В Європі створять велику мережу комашиних ферм на штучному інтелекті

Болгарська компанія Nasekomo, що займається розвитком інсекто-технологій, отримала 2,5 мільйона євро гранту для стимулювання інновацій у біотехнології в рамках Європейського плану відновлення та сталого розвитку.

Завдяки фінансуванню компанія створить велику міжнародну мережу комахоферм.

Заснована у 2017 році, Nasekomo є біотехнологічною компанією, яка займається розведенням комах. Вона вирощує чорну солдатську муху для виробництва протеїну, олії та добрив.

 

Посеред іншого, це допомагає зменшити надмірний вилов дикої риби, 560 тис. т якої щороку йде на виробництво рибного борошна. Окрім того, продукти Nasekomo частково заміщують сою, що робить Європу менш залежною від імпорту цих бобів.

Грант буде виділено через Міністерство інновацій та розвитку Болгарії. Із загальної суми фінансування, що перевищує 34 млн левів для 12 відібраних компаній, Nasekomo отримає 4,9 млн левів (приблизно 2,5 млн євро).

Завдяки гранту Nasekomo забезпечить партнерські фабрики з біоконверсії личинками Hermetia Illucens, роботизованим обладнанням та цифровою платформою для аналізу та використання даних за допомогою алгоритмів машинного навчання.

Центр інновацій Nasekomo у Болгарії

Нагадаємо, раніше newfood.ua повідомляв, що у Європі очікують на початок продажів їжі з комах. Для неї буде своє маркування, щоб споживачі добре розуміли, що їдять.

До слова, раніше у бельгійських вафлях уже пробували замінити вершкове масло на жир із комах. А ковбасу майбутнього планують робити із порошком цвіркунів.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Ізраїльський стартап створив цукрозамінник, який бореться з раком

Для демонстрації солодкості CarobWay створив із альтернативного цукру прототипи гумки та енергетичного батончика. Підсолоджувач має м’який карамельний смак і низький...

Чоботи за 15 чашок кави: з відпрацьованої кавової гущі створили взуття

Щорічно витрачається понад 25 млн тонн кави, з яких лише 4% переробляються належним чином. Залишок кавової гущі виділяє значну...

Попкорн, вирощений на мікробному азоті: «кліматичні» закуски завойовують Amazon

Сьогодні сільськогосподарська спільнота використовує понад 100 млн тонн синтетичних азотних добрив, що становить близько 5% викидів парникових газів в...

Найбільша мережа кав’ярень пропустила через шлунки хробаків 3 тони кавової гущі

У співпраці з компаніями Veolia та Wormganix, які спеціалізуються на управлінні ресурсами та виробництві вермікомпосту, мережа кав'ярень тестує використання...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Харчовий гігант тестує робот-автомат, який готує піцу за три хвилини

Таким чином найбільша у світі харчова компанія прагне вивести...

Найбільше агентство з сертифікації кошерності визнало лабораторне м’ясо

Це стало першою та ключовою точкою дотику релігійних дієтичних...

Стартап придумав, як добувати найдорожчий інгредієнт для лабораторного мяса без забою корів

Продукт доступний у сегменті B2B для продажу компаніям, які...

Піца із цвітної капусти та шоколад із вівса: оголошені переможці Vegan Food Awards 2024

Цьогоріч нагороди отримали як традиційні торгові марки, так і...

Вибір редактора
В продовження теми