70% менше цукру, ніж у звичайних напоях, а також клітковину, калій...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

На відновлення постраждалого від війни виробництва можна отримати 800 тис. грн

Програму реалізує Міжнародна організація з міграції (МОМ) та Агентство...

Стартап з Ізраїлю створив балакучого робота-бармена зі штучним інтелектом

GKI Group продемонструвала свою розробку на американській виставці CES...

Стартап вирощує у лабораторії чорну ікру на звичайному грибному корінні

Міцелій — це коренева структура грибів, яка складається з...

New Food Summit 2023 — перша подія про їжу майбутнього

Як змінюється та куди рухається глобальний Food-ринок і...

Італійські шеф-кухарі створили преміум-корм для людей. У кубиках.

«Наші кубики — на 100% справжня їжа. Смак і...

Вибір редактора
В продовження теми