Минулого року в Європі було випущено понад 5000 нових продуктів з мигдалю.
Це становить майже половину світового виробництва (43,7%).
Провідними країнами у цьому сегменті є Німеччина, Франція, Іспанія та Великобританія.
«Не дивно, що мигдаль залишається горіхом номер один у нових продуктах, оскільки він здатний задовольнити низку запитів споживачів – від здорового смаку до рослинного походження завдяки своїй поживній якості та універсальності», – говорить Лу Енн Вільямс, директор глобальної аналітики Innova Market Insights.
Каліфорнійська мигдальна рада також зазначає, що мигдаль є провідним горіхом у Європі, коли мова заходить про нові продукти рослинного походження. Природний білок мигдалю добре поєднується з іншими рослинними білками, такими як соя чи сочевиця.
мигдаль – смачний та корисний
Нещодавні дослідження підтвердили позитивний плив мигдалю на здоров’я людини, рівень глюкози та інсуліну в крові, здатність мозку до пізнання і навіть відновлення м’язів.
Мигдаль посів перше місце як інгредієнт для створення нових продуктів у 2016 році У 2023-му мигдаль лідирував у Європі завдяки зростанню споживчого попиту в секторах закусок і батончиків, а також зростанню інтересу до продуктів без лактози та глютену.
Мигдаль – це продукт, який можна використовувати найбільш різноманітним чином. Він представлений в 14 формах, таких як цілі або нарізані горіхи, мигдальне борошно, масло тощо.
Нагадаємо, раніше newfood.ua повідомляв, що компанія з Одеси створює «живі» пасти з українського мигдалю та конопель, а шведи виготовили перше у світі молоко з картоплі.