Стартап створив замінник м’яса із відходів виноробства та адаптогенних грибів

Канадська компанія Big Mountain Foods створила котлету для бургера з грибів, додавши багатий на таніни побічний продукт виноробної промисловості, який зазвичай йде у відходи.

Рослинна котлета готується з італійської трюфельної олії та тріо грибів – лев’яча грива, портобелло (великі шампіньони, які досягають 15 см в діаметрі) і шиітаке. 

Для значного покращення смаку та поживності, Big Mountain додала у грибну суміш продукт під назвою “рубінове пюре”, яке по суті є відходами виноробства. Його поставляє для компанії канадська Crush Dynamics, відома у сегменті екологічних харчових технологій. 

Компанія бере виноградну шкірку, насіння та осад (залишки дріжджів), які викидаються у процесі виноробства, і виготовляє міжфункціональний інгредієнт 

«Багато рослинних брендів шукають складні солоні смаки та ароматизатори умамі, але їм важко знайти інгредієнт, який забезпечує цей смаковий профіль зі зручною для споживача чистою етикеткою та схваленням регуляторів у широких географічних регіонах», — говорить Шон Річмонд, віцепрезидент із продажу в Crush Dynamics.

Іншим ключовим складником рослинного гамбургера стали гриби левова грива, які все більше привертають увагу споживачів через позитивний вплив на здоров’я мозку. 

За даними Innova Market Insights, за останні п’ять років сегмент грибів левова грива зростав більш ніж на 100% щороку. 

Нагадаємо, раніше для людей, що шукають додаткової енергії, фіни створили каву з грибами, а коктейль з левовою гривою та травами знижує стрес та навіть вагу.

Джерела: Big Mountain Foods, Nutrition Insight

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Харчовий гігант тестує робот-автомат, який готує піцу за три хвилини

Таким чином найбільша у світі харчова компанія прагне вивести свій бренд піци «за межі морозильної камери».Кіоск, схожий на автомат...

Impossible Foods восени виведе на ринок рослинну курятину. Почнуть — з ресторанів

Компанія не відмовляється від своїх планів, навіть попри те, що ринок уже і без того переповнений подібними пропозиціями.Свій продукт...

Вчені переробили кавову гущу на біорозкладану плівку для упаковки їжі

Вчені “витягли” із кавової гущі лігноцелюлозний залишок та переробили його на плівку. Плівку успішно протестовано за товщиною, міцністю на розрив,...

Із відходів виробництва оливкової олії створюють здорові снеки та напої

Перетворити відходи виробництва оливкової олії на комерційні продукти взявся проєкт UP4HEALTH, що фінансується ЄС. Мануель Роман, тимчасовий координатор проєкту говорить,...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

Коктейль з левовою гривою. Енергетичний шот на травах та грибах знижує стрес та навіть вагу

Енергетичний напій виготовляється на рослинній основі та має смак...

Лідер інноваційної етноботаніки створив їстівний порошок із коноплі, що не впливає на психіку

«Значні дослідження чітко показують, що КБР може допомогти зменшити...

В Індії створили морозиво та льодяники, що світяться як медузи, коли їх облизують

Реакція ґрунтується на ферменті люциферази, який при лизанні язиком...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням,...

ТОП-8 суперфудів для зниження стресу та поліпшення настрою

Ми всі знаємо, від поганого настрою може врятувати шматочок...

Вибір редактора
В продовження теми