Майже 160 тис. грн отримають підприємства, які найбільше постраждали від війни

EU4Business в рамках програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП» виділить 750 грантів розміром у 4000 євро (майже 160 тис. грн) для українских мікропідприємств, які найбільше постраждали від війни.

Кошти на відновлення господарської діяльності можна буде отримати у гривневому еквіваленті через три уповноважених банки: Ощадбанк, ПриватБанк та Банк Львів.

Для участі у конкурсі необхідно подати заявку на порталі Дія.

Заявник має відповідати кільком критеріям. Зокрема, бути ФОП або юридичною особою, що є суб’єктом мікробізнесу, мати до 9 працівників та річний дохід у межах €2 млн.

Організатори запланували три конкурси, в рамках яких роздають по 250 грантів. Переможці кожного визначаються автоматично на рейтинговій основі на підставі порівняння показників діяльності підприємства до війни та під час бойових дій. Жодних розрахунків чи бізнес-планів від заявників не потрібно.

Останній (третій) конкурс проходитиме до 18 вересня 2023 р. 

Грантові кошти можна витратити на придбання обладнання, переміщення майна підприємства, закупівлю сировини та матеріалів, виплату заробітної плати, орендну плату тощо.

Водночас, фінансування не розповсюджується на сплату ПДВ, він має сплачуватися за рахунок власних коштів підприємця.

Нагадаємо, у межах проєкту «Power Up!» бізнеси, що постраждали внаслідок війни, зможуть отримати також 1 млн грн на закупівлю енергоефективного обладнання.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Не «Дружба». Споживачі виявили, що рослинний сир — це смачно

Протягом останніх років у переліку виробників рослинного сиру тільки в США з'явилися Violife, Parmela Creamery, Good Planet, Loca Food,...

Рослинне морозиво б’є рекорди — пандемія та параноя підштовхують попит

Категорія морозива традиційно характеризується ​​поблажливістю з боку споживачів. Тим не менш, наразі вона є осередком сплеску досі небачених пропозицій,...

Україна має всі можливості побудувати інноваційний та прибутковий foodtech — Борис Шестопалов, HD-group

Об’єднання та кластеризація для забезпечення масштабів виробництва, спільний вихід на зовнішні ринки й розширення географії — це можливість працювати...

Індонезійські ферментовані коржі можна смажити як шашлик або котлети

Традиційна індонезійська страва — темпе — це веганське джерело протеїну, що не містить жиру, багатий на мікро- і макроелементи...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

$80 млн на хмарні біореактори: виробництво їжі майбутнього поставлять на потік

У сфері біоферментації не бракує інновацій. Натомість спостерігається явний...

Дніпровський виробник тортів вчетверо збільшив виробництво під час війни

Компанія Nonpareil, заснована у 2010 році, сьогодні входить до...

Волонтерка з Рахова створює преміальний шоколад з українською бринзою

Згідно з повідомленням міської ради Рахова на сторінці у...

Український бренд створив джин, від якого немає похмілля

Spicer – один із перших українських брендів, що створює...

Вірусний апокаліпсис зумовив шалений ріст ринку альтернативного молока та м’яса

Про це йдеться у свіжому звіті, опублікованому провідною компанією...

Вибір редактора
В продовження теми