Українка створює шоколад на гречаному чаї з амарантом

Переселенка з Краматорська Юлія Савинська разом зі своєю сім’єю створює на Закарпатті унікальний крафтовий шоколад під брендом Soyka.

Юлія – кондитер. Говорить, що створювати десерти вручну почала, оскільки у доньки була алергія. 

Перш ніж зайнятися виробництвом шоколаду, вона поглиблено вивчала організацію бізнесу, пройшла навчання від Дія.Бізнес і склала маркетинговий план.

Юлія створює шоколад разом з чоловіком та донькою

Паралельно – здобувала знання у шоколатьє щодо основ створення шоколаду, щоб розуміти, в яких пропорціях і які компоненти базово додаються в процесі. Потім почала напрацьовувати авторську рецептуру.

Юлія розповідає, що мало хто робить його з какао-бобів. Хоч саме такий шоколад найбільш смачний і корисний.  Натуральні какао-боби мають у складі багато корисних речовин, мікроелементів, є природним антиоксидантом, позитивно впливають на нервову систему та настрій.

У солодощах – жодного рафінованого цукру, лише природні замінники

У асортименті Soyka – 6 смаків. Це – гречаний шоколад на гречаному чаї, з кокосовим молоком, кіноа, амарантом і кеш’ю. З чистих какао-бобів з Венесуели вона створює 75% чорний шоколад. Він не такий гіркий, як в мас-маркеті, бо какао-боби формують солодкість. 

Одині з найпопулярніших – молочний шоколад з кунжутом та ягідний. Також є молочний з мигдалем і темний з журавлиною. 

У майбутньому кондитерка планує створити молочний шоколад з манго, з сушеним персиком і темний з чилі. 

Сировину для шоколаду Юлія обробляє вручну. Вона закупокує какао-боби, перебирає, щоб не було пошкоджених або сміття. Далі боби обсмажують, охолоджують та мелють на меланжері. 

Меланжер – це млин з кам’яними гранітними жорнами, що перетирає какао-боби до гладкої текстури. 

Процес перетирання бобів триває 48-72 годин

Після цього проводять коншування шоколадної маси для насичення киснем. А далі відправляють на визрівання від 2 тижнів до місяця. Так розкривається смак і аромат шоколаду. 

Нагадаємо, раніше лабораторія «win-win» створила преміум-шоколад за допомогою бродіння, а німецькі вчені розробили шоколад із квашеного вівса та дріжджів.

Джерела: Soyka, Varosh 

3 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Білок арахісу замість свинини — китайці створили чергову заміну м’яса, яку полюбив Сі Цзіньпін

Це перший бренд, який використовує білок арахісу як основний інгредієнт для створення замінника тваринному м’ясу.Пельмені сяолунбао (або їх ще...

Листопак. З листя ананасів розробили упаковку, що проростає

Дизайнер Пат Мангулабнан знайшов альтернативу. Він розробив інноваційну упаковку із переробленого листя ананасів, яка до того ж має здатність...

Сир із картоплі, замінник рису та текіла без алкоголю: що покаже найінноваційніша виставка в Парижі

Серед інноваційних рішень – безалкогольна текіла, холодний чай на основі африканського ройбушу, високопротеїнове пиво для спортсменів та навіть замінники...

Дніпровська пивоварня MOVA випускає власну версію Ukrainian Golden Ale

Це перший сорт, представлений у межах нової мистецької лінійки MOVA ART."У нашої країни не існувало свого власного стилю пива...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Їжа за часів блекаутів та інновації наперекір усьому: оголошено спікерів головної агріфуд-події New Food Summit 2024

У топі питань, які найбільше хвилюють виробників, дистриб’юторів харчових...

Із цілої тростини зробили підсолоджувач. Він містить магній та смакує як карамель

Підсолоджувач не піддається рафінації та центрифугуванню, тому зберігає всі...

Хумус із квасолі та снеки з гороху: український шеф-кухар запустив новий бренд автентичної їжі

Продукцію виготовляють із локальних інгредієнтів, серед яких ключову роль...

Вчені перетворять стародавню отруйну рослину в їжу, яка переживе апокаліпсис

Завдяки редагуванню генів та сучасним методам селекції Центр Джона...

Курка та риба з грибів — глобальний інкубатор “пригрів” у себе нові стартапи

Серед новачків на платформі — виробники першого в світі...

Вибір редактора
В продовження теми