Новий підсолоджувач не містить калорій та у 300 разів солодший за цукор

Американська компанія з молекулярного землеробства Elo Life Systems створила натуральний підсолоджувач рослинного походження, який у 300 разів солодший за цукор та не має калорій.

Підсолоджувач містить антиоксиданти з понад 20 фруктів, які легко вирощувати. Наприклад, кавунів чи огірків.

Elo виробляє складні інгредієнти шляхом генного редагування фруктів і овочів 

Нещодавно компанія отримала фінансування у розмірі $24,5 млн, які використає на подальше впровадження продуктів.

Наш підсолоджувач дає змогу компаніям, які виготовляють їжу та напої, зменшувати кількість цукру та штучних підсолоджувачів, одночасно покращуючи поживні властивості продуктів. Він у 300 разів солодший за цукор, з нульовою калорійністю та має чистий профіль смаку, який перевершує інші цукрозамінники”, говорить гендиректор компанії Тодд Рендс.

Elo збільшуватиме постачання інноваційного підсолоджувача протягом наступних двох сезонів. Повноцінно він продаватиметься на ринку з 2025 року. 

Паралельно компанія працює з партнерами над розробкою рецептур для використання цукрозамінника в різних продуктах. 

“Враховуючи інтенсивність солодкості цукрозамінника та необхідні кількості, досягнення того самого рівня солодкості в кінцевому продукті обійдеться дешевше за використання цукру”, – додає Рендс.

Elo працює з великою кількістю генів та багатьма рослинами

Новий підсолоджувач можна застосовувати в тисячах повсякденних продуктів – від напоїв до закусок, від пластівців і йогуртів до морозива.

Поки що продукт буде представлений у двох форматах: рідкий з кавунового соку та порошковий з відходів цукрового буряка. 

Нагадаємо, українська компанія створює варення та джеми з натуральними підолоджувачами – стевією та фруктозою.

Джерела: Elo, Food Ingredients First

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Олена Обабкова, засновниця бренду Kombucha Live: «Наші початкові інвестиції окупилися в перший же рік роботи»

Як розповіла для newfood.ua засновниця бренду Олена Обабкова, Kombucha Live постійно експериментує з асортиментом.«У нас є основні 6 смаків,...

Стартап створив шоколад та каву з виноградних кісточок, соняшнику та масла ши

Кава без кавових зерен Voyage Foods, веганська арахісова паста, плитка шоколаду без какао за смаком практично не відрізняються від...

Штучний інтелект дозволить суттєво покращити якість меду, який був створений без бджіл

Після запуску багатьох продуктів у сегменті веганського меду MeliBio прагне внести удосконалення в унікальну розробку. Цьому стануть у нагоді...

Ізраїльський стартап створив із дріджів яскраві барвники кольору буряку та кактуса

Це як ніколи доречно, адже споживачі самі шукають на полицях більш здорову, натуральну та екологічно чисту їжу. Тенденція змушує виробників...

Український виробник корисних солодощів виходить на ринки США та Великої Британії

За останні три роки сукупний виторг вінницького виробника зріс у 2,5 рази, а у 2024 році перевищив 1,5 млрд...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Може вас зацікавити

Інвестори вклали $3 млрд у вітчизняний харчопром

Харчова промисловість увійшла до нечисленної групи галузей з найкращими...

Виробники додають у рослинне м’ясо червоні водорості, щоб імітувати кров

Їхня спільна розробка — інгредієнт на основі червоних мікроводоростей...

Стартап, що виростив м’ясо із клітин яйця, очікує згоди на початок його продажів

Очікується, що процес триватиме від 18 до 24 місяців Vital...

Куряче м’ясо, вирощене в лабораторіях, вперше допущено до продажу

На відміну від таких стартапів як Beyond Meat і...

Луддити на марші: влада Нідерландів штучно стримує попит на рослинне молоко

Wakker Dier провела аналіз розвитку середніх цін на літр...

Вибір редактора
В продовження теми