Роботи-магазини “за викликом” запрацюють у 2025-му. Всі покупки – через смартфон

Robomart, компанія, яка у 2018 році представила концепцію автономного магазину, а минулого року почала розгортати свій перший пілот, анонсувала комерційний запуск своєї розробки.

Автономний магазин Haven буде доступний для роздрібних партнерів, починаючи з 2025 року.

На відміну від існуючих на ринку мобільних кіосків для продажу морозива чи снеків, розробка Robomart – це повноцінний автономний міні-магазин на колесах. Він матиме широкий асортимент, що складатиметься із сотень позицій. 

Команда проєкту

Влітку 2018-го команда представила перший в історії магазин без водія

У планах Robomart було створити роботизований кіоск, який би пересувався повністю автономно, без водія. Але розробники зрозуміли, що для першої версії це не на часі, тому водій у робомагазину поки що буде, але він ніяк не взаємодіятиме з покупцями. 

У 2020 році компанія запустила першу в світі послугу виклику магазинів із роздрібною торгівлею

Процес покупок повністю керуватиметься мобільним додатком

Перша версія комерційного автономного магазина – це модернізований фургон з кабіною водія. 

За словами генерального директора Алі Ахмеда, його компанія не планує самостійно виготовляти автомобілі для створення автоматизованих магазинів. Замість цього вони працюватимуть з різними автовиробниками та переобладнуватимуть існуючі авто під свої потреби.

Нагадаємо, раніше newfood.ua повідомляв, що роботи-кіоски бродитимуть супермаркетами, танцюватимуть та продаватимуть цукерки. Також на ринку уже існують розробки роботизованого паста-кіоску і автономного кіоску для продажу вина з роботом-сомел’є.

Джерела: The Haven, The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Інвестори вклали $3 млрд у вітчизняний харчопром

Харчова промисловість увійшла до нечисленної групи галузей з найкращими перспективами подальшого зростання і залучення іноземних інвестицій. Такими є результати...

Напиши якось смачно: принтери з їстівними чорнилами тепер друкують по кілька зображень за раз

Відтепер обладнання працює на ручній подачі Це дозволяє за один підхід нанести зображення відразу на кілька десертів. Також система друку...

На інновації в їжі та релокацію ресторанів можна отримати 100 тис. грн

Конкурс має на меті підтримку сталого розвитку підприємництва у сфері громадського харчування як відповідь на негативні економічні наслідки війни...

Ізраїльський стартап розробив платформу для виготовлення цільних шматків м’яса з рослин

На відміну від існуючих технік 3D та екструзії, застосовуваних альт-м’ясними компаніями для зв’язування інгредієнтів у бажані волокнисті форми, технологія...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

Тернопільський бренд створює “живу” пасту з чорнилами каракатиці

Для виробництва пасти підприємство використовує фермерські яйця та борошно...

Стартап створив напої зі спіруліни, що сприяють бадьорості та виводять токсини

Низькокалорійний напій виготовлений з натуральних інгредієнтів і не містить...

Глобальне меню: ТОП-10 трендів, що драйвитимуть ринок їжі у 2021 році

Особливу ставку на інновації робили хіба що ресторани, які...

Відомий з Середньовіччя суперфуд знижує ризик смерті від деменції. Дослідження

Оливкова олія вже давно вважається прикладом «супер-їжі», яка може...

Стартап додав відходи цукрової тростини у хліб, щоб покращити тісто

Род Льюїс, генеральний директор компанії, говорить, що разом з...

Вибір редактора
В продовження теми