Розробка дозволить масово виробляти етичні м’ясні продукти та прокладе шлях до масової комерціалізації, допомагаючи інноваторам подолати проблеми масштабованості та запропонувати кращі варіанти харчування.
Заявка на патент описує метод посилення росту та довголіття клітин ВРХ, який можна використовувати для збільшення виробництва лабораторної яловичини.
Для цього компанія використовує стовбурові клітини та їх властиву здатність до саморозмноження та диференціювання за “відносно короткий” час.
“безсмертні” клітинні лінії можуть давати початок таким тканинам як м’язи та жир
«Потенціал клітин до багаторазового розмноження означає, що технологія продукуватиме величезну кількість м’яса з одних і тих же клітин. Вона стартує з біопсії тканини та не вимагає забою жодної тварини», – розповідає представник Steakholder Foods.
Це означає, що за 100 поколінь реплікацій одна клітина “безсмертної” лінії теоретично може виробити понад 3250 трильйонів тонн м’яса.
За даними Steakholder Foods, щорічно у світі споживається близько 350 млн т м’яса. Компанія заявляє, що в осяжному майбутньому її “безсмертні” клітинні лінії прокладають шлях до забезпечення постачання цього м’яса без забою.
«Це не просто технологічна віха. Це зміна парадигми того, як ми уявляємо виробництво їжі в майбутньому», – вважають в Steakholder Foods.
Нагадаємо, раніше найбільше агентство з сертифікації кошерності визнало лабораторне м’ясо.
Джерела: Steakholder Foods, Food Ingredients First