Стартап розробив реалістичну заміну тунця із пшениці та крохмалю

Виробник інгредієнтів компанія Loryma розробила кілька рецептів веганського тунця, з автентичною волокнистою та ніжною текстурою.

Альтернативну рибу можна готувати, так само як і оригінальну. Виробник обіцяє ті ж органолептичні відчуття, як і від звичайної риби.

Щоб досягти реалістичної текстури, виробник створює тонкі та товсті волокна, а потім поєднує їх. Ця суміш може бути додатково оброблена барвниками та ароматизаторами, щоб створювати рибні фрикадельки та консерви для салатів.

Концепція Loryma базується на поєднанні сполучної тканини з речовиною на основі пшеничного білка і модифікованим пшеничним крохмалем. У результаті виходить зв’язана маса з пухкою консистенцією, яку потім просочують олією і розфасовують у банки. 

Продукт прогрівають в автоклаві під високим тиском. Таким же чином, як і звичайний тунець. 

Цей процес забезпечує тривалий термін зберігання, а термостійкі інгредієнти зберігають оптимальні сенсорні властивості.

Альтернативний консервований тунець можна використовувати як і оригінальний, наприклад, як начинку для піци чи салату. 

Рослинна версія містить близько 19 г білка на 100 г завдяки екструдованому білку пшениці.

Нагадаємо, раніше newfood.ua повідомляв, що елітний тунець із пробірки з’явиться в ресторанах через 2 роки.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Ковбаса з лабораторного м’яса з’явиться у 2022 році – енергетичний гігант дав гроші на будівництво заводу

New Age Meats щойно закрила фінансування на $25 млн Інвестиційний раунд очолив енергетичний гігант із Південної Кореї Hanwha Solutions. Посеред...

Напиши якось смачно: принтери з їстівними чорнилами тепер друкують по кілька зображень за раз

Відтепер обладнання працює на ручній подачі Це дозволяє за один підхід нанести зображення відразу на кілька десертів. Також система друку...

Швейцарські вчені «одягли» банани у нановолокно, щоб подовжити термін зберігання

Целюлозне волокно EMPA, на розробку якого витратили рік, не просто гарантує свіжість фруктів та овочів, а зберігає їх «значно...

Варять, як пиво – інноваційне молоко з’явиться на полицях супермаркетів

Сума залишається нерозкритою, але відомо, що минулого року стартап уже зібрав $16 млн початкового капіталу.Компанія в даний час виробляє...

Український виробник корисних солодощів виходить на ринки США та Великої Британії

За останні три роки сукупний виторг вінницького виробника зріс у 2,5 рази, а у 2024 році перевищив 1,5 млрд...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Може вас зацікавити

В Україні вперше випустили мікрофільтроване молоко. Смакує як парне

Мікрофільтрація — це інноваційний ефективний метод очистки молока, який...

На батьківщині лабораторного м’яса дозволили дегустувати їжу з пробірки

Уряд країни вчора оголосив, що довгоочікувані дегустації незабаром незабаром...

Щоденне вживання квасолі знижує вагу та поліпшує імунітет: дослідження

Дорослі, що постійно споживають ці бобові, мають меншу необхідність...

Тонни лабораторного м’яса щороку — один з піонерів ринку завершив будівництво заводу

Новий виробничий комплекс, що розташовується в Емервіллі, штат Каліфорнія,...

Вибір редактора
В продовження теми