З’явилось п’ять тисяч нових продуктів із горіха, який регулює роботу мозку

Мигдаль уже 8 років поспіль залишається горіхом номер один у впровадженні нових продуктів у Європі. Мигдаль приваблює споживачів, які шукають здорову насолоду, рослинні альтернативи та різноманітні смаки.

Минулого року в Європі було випущено понад 5000 нових продуктів з мигдалю.

Це становить майже половину світового виробництва (43,7%).

Провідними країнами у цьому сегменті є Німеччина, Франція, Іспанія та Великобританія.

«Не дивно, що мигдаль залишається горіхом номер один у нових продуктах, оскільки він здатний задовольнити низку запитів споживачів – від здорового смаку до рослинного походження завдяки своїй поживній якості та універсальності», – говорить Лу Енн Вільямс, директор глобальної аналітики Innova Market Insights.

Каліфорнійська мигдальна рада також зазначає, що мигдаль є провідним горіхом у Європі, коли мова заходить про нові продукти рослинного походження. Природний білок мигдалю добре поєднується з іншими рослинними білками, такими як соя чи сочевиця.

мигдаль – смачний та корисний

Нещодавні дослідження підтвердили позитивний плив мигдалю на здоров’я людини, рівень глюкози та інсуліну в крові, здатність мозку до пізнання і навіть відновлення м’язів.

Мигдаль посів перше місце як інгредієнт для створення нових продуктів у 2016 році У 2023-му мигдаль лідирував у Європі завдяки зростанню споживчого попиту в секторах закусок і батончиків, а також зростанню інтересу до продуктів без лактози та глютену. 

Мигдаль – це продукт, який можна використовувати найбільш різноманітним чином. Він представлений в 14 формах, таких як цілі або нарізані горіхи, мигдальне борошно, масло тощо.

Нагадаємо, раніше newfood.ua повідомляв, що компанія з Одеси створює «живі» пасти з українського мигдалю та конопель, а шведи виготовили перше у світі молоко з картоплі.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Доходи із відходів. Упаковка з авокадо збільшує термін зберігання продуктів

Упаковка включатиме бар’єрні етикетки та антиоксидантні добавки, які захищатимуть гуакамоле та подібні харчові продукти від окислення.За даними іспанської дослідницької...

В Україні відкрили найбільший у Східній Європі завод із переробки риби

Підприємство, засноване у 1994 році, спеціалізується на вирощуванні прісноводної риби та її переробці для внутрішнього ринку. Будівництво власного заводу...

Вода у кубі. Британці створили напої в мікрокубиках

Microdrink являють собою крихітні кубики без цукру на основі екстрактів рослин і фруктів та мають натуральний смак.Крихітні кубики багаті...

Держава компенсує до 1 млн грн вартості обладнання для харчового бізнесу ветеранів

Ініціатива дає можливість учасникам та учасницям бойових дій, а також їх подружжям отримати фінансову підтримку для розвитку свого бізнесу...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Ринок бульбашкового чаю сягне $4 млрд. Гіганти готуються до буму

Якщо зараз цей сегмент оцінюється в $2,46 млрд (станом...

Трохи технологій і багато творчості: якими будуть успішні ресторани майбутнього

Мінімізація точок дотику у приміщенні між людьми вимагатиме трохи...

Із капусти, селери та арахісу створили фарш для начос з терміном придатності до року

Фарш виготовляють із помідорів, моркви, цвітної капусти, селери, цибулі,...

З “мікробного” молока печуть торти та брауні — після успіху з морозивом виробник створив готові суміші

Стійка до зберігання суміш виготовляється на основі молочного білка...

Вибір редактора
В продовження теми