Одна “безсмертна” лінія клітин корови дасть трильйони тонн м’яса

Ізраїльський стартап Steakholder Foods подав попередню заявку на патент на «безсмертну лінію клітин великої рогатої худоби».

Розробка дозволить масово виробляти етичні м’ясні продукти та прокладе шлях до масової комерціалізації, допомагаючи інноваторам подолати проблеми масштабованості та запропонувати кращі варіанти харчування.

Заявка на патент описує метод посилення росту та довголіття клітин ВРХ, який можна використовувати для збільшення виробництва лабораторної яловичини.

Для цього компанія використовує стовбурові клітини та їх властиву здатність до саморозмноження та диференціювання за “відносно короткий” час.

“безсмертні” клітинні лінії можуть давати початок таким тканинам як м’язи та жир 

«Потенціал клітин до багаторазового розмноження означає, що технологія продукуватиме величезну кількість м’яса з одних і тих же клітин. Вона стартує з біопсії тканини та не вимагає забою жодної тварини», – розповідає представник Steakholder Foods.

Це означає, що за 100 поколінь реплікацій одна клітина “безсмертної” лінії теоретично може виробити понад 3250 трильйонів тонн м’яса.

За даними Steakholder Foods, щорічно у світі споживається близько 350 млн т м’яса. Компанія заявляє, що в осяжному майбутньому її “безсмертні” клітинні лінії прокладають шлях до забезпечення постачання цього м’яса без забою. 

«Це не просто технологічна віха. Це зміна парадигми того, як ми уявляємо виробництво їжі в майбутньому», – вважають в Steakholder Foods.

Нагадаємо, раніше найбільше агентство з сертифікації кошерності визнало лабораторне м’ясо.

Джерела: Steakholder Foods, Food Ingredients First

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Найбільший виробник шоколаду запустив відразу кілька рослинних морепродуктів

Продукти будуть доступні до замовлення через Інтернет та в магазинах у європейських країнах, включаючи Німеччину, Іспанію, Італію, Австрію, Польщу,...

Традиційні японські десерти разбавлять білком, який синтезують із повітря

У рамках співпраці з японським виробником харчових продуктів Ajinomoto Group, на ринок будуть представлені місячні торти та сендвічі з...

Із цілої тростини зробили підсолоджувач. Він містить магній та смакує як карамель

Підсолоджувач не піддається рафінації та центрифугуванню, тому зберігає всі унікальні смакові та дієтичні переваги тростини. У складі продукту міститься природній...

Sony розробляє телевізор, який стежитиме за тим, чи правильно харчується людина, коли його дивиться

Саме такий може розробити компанія Sony. По крайній мірі, про це свідчить патент №11 081 227, зареєстрований у США.Патент...

Український бренд Jaffa випустив Ice Coffee — натуральну холодну каву

Продукт створено для сучасних споживачів, які цінують якість, натуральність, зручність і естетику. Це відповідь на глобальний тренд кави «to...

Alviva Group збільшує експорт кондитерської продукції

Продуктові лінійки мусово-йогуртових тортів та еклерів бренду Tarta розроблені з урахуванням потреб міжнародного ринку та відповідають останнім трендам у...

Mars контролюватиме походження морепродуктів у кормах

Компанія Mars стала першою у світі серед виробників кормів для домашніх тварин, яка офіційно зобов’язалася дотримуватися стандартів Глобального діалогу...

Nestlé використовує відходи какао-бобів для збільшення виробництва шоколаду

Швейцарська компанія Nestlé оголосила про впровадження інноваційної технології переробки какао-плодів, яка дозволяє використовувати до 30% частин, що раніше йшли...

Може вас зацікавити

Німці заварюють чай з листям коки, а також хочуть створити з нього спиртний напій

"Екстракт з листя коки також викликає легке відчуття енергетичної...

IDS Ukraine запускає власну сонячну генерацію

IDS Ukraine зробила перший крок у реалізації стратегії розвитку...

Не підсковзнись. В Нідерландах вироблятимуть підсолоджувачі з бананової шкірки

Компаній Fooditive і Frutco спільно будують завод з виробництва...

Жінки-підприємиці можуть отримати до 100 тис. грн на нове обладнання

Переможці конкурсу отримають гранти в розмірі від 15 тис....

Вибір редактора
В продовження теми