Гігант подвоїть інвестиції в стартапи — цукор вже замінили ультразвуком

SnackFutures, підрозділ венчурного капіталу компанії Mondelēz International, до 2030 року щонайменше подвоїть кількість харчових стартапів у своєму портфелі.

spot_img

Перш за все, гігант ринку перекусів шукає стартапи, які зроблять внесок у його майбутнє зростання.

Досі компанія робила відносно небагато інвестицій. Переважно – в інноваційних виробників снеків та тих, хто дбає про добробут планети. 

Наприклад, Mondelēz інвестувала в Torr FoodTech, яка розробила спосіб використання механічного тиску та ультразвукової енергії для заміни цукру та інших сполучних речовин у батончиках; Celleste Bio, яка вирощує какао в лабораторії; Eastern Standard Provisions, що продає скручені вручну м’які кренделі із повністю натуральних інгредієнтів тощо. 

Зараз компанія стала «серйозніше ставитися до пошуку, відбору і інвестування, ніж раніше», говорить Річі Грей, віце-президент Mondelēz.

Інвестиції у стартапи здійснюються для прискорення зростання Mondelēz

Наразі SnackFutures має частки у п’яти компаніях. До 2030 року їх має бути мінімум десять. 

Зазвичай венчурний підрозділ інвестує в компанії з явними темпами зростання та розміром чистих продажів у $20 млн. 

На питання, які компанії зараз готова придбати Mondelēz, Грей відповідає, що вони мають бути достатньо великими, щоб безперешкодно влитися у поточний бізнес. Також стартапи мають демонструвати темпи зростання, які “набагато перевищують” середні для Mondelēz. При цьому щорічно вони мають генерувати сотні мільйонів доларів продажів.

З часом SnackFutures планує інвестувати приблизно в 1% угод, які розглядає

Нагадаємо, раніше один із підрозділів Mondelēz витратив два роки на створення веганського шоколаду на основі мигдальної пасти і нарешті склав ціну ролинним ласощам.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Дегустація допомогла шанхайському стартапу зібрати мільйони на просування лабораторної свинини

Раунд очолив ZhenFund, створений китайськими технологічними гігантами (на ранніх термінах фонд також підтримував Apple, Google та Instagram). Серед інших...

Інвестори дали $1,6 млн на клітинних лобстерів. Це – чисте м’ясо, тільки без панцира

Серед інвесторів Cultured Decadence — Bluestein Ventures, Joyance Partners, Revolution’s Rise of Rest Seed Fund, gener8tor, GlassWall Syndicate, Bascom...

Колишній юрист та дизайнер зварили осіннє безалкогольне пиво з хмелю та кави

Пиво зварили не лише з ніжного хмелю, але й додавши під час гарячого етапу технологічного процесу чашку еспрессо.Отриманий напій...

На Розточчі варять сири з темним пивом та копченю цибулею

Сироварня розташована в селі Рокитне, поруч з національним парком "Розточчя", де проходить великий європейський вододіл. Майстерня оточена горбистою місцевістю з...

Сир із картоплі, замінник рису та текіла без алкоголю: що покаже найінноваційніша виставка в Парижі

Серед інноваційних рішень – безалкогольна текіла, холодний чай на основі африканського ройбушу, високопротеїнове пиво для спортсменів та навіть замінники...

Відкрили найбільшу у світі фабрику для 3D-друку м’яса та риби

Нова фабрика під назвою “TASTE FACTORY” використовує власну розроблену технологію 3D Structuring, що дозволяє створювати продукти з рослинних інгредієнтів...

Може вас зацікавити

В’єтнамці створили унікальні соломинки для напоїв, які після використання можна з’їсти

Вони не містять пластику, паперу та металу, є гігієнічними,...

Вибір редактора
В продовження теми