Новий підсолоджувач не містить калорій та у 300 разів солодший за цукор

Американська компанія з молекулярного землеробства Elo Life Systems створила натуральний підсолоджувач рослинного походження, який у 300 разів солодший за цукор та не має калорій.

Підсолоджувач містить антиоксиданти з понад 20 фруктів, які легко вирощувати. Наприклад, кавунів чи огірків.

Elo виробляє складні інгредієнти шляхом генного редагування фруктів і овочів 

Нещодавно компанія отримала фінансування у розмірі $24,5 млн, які використає на подальше впровадження продуктів.

Наш підсолоджувач дає змогу компаніям, які виготовляють їжу та напої, зменшувати кількість цукру та штучних підсолоджувачів, одночасно покращуючи поживні властивості продуктів. Він у 300 разів солодший за цукор, з нульовою калорійністю та має чистий профіль смаку, який перевершує інші цукрозамінники”, говорить гендиректор компанії Тодд Рендс.

Elo збільшуватиме постачання інноваційного підсолоджувача протягом наступних двох сезонів. Повноцінно він продаватиметься на ринку з 2025 року. 

Паралельно компанія працює з партнерами над розробкою рецептур для використання цукрозамінника в різних продуктах. 

“Враховуючи інтенсивність солодкості цукрозамінника та необхідні кількості, досягнення того самого рівня солодкості в кінцевому продукті обійдеться дешевше за використання цукру”, – додає Рендс.

Elo працює з великою кількістю генів та багатьма рослинами

Новий підсолоджувач можна застосовувати в тисячах повсякденних продуктів – від напоїв до закусок, від пластівців і йогуртів до морозива.

Поки що продукт буде представлений у двох форматах: рідкий з кавунового соку та порошковий з відходів цукрового буряка. 

Нагадаємо, українська компанія створює варення та джеми з натуральними підолоджувачами – стевією та фруктозою.

Джерела: Elo, Food Ingredients First

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Молоко за рецептом від штучного інтелекту буде краще звичайного

Ginkgo Bioworks, як платформа для клітинного програмування та біозахисту, використовуватиме свої потужності з виробництва білка та платформу генеративного штучного...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Готується до відкриття найбільша у світі фабрика з виробництва лабораторного м’яса

Підприємство матиме інноваційний центр та дегустаційну кухню, і зможе виробляти до 12 000 тонн культивованої курятини щороку.  Очікується, що завод...

Компанія Ді Капріо планує запустити завод по вирощуванню лабораторних стейків

Aleph Farms переїхала до свого нового об’єкту площею 65 000 кв. футів, сигналізуючи про новий імпульс у сегменті м’яса...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Японські вчені надрукували яловичий стейк по $900 за півторасантиметровий шматок

Для культивованої яловичини створення стейка за складом і структурою...

Датський виробник інгредієнтів створив нову культуру, яка підвищує солодкість молочних продуктів без цукру

«Діапазон Sweety є культурою термофільного стрептокока і лактобактерій, які...

Свиняча шкіра з корицею, яблуком та журавлиною — 60-річна компанія підриває ринок сміливими закусками

Лімітована версія закусок Southern Recipe Small Batch продаватиметься обмежений...

Родини з дітьми та ВПО можуть отримати 150 тис. грн на власний бізнес

Фонд планує профінансувати не менше 100 підприємницьких проєктів у...

Вибір редактора
В продовження теми