Виробництво цього горіха росте в геометричній прогресії. Ринок чекають нові суперпродукти

Ринок макадамії швидко зростає, оскільки споживачі формують попит на горіх, який може похвалитися великою кількістю харчових переваг.

Згідно галузевого прогнозу, попит на горіхи макадамії зросте з $1,45 млрд у 2023 році до $2,43 млрд у 2028 році.

Стимулом для зростання є збільшення інтересу споживачів до білків рослинного походження

Відомі своєю насиченою кремовою консистенцією, горіхи є універсальними та використовуються у всьому – від випічки до пікантних соусів чи косметики. З макадамії роблять навіть молоко.

Єдиними перешкодами є обмежена пропозиція та висока вартість горіхів. Проте кількість ферм, які займаються вирощуванням макадамії останнім часом зростає в геометричній прогресії.

Іпек Ердоган-Трінкаус, комерційний директор Milkadamia, що забезпечує сировиною виробника молока з макадамії Jindilli Beverages, очікує потужного розвитку промисловості в наступні десятиліття.

«Галузь розширюється за рахунок нових гравців та великої кількості запасів після пандемії. Тож горіхи можуть стати доступнішими для нової аудиторії з точки зору географії та нижчих цін», — вважає вона. 

Саджанець макадамії дає перші горіхи через 4-5 років

Бен Фабер, відповідальний радник з питань ферм Університету Каліфорнійського кооперативу, додає, що нові перспективи для макадамії несе збільшення попиту на суперпродукти, здорові закуски та рослинні джерела білка. На його думку, разом зі збільшенням доступності горіхів на сегмент макадамії чекає багато інновацій та поява нових продуктів.

Багато споживачів уже зараз вважають молоко макадаміє ідеальним для кави завдяки його м’якому смаку та вершковості. А “здорові жири” у складі горіхів дуже насичують.

Нагадаємо, інноваційний шоколад для веганів містить горіхи замість масла, цикорій та дуже багато фруктів.

Джерела: Mordor Intelligence, Food Dive

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Пармський молочник. Чому ентузіаст суперфуду увійшов в історію як світовий шахрай

5 травня 2002 року стало справжнім святом для мешканців міста Парма, що на півночі Італії. Чудовий удар Андріана Муту,...

На заводі у Великобританії Danone “надоїть” вдвічі більше веганського молока, ніж в Україні — тваринного

Завод, що працює з 2000 р., виготовлятиме 300 млн літрів молока на рік Для порівняння, на всіх потужностях в Україні...

Samsung випустив холодильник, який будить власника і сам замовляє продукти

Відтепер, окрім голосового асистента від Samsung — Bixby, холодильник «наступного покоління» оснащений домінуючою платформою голосового помічника — Alexa.Це дозволяє...

Канабіс, дизайнерський буряк та розмариновий дим: харчові тренди 2025 року

Прогнози щодо тенденцій у харчуванні у 2025 році передбачають рік незвичного вибору: соуси до усього, експерименти з кавою та...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

В Україні виготовляють кошерну сиродавлену олію з розторопші та гарбузів

Oliacom виготовляє чотири види чистих олій: з насіння льону,...

Лабораторія «win-win» створила преміум-шоколад за допомогою бродіння

Замість какао-бобів засновники Food Labs підприємець Ахрум Пак та...

Інноваційний стартап створив аналог м’ясного соку з червоних мікроводоростей

Стартап Yemoja, що займається розробкою морських інгредієнтів, розробив продукт,...

Раби баобаба: винайшли спортивний напій з додаванням плодів африканського дерева

Британський бренд Tribal Sports Nutrition вивів на ринок новий...

Український стартап виготовлятиме у Франції упаковку для їжі з опалого листя

Після цього стартап планує придбати щонайменше три інші заводи...

Вибір редактора
В продовження теми