Вчені переробили дрібний планктон на добавку для здоров’я мозку

Aker Biomarine створила інгредієнт на основі криля Lysoveta, який отримав схвалення регуляторних органів США та статус нової дієтичної добавки. Це дозволяє компанії вивести розробку у комерційні продажі, а споживачам – отримати доступ до інноваційної розробки.

Інгредієнт містить пов’язані з лізофосфатидилхоліном (LPC) EPA та DHA. Обидва відіграють важливу роль, регулюючи запальні процеси та підтримуючи клітини та органи, наприклад, мозок. 

На дослідження та розробку Lysoveta пішло 7 років

«Статус Lysoveta знаменує для нас великий крок, оскільки ми продовжуємо розвиватися і шукати партнерів в США. Тепер ми можемо продавати добавку до 1,5 грамів на день в розрахунку на дорослого», — розповідає Меттс Йогансен, генеральний директор Aker Biomarine. 

Його компанія зараз працює над багатьма проєктами, починаючи від нових форматів крилевої олії, і закінчуючи протеїном із криля.

Йогансен підкреслює, що здоров’я мозку залишається головною сферою його досліджень.

«Станом на сьогодні на ринку немає іншого комерційно доступного інгредієнта LPC. Це відкрило для нас величезний шлях використання потенціалу криля для здоров’я мозку», – говорить він. 

Також інгредієнт корисний для таких життєво важливих органів як око та печінка.

Широкомасштабне виробницво буде налагоджене на заводі в Х’юстоні

Нагадаємо, раніше newfood.ua повідомляв, що снеками майбутнього будуть низькокалорійні чіпси з медуз.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Крафтовим виробникам роздають гранти на автентичні продукти

Переможці конкурсу отримають мікрогрант у сумі 1500 грн на втілення автентичної ідеї.Якщо ідея виробу виявиться конкурентоспроможною та цікавою для...

Продажі рослинного м’яса зросли у півтора рази, але споживачі хочуть різноманітності

Аналіз показує, що промисловість рослинного м’яса розвивається, незважаючи на виклики, пов’язані з вливання у ринок нової категорії їжі, економічні...

Вчені відкрили нові види рослин, які можуть замінити какао

Це відкриття може стати ключем до створення стійких до кліматичних змін видів шоколаду.Досліджуючи різноманіття роду Theobroma, вчені виявили нові...

Мікробний сир захопить більше третини ринку, що стане початком «молочної революції»

Мікробний сир готові купувати 79% споживачів молочних продуктів. Очікується, що початкова частка ринку інноваційного продукту може скласти 22%. А...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Виробник м’яса із найбільшого деревного фрукта зібрав $23 млн, щоб розширити продажі

Провідний американський бренд веганських заморожених продуктів Jack & Annie's...

Рослинне м’ясо роблять для м’ясоїдів. Хто насправді споживає цей продукт?

Основними споживачами рослинного м’яса та молока є не вегани...

Грандіозний рік для рослинної риби та стейків: що інноваційного їстимуть споживачі у 2022 році

набагато більше аналогів цільно нарізаного м’яса вийде на ринок...

Компанія Обами розробила особливі газовані напої для підлітків

Новий продукт під назвою Plezi Fizz містить на 70%...

Вибір редактора
В продовження теми