Одна “безсмертна” лінія клітин корови дасть трильйони тонн м’яса

Ізраїльський стартап Steakholder Foods подав попередню заявку на патент на «безсмертну лінію клітин великої рогатої худоби».

Розробка дозволить масово виробляти етичні м’ясні продукти та прокладе шлях до масової комерціалізації, допомагаючи інноваторам подолати проблеми масштабованості та запропонувати кращі варіанти харчування.

Заявка на патент описує метод посилення росту та довголіття клітин ВРХ, який можна використовувати для збільшення виробництва лабораторної яловичини.

Для цього компанія використовує стовбурові клітини та їх властиву здатність до саморозмноження та диференціювання за “відносно короткий” час.

“безсмертні” клітинні лінії можуть давати початок таким тканинам як м’язи та жир 

«Потенціал клітин до багаторазового розмноження означає, що технологія продукуватиме величезну кількість м’яса з одних і тих же клітин. Вона стартує з біопсії тканини та не вимагає забою жодної тварини», – розповідає представник Steakholder Foods.

Це означає, що за 100 поколінь реплікацій одна клітина “безсмертної” лінії теоретично може виробити понад 3250 трильйонів тонн м’яса.

За даними Steakholder Foods, щорічно у світі споживається близько 350 млн т м’яса. Компанія заявляє, що в осяжному майбутньому її “безсмертні” клітинні лінії прокладають шлях до забезпечення постачання цього м’яса без забою. 

«Це не просто технологічна віха. Це зміна парадигми того, як ми уявляємо виробництво їжі в майбутньому», – вважають в Steakholder Foods.

Нагадаємо, раніше найбільше агентство з сертифікації кошерності визнало лабораторне м’ясо.

Джерела: Steakholder Foods, Food Ingredients First

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Компанія Ді Капріо везе вирощенні в лабораторії стейки до європейських ресторанів

Aleph Farms подала заявку через кілька днів після того, як запросила дозвіл у Швейцарії на продаж інноваційного м’яса на...

Українська компанія пакує сир у стіки та змішує з червоною ікрою

Сир створено спеціально як снек до ранкової кави, і компанія сподівається, що він стане новим щоденним ритуалом для українців. «А...

Український стартап створив девайси, які очищають воду з річки за 20 хвилин

Заснований випускником економічного факультету Києво-Могилянської академії Андрієм Осадчим, стартап уже досяг оцінки вартості у  $5 млн. Виторг компанії у...

ТОП-25 цікавих фактів про кулінарію

Факт №1 – в Японії один із найпопулярніших десертів – це кленове листя у фритюрі, витримане в бочках з...

Український виробник корисних солодощів виходить на ринки США та Великої Британії

За останні три роки сукупний виторг вінницького виробника зріс у 2,5 рази, а у 2024 році перевищив 1,5 млрд...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Може вас зацікавити

В рослинне м’ясо із люпину, буряку та картоплі інвестували 30 млн євро

Завдяки цьому підходу компанія створила нове покоління смачних і...

Світовий лідер ринку харчування вперше замінив коров’яче молоко на мікробне

Це вперше, коли Unilever залучає можливості точної ферментації для...

Продажі веганської їжі зросли на 500%: рітейлери звітують про небувалий попит

Мережа пояснює цей ривок збільшенням популярності рослинної їжі.У січні...

Алкоголь, протеїн та гриби, які паралізують комах — на ринку з’явився еволюційний сік майбутнього

Еволюційний алкогольний сік Build містить біоідентичний яєчний білок The...

Корпорація «Біосфера» та McDonald’s розпочали співпрацю у напрямку рециклінгу

Корпорація «Біосфера» та McDonald’s розпочали співпрацю у напрямку рециклінгу....

Вибір редактора
В продовження теми