Спілки харчових компаній можуть отримати до 5,5 млн грн на експорт

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ) оголосила прийом грантових заявок на реалізацію заходів з формування та діяльності експортних альянсів.

Експортним альянсом організатори програми називають об’єднання не менше як 5 підприємств для спільного просування та збуту своєї продукції на зовнішніх ринках. 

У програмі можуть брати участь зареєстровані в Україні альянси, асоціації, спілки, об’єднання тощо, які представляють інтереси бізнесу. USAID розраховує, що грантова діяльність повинна зрештою призвести до укладання договорів про експортні продажі та/або угод про залучення інвестицій, а також до збереження існуючих та створення нових робочих місць.

Організатори наголошують, що заявники повинні бути неурядовими організаціями. Учасниками експортного альянсу можуть бути підприємства приватної форми власності (юридичні особи/фізичні особи-підприємці), офіційно зареєстровані в Україні, кількість працівників яких повинна бути меншою, ніж 250 осіб, а річний оборот не перевищувати 50 млн євро.

Заявники можуть подавати одну грантову заявку від однієї організації.

Програма USAID КЕУ очікує надати близько $1,5 млн шляхом присудження орієнтовно 15 грантів.

Сума кожного гранту становитиме від $35 тис. до $150 тис. (1,3 – 5,5 млн грн)

Очікується, що кожен грант в рамках цього запиту триватиме до дванадцяти місяців. 

Тип гранту буде визначено під час переговорного процесу, залежно від передбаченої діяльності, а також можливостей і досвіду грантоотримувача.

Остаточні суми залежатимуть від переліку заходів у рамках відповідної грантової угоди та кінцевих перемовин, отже, можуть бути нижчими або виходити за межі вказаних вище сум.  

Також організатори уточнюють, що усі гранти будуть фінансуватися та виплачуватися в українських гривнях. Внесок грантоотримувача у грантовій програмі має складати щонайменше 25% бюджету.

Нагадаємо, програма EU4Business також виділить 750 грантів розміром у 4000 євро (майже 160 тис. грн) для українских мікропідприємств, які найбільше постраждали від війни.

Джерело

1 коментар

  1. […] Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ) оголосила прийом грантових заявок на реалізацію заходів з формування та діяльності експортних альянсів. Пише newfood.ua. […]

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Часниковий хліб та авокадо зі згущеним молоком: гігант доставки про топ замовлень у 2023 році

Найнезвичнішими замовленнями цього року поєднання стейка з желе, сиру з гірчицею, згущеного молока з авокадо, морської капусти з соусом...

Український виробник настоює сир на віскі та змішує з лавандою

“Мукко” у 2015 році заснував Назар Кміль – колишній футболіст, який займався професійним спортом з 8 років, а після...

Китайці створили 3D-м’ясо за допомогою какао, грибів та злаків

Сонгбай Лю і Шаньшань Ван, дослідники з Університету Чжецзян в Китаї, розробили рецептуру альтернативного м’яса із «тіста», яке включає...

Бульба гум. Японська компанія виготовляє чипси зі смаком жувальної гумки

Японська компанія Calbee співпрацює з Lotte для виробництва чипсів зі смаком жувальної гумки. Вони створюють аромати, надихнувшись популярними гумками Blueberry...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

Сміливі аромати та безалкогольне вино: що питимуть у 2022 році

Такими спостереженнями поділився Том Гібсон, головний спеціаліст по ароматизації...

Винахідник лабораторного м’яса спрогнозував, чи зникне традиційне тваринництво через 20 років

Скоріше, ці два напрямки існуватимуть поруч, вважає Дідьє Тубіа,...

Ринок бульбашкового чаю сягне $4 млрд. Гіганти готуються до буму

Якщо зараз цей сегмент оцінюється в $2,46 млрд (станом...

На полицях супермаркетів з’являється чорна та червона ікра із водоростей

Голландський виробник Cavinoir створив два таких продукти на рослинній...

У легендарному британському стейк-хаусі подають стейки, надруковані на 3D-принтері

Запуск відбувся завдяки численним запитам клієнтів, що дотримуються рослинної...

Вибір редактора
В продовження теми