Вчені переробили дрібний планктон на добавку для здоров’я мозку

Aker Biomarine створила інгредієнт на основі криля Lysoveta, який отримав схвалення регуляторних органів США та статус нової дієтичної добавки. Це дозволяє компанії вивести розробку у комерційні продажі, а споживачам – отримати доступ до інноваційної розробки.

Інгредієнт містить пов’язані з лізофосфатидилхоліном (LPC) EPA та DHA. Обидва відіграють важливу роль, регулюючи запальні процеси та підтримуючи клітини та органи, наприклад, мозок. 

На дослідження та розробку Lysoveta пішло 7 років

«Статус Lysoveta знаменує для нас великий крок, оскільки ми продовжуємо розвиватися і шукати партнерів в США. Тепер ми можемо продавати добавку до 1,5 грамів на день в розрахунку на дорослого», — розповідає Меттс Йогансен, генеральний директор Aker Biomarine. 

Його компанія зараз працює над багатьма проєктами, починаючи від нових форматів крилевої олії, і закінчуючи протеїном із криля.

Йогансен підкреслює, що здоров’я мозку залишається головною сферою його досліджень.

«Станом на сьогодні на ринку немає іншого комерційно доступного інгредієнта LPC. Це відкрило для нас величезний шлях використання потенціалу криля для здоров’я мозку», – говорить він. 

Також інгредієнт корисний для таких життєво важливих органів як око та печінка.

Широкомасштабне виробницво буде налагоджене на заводі в Х’юстоні

Нагадаємо, раніше newfood.ua повідомляв, що снеками майбутнього будуть низькокалорійні чіпси з медуз.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стартап створює кальмари із ферментованих білків

«Чим більше я вивчала ферментацію, тим більше розуміла її можливості. Ви можете створити цілі, доступні білкові продукти, які можна...

Нідерландська компанія створила інноваційне молоко для здорового старіння

Три нові формули молока та сироватки відповідають нормам Китаю, де ці продукти впроваджуються, та збагачені вітамінами, мінералами і пробіотиками....

Стартап створив новий замінник яєць із відходів виробництва пива

Альтернативні яйця мають ті ж властивості зв'язування та емульгування, що і звичайні яйця. Їх використання має усунути нестабільність ланцюга...

Молокія розширила безлактозну лінійку — кисломолочним сиром

Як і вся продукція Молокія, кисломолочний безлактозний сир виготовлений на основі молока екстра ґатунку. Його склад від звичайного відрізняється...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

На Закарпатті крафтярі роблять сушлики із м’яса та гарбузів

Це — 100% м’ясо, усушене за допомогою дегідратора на...

Ловля на личинок. У Європі дозволили вживати в їжу жовтого мучнистого черв’яка

Рішення базувалось на заявці, поданій французьким виробником комах Agronutris,...

На автоматі: Цього року Walmart запустить маршрут доставки повністю без водія

Сума інвестицій не розголошується. Проте відомо, що це є...

Українська компанія пакує сир у стіки та змішує з червоною ікрою

Сир створено спеціально як снек до ранкової кави, і...

На Черкащині печуть спельтовий хліб за 700-літнім рецептом

Старовинний хліб випікається на хмелевій заквасці з додаванням місцевого...

Вибір редактора
В продовження теми