В Європі створять велику мережу комашиних ферм на штучному інтелекті

Болгарська компанія Nasekomo, що займається розвитком інсекто-технологій, отримала 2,5 мільйона євро гранту для стимулювання інновацій у біотехнології в рамках Європейського плану відновлення та сталого розвитку.

Завдяки фінансуванню компанія створить велику міжнародну мережу комахоферм.

Заснована у 2017 році, Nasekomo є біотехнологічною компанією, яка займається розведенням комах. Вона вирощує чорну солдатську муху для виробництва протеїну, олії та добрив.

 

Посеред іншого, це допомагає зменшити надмірний вилов дикої риби, 560 тис. т якої щороку йде на виробництво рибного борошна. Окрім того, продукти Nasekomo частково заміщують сою, що робить Європу менш залежною від імпорту цих бобів.

Грант буде виділено через Міністерство інновацій та розвитку Болгарії. Із загальної суми фінансування, що перевищує 34 млн левів для 12 відібраних компаній, Nasekomo отримає 4,9 млн левів (приблизно 2,5 млн євро).

Завдяки гранту Nasekomo забезпечить партнерські фабрики з біоконверсії личинками Hermetia Illucens, роботизованим обладнанням та цифровою платформою для аналізу та використання даних за допомогою алгоритмів машинного навчання.

Центр інновацій Nasekomo у Болгарії

Нагадаємо, раніше newfood.ua повідомляв, що у Європі очікують на початок продажів їжі з комах. Для неї буде своє маркування, щоб споживачі добре розуміли, що їдять.

До слова, раніше у бельгійських вафлях уже пробували замінити вершкове масло на жир із комах. А ковбасу майбутнього планують робити із порошком цвіркунів.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Хліб з морських водоростей протидіє гіпертонії та містить багато білку

Технологія біологічної випічки Sea & Flour розрахована на виготовлення хліба з високим вмістом білка та низьким вмістом натрію. Основним...

Жодного дня без кетчупу і майонезу. Чим шкідливі магазинні соуси, і як їх замінити?

Спагетті – тільки з кетчупом? До риби – неодмінно тартар? А овочі краще смакуватимуть з майонезом (який насправді нічого...

Захоплені кулінарією сестри створили замінник ікри з чіа та водоростей

Засновниці бренду – сестри Люсіль та Емілі Баттафарано, які захоплюються гастрономією. Для створення нового продукту вони застосували свої ремісничі...

На полицях супермаркетів з’являється чорна та червона ікра із водоростей

Голландський виробник Cavinoir створив два таких продукти на рослинній основі: блискучу ікру чорного кольору та ікру в стилі локса...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Насіння ацтеків лікує все — від гіпертонії до раку. Дослідження

Глобальний попит на другорядні культури, такі як чіа, просо...

В океані майже не залишилось вугрів. Тепер їх вирощуватимуть у лабораторії

Її запатентована технологія органоїдів — тривимірна структура тканини, отримана...

Німецький стартап, названий в честь американського відлюдника, створює м’ясо з лісових грибів

Стартап, заснований у 2019 році, створює мінімально оброблені високобілкові...

Тістечка з чайних відходів знижують ризик ожиріння. Дослідження

Чай та кава відомі як джерела антиоксидантів, нерозчинної клітковини,...

Швейцарці створили першу в світі кавомашину зі штучним інтелектом, яка заварює гарячу та холодну каву

Виробники кавомашин JURA запропонували інноваційне рішення, що подвоює асортимент...

Вибір редактора
В продовження теми