Найбільше агентство з сертифікації кошерності визнало лабораторне м’ясо

Православний союз (OU), найбільше у світі агентство з сертифікації кошерності, визначив, що лінія курячих клітин Super Meat відповідає найвищому рівню нагляду за кошерністю: стандартам мехадрин.

Це стало першою та ключовою точкою дотику релігійних дієтичних стандартів і передових харчових технологій у промисловості культивованого м’яса. 

Успішне отримання кошерної сертифікації може прокласти шлях і до інших релігійних сертифікатів, наприклад, халяль. 

Зараз OU та ізраїльський стартап з культивування м’яса Super Meat працюють разом, щоб створити перелік чітких вказівок для всього ланцюжка постачання та процесу виробництва на основі суворого єврейського закону та наукових оглядів.

Оснат Шоцак, віцепрезидент із розвитку бізнесу в Super Meat, говорить, що відповідність релігійним стандартам є важливою для нових продуктів харчування з кількох причин. 

«Завдяки дотриманню релігійних дієтичних рекомендацій інноваційні продукти можуть бути інклюзивними та доступними для широкого кола людей», – пояснює вона.

Це розширює охоплення ринку продуктів на основі клітин, адже значна частина населення світу дотримується релігійних правил харчування 

Іншою причиною є довіра та безпека. «Релігійних законів про дієту дотримувалися століттями, і вони глибоко вкорінилися у віруваннях і практиках багатьох людей. Дотримання цих стандартів може забезпечити споживачів додатковим рівнем довіри, особливо до нових продуктів», – пояснює віцепрезидент Super Meat.

Ну і звісно, їжа – це «універсальна мова, яка долає бар’єри та зближує спільноти».

До слова, не всі релігії поки що сприймають культивоване м’ясо.Наприклад, у 2021 році панівна ісламська влада Індонезії продиктувала, що лабораторне м’ясо є харамом і тому заборонено для майже 230 мільйонів мусульман країни. 

Однак, Super Meat прийняв уже дві рабинські делегації для процесу затвердження OU. Серед делегацій були провідні галахічні судді та вчені Ізраїлю, сучасні арбітри єврейського права.

Нагадаємо, раніше newfood.ua повідомляв, що культивоване м’ясо схвалять у Європі щонайменше за три роки. Тим часом інноваційний продукт уже продається у Сингапурі та США, навіть з доставкою додому.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Ті ще овочі: OVO, в який повірив Федорів, закриває новий раунд інвестицій

Розмір поки не розголошують, проте засновники говорять, що ці вкладення допоможуть компанії отримати лідерство на ринку Києва.Зараз серед свої...

Каву в біореакторі можна виростити за місяць: смак та запах не відрізняється

Протягом серії досліджень вчені вивчали технологію створення кави без ґрунту та ключові тенденції, що стимулюють інновації у виробництві екологічно...

Перші морепродукти, вирощені в лабораторії, готуються до продажу в Сінгапурі

Німецький стартап Bluu Seafood цими днями представив рибні палички та рибні кульки, основним інгредієнтом яких є культивована риба. Прототипи збагачені...

Виробник їжі з повітря розмістив акції на біржі та хоче закріпитися на світовому ринку

Цей стратегічний крок дозволить компанії розширити свою діяльність і просувати інноваційний білок Solein на світові ринки. Solein — це революційний...

Мармурова яловичина, вирощена в лабораторії, стала продуктом року на світовому конкурсі

AgTech Breakthrough Awards — це міжнародна премія, що присуджується компаніям, які впроваджують інноваційні рішення у виробництві їжі та сільському...

Німці створили сир із дріжджів, який продаватимуть супермаркети, які є і в Україні

Серед магазинів, що розпочали продаж, — мережі Rewe, Billa і Metro. Це унікальне досягнення стало можливим після успішного залучення компанією...

Може вас зацікавити

Crackd оголосив про старт продажів яєць на рослинній основі

Бренд Crackd анонсував появу на полицях супермаркетів Великобританії 100%...

Інноваційна кавоварка працює на WI-FI та варить каву з повітря

Натомість Kara Pod використовує технологію, яка перетворює на питну...

Вибір редактора
В продовження теми