Новий підсолоджувач не містить калорій та у 300 разів солодший за цукор

Американська компанія з молекулярного землеробства Elo Life Systems створила натуральний підсолоджувач рослинного походження, який у 300 разів солодший за цукор та не має калорій.

Підсолоджувач містить антиоксиданти з понад 20 фруктів, які легко вирощувати. Наприклад, кавунів чи огірків.

Elo виробляє складні інгредієнти шляхом генного редагування фруктів і овочів 

Нещодавно компанія отримала фінансування у розмірі $24,5 млн, які використає на подальше впровадження продуктів.

Наш підсолоджувач дає змогу компаніям, які виготовляють їжу та напої, зменшувати кількість цукру та штучних підсолоджувачів, одночасно покращуючи поживні властивості продуктів. Він у 300 разів солодший за цукор, з нульовою калорійністю та має чистий профіль смаку, який перевершує інші цукрозамінники”, говорить гендиректор компанії Тодд Рендс.

Elo збільшуватиме постачання інноваційного підсолоджувача протягом наступних двох сезонів. Повноцінно він продаватиметься на ринку з 2025 року. 

Паралельно компанія працює з партнерами над розробкою рецептур для використання цукрозамінника в різних продуктах. 

“Враховуючи інтенсивність солодкості цукрозамінника та необхідні кількості, досягнення того самого рівня солодкості в кінцевому продукті обійдеться дешевше за використання цукру”, – додає Рендс.

Elo працює з великою кількістю генів та багатьма рослинами

Новий підсолоджувач можна застосовувати в тисячах повсякденних продуктів – від напоїв до закусок, від пластівців і йогуртів до морозива.

Поки що продукт буде представлений у двох форматах: рідкий з кавунового соку та порошковий з відходів цукрового буряка. 

Нагадаємо, українська компанія створює варення та джеми з натуральними підолоджувачами – стевією та фруктозою.

Джерела: Elo, Food Ingredients First

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Молока та яйця з власних відходів — найбільша у світі пивоварна компанія інвестує в інновації

Найбільша у світі пивоварна компанія Anheuser-Busch InBev, відома своєю торговою маркою Budweiser, інвестує у виробництво протеїну з зернових відходів,...

Олена Обабкова, засновниця бренду Kombucha Live: «Наші початкові інвестиції окупилися в перший же рік роботи»

Як розповіла для newfood.ua засновниця бренду Олена Обабкова, Kombucha Live постійно експериментує з асортиментом.«У нас є основні 6 смаків,...

Гігант харчопрому створив алкогольний коктейль зі смаком маринованих огірків

Це перший раз, коли Claussen виходить на ринок напоїв за свою 150-річну історію.У компанії говорять, що все почалося у...

Coca‑Cola змішає популярний напій з горілкою зі шведської пшениці

Коктейль дебютує на початку 2024 р. в деяких європейських країнах, включаючи Велику Британію, Нідерланди, Іспанію та Німеччину.Він виготовлятиметься з...

Український бренд Jaffa випустив Ice Coffee — натуральну холодну каву

Продукт створено для сучасних споживачів, які цінують якість, натуральність, зручність і естетику. Це відповідь на глобальний тренд кави «to...

Alviva Group збільшує експорт кондитерської продукції

Продуктові лінійки мусово-йогуртових тортів та еклерів бренду Tarta розроблені з урахуванням потреб міжнародного ринку та відповідають останнім трендам у...

Mars контролюватиме походження морепродуктів у кормах

Компанія Mars стала першою у світі серед виробників кормів для домашніх тварин, яка офіційно зобов’язалася дотримуватися стандартів Глобального діалогу...

Nestlé використовує відходи какао-бобів для збільшення виробництва шоколаду

Швейцарська компанія Nestlé оголосила про впровадження інноваційної технології переробки какао-плодів, яка дозволяє використовувати до 30% частин, що раніше йшли...

Може вас зацікавити

Одна “безсмертна” лінія клітин корови дасть трильйони тонн м’яса

Розробка дозволить масово виробляти етичні м’ясні продукти та прокладе...

Виробники синабонів із сиром брі відкривають власне кафе. Замовлення зросли в 10 разів

Заклад буде розташований на вулиці Гоголівській, там же знаходиться...

Для любителів ресторанної їжі створили заморожені макарони швидкого приготування

Компанія Beroni запропонувала споживачам практично ресторанну їжу – заморожені...

У 2000 разів солодший за цукор — американці виводять на ринок новий підсолоджувач

У природі він міститься в невеликих кількостях у плодах...

ЄС виділить українським компаніям гранти на захист ідей унікальних продуктів

SME Fund – це ініціатива Європейської Комісії, яка реалізується...

Вибір редактора
В продовження теми