Найбільше агентство з сертифікації кошерності визнало лабораторне м’ясо

Православний союз (OU), найбільше у світі агентство з сертифікації кошерності, визначив, що лінія курячих клітин Super Meat відповідає найвищому рівню нагляду за кошерністю: стандартам мехадрин.

Це стало першою та ключовою точкою дотику релігійних дієтичних стандартів і передових харчових технологій у промисловості культивованого м’яса. 

Успішне отримання кошерної сертифікації може прокласти шлях і до інших релігійних сертифікатів, наприклад, халяль. 

Зараз OU та ізраїльський стартап з культивування м’яса Super Meat працюють разом, щоб створити перелік чітких вказівок для всього ланцюжка постачання та процесу виробництва на основі суворого єврейського закону та наукових оглядів.

Оснат Шоцак, віцепрезидент із розвитку бізнесу в Super Meat, говорить, що відповідність релігійним стандартам є важливою для нових продуктів харчування з кількох причин. 

«Завдяки дотриманню релігійних дієтичних рекомендацій інноваційні продукти можуть бути інклюзивними та доступними для широкого кола людей», – пояснює вона.

Це розширює охоплення ринку продуктів на основі клітин, адже значна частина населення світу дотримується релігійних правил харчування 

Іншою причиною є довіра та безпека. «Релігійних законів про дієту дотримувалися століттями, і вони глибоко вкорінилися у віруваннях і практиках багатьох людей. Дотримання цих стандартів може забезпечити споживачів додатковим рівнем довіри, особливо до нових продуктів», – пояснює віцепрезидент Super Meat.

Ну і звісно, їжа – це «універсальна мова, яка долає бар’єри та зближує спільноти».

До слова, не всі релігії поки що сприймають культивоване м’ясо.Наприклад, у 2021 році панівна ісламська влада Індонезії продиктувала, що лабораторне м’ясо є харамом і тому заборонено для майже 230 мільйонів мусульман країни. 

Однак, Super Meat прийняв уже дві рабинські делегації для процесу затвердження OU. Серед делегацій були провідні галахічні судді та вчені Ізраїлю, сучасні арбітри єврейського права.

Нагадаємо, раніше newfood.ua повідомляв, що культивоване м’ясо схвалять у Європі щонайменше за три роки. Тим часом інноваційний продукт уже продається у Сингапурі та США, навіть з доставкою додому.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Сир та м’ясо із водоростей: ізраїльтяни запустять великий «рослинний» завод

Завод, розташований на півдні Ізраїлю, стане демонстраційним центром для масштабного виробництва протеїнів на основі мікроводоростей, які використовуватимуться для створення...

Європа готується до дегустацій лабораторної їжі. В меню — сосиски, пельмені і риб’ячий жир

Згідно з даними Нідерландського фонду клітинного сільського господарства, заявки на схвалення клітинного м’яса та морепродуктів подали відразу три місцеві...

Каву в біореакторі можна виростити за місяць: смак та запах не відрізняється

Протягом серії досліджень вчені вивчали технологію створення кави без ґрунту та ключові тенденції, що стимулюють інновації у виробництві екологічно...

Коктейль з левовою гривою. Енергетичний шот на травах та грибах знижує стрес та навіть вагу

Енергетичний напій виготовляється на рослинній основі та має смак ягід. На розробку рецептури пішло п’ять років Запатентована формула включає адаптогени, трави,...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Сторічний бренд створив курятину в порошку, яка за хвилину перетворюється на м’ясо

Нова лінійка продуктів включає Plant-Based Chick’n, виготовлений лише з...

Ізраїльська компанія розробила капсульну їжу із «потворних» овочів

Така їжа візуально вражає. Це зроблено для того, аби...

McDonald’s готує “тест-драйв” рослинних бургерів, розроблених з Beyond Meat

McPlant — це бургер з котлетою на рослинній основі,...

Стартап придумав веганське тісто з фініків, яке можна не випікати

Засновниця стартапу — Мелісса Бартоу, 24-річна американка, яка вперше...

Вибір редактора
В продовження теми