Штучний інтелект винайшов харчову добавку, яка діє як грудне молоко

Ізраїльська харчова технологічна компанія Maolac запускає два інгредієнти для підтримки кишечника з протизапальною дією, які змогла виявити за допомогою штучного інтелекту.

Інгредієнти будуть продаватися під торговою маркою Maolactin. Вони є біофункціональними білковими сумішами, подібними до грудного молока.

«В обох продуктах поєднання білків розроблено з високою схожістю з білками жіночого молока, що забезпечує високу ефективність у низьких дозах», — розповідає Майя Ашкеназі Отмазгін, генеральний директор і співзасновниця Maolac. 

Maolactin – це комбінація білків, які на 95% схожі на білки грудного молока людини

Майя Ашкеназі Отмазгін, генеральний директор і співзасновниця Maolac

По суті Maolactin — це суміш для зменшення запалення в кишечнику. Продукт покращує кишкове середовище, дозволяючи мікробному бар’єру розвиватися та нівелювати небажані шлунково-кишкові симптоми і сприяти травленню. 

«Maolactin розроблений для зміцнення імунної системи, зменшення небажаних запалень і покращення відновлення м’язів після тренувань», – говорить співзасновниця Maolac.

Вона додає, що обидва продукти можна споживати у складі функціональних харчових продуктів та напоїв.

Інгредієнти були розроблені за допомогою генеративної технології штучного інтелекту – платформи Maoreka Protein Discovery, яка дозволяє компанії визначати різні білкові комбінації для конкретних показань. 

Через платформу ШІ Maolac може аналізувати і інші білки, що беруть участь у метаболічних або імунологічних процесах.

Нагадаємо, раніше американці виготовили альтернативне грудне молоко методом бродіння.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

«Ідеальне м’ясо» з солодкого люпину. Його можна додати в суп або пельмені

Співзасновниця фірми Джен Дрю зазначила, що універсальність Luprene підтверджує те, що він підходить для найтрадиційніших азійських кухонь. «З люпину можна робити...

$2,5 млрд в національну економіку: Ізраїль стає центром світового foodtech

Згідно зі звітом Ізраїльського управлінням інновацій (IIA), Всесвітнього економічного форуму та мережі Четвертої промислової революції (C4IR), виробництво альтернативних білків...

Виробник культивованого краба виводить швейцарську лабораторну яловичину в Сінгапур

Сінгапур досі лишається першою і єдиною країною, яка схвалила продаж клітинного м’яса. Нову епоху в історії їжі відкрив каліфорнійський...

Виробники морозива, майонезу та олії з вишневих кісточок отримали по 400 тис. грн. Як це зробити?

Розмір кожного гранту – 10 000 євро або приблизно 400 000 грн Грантова програма від EU4Business спрямована на підтримку малих...

Український виробник корисних солодощів виходить на ринки США та Великої Британії

За останні три роки сукупний виторг вінницького виробника зріс у 2,5 рази, а у 2024 році перевищив 1,5 млрд...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Може вас зацікавити

Wildtype Foods відкриє перший у світі зал дегустації суші з лабораторної риби

Виробництво передбачає вирощування справжнього м’яса з живих клітин без...

Рибний дзень. Два американці за три місяці зірвали на шкірках лосося $1 млн

Джастін Гілберт і Дуглас Рібу – засновники Harmless Harvest – хотіли,...

Сінгапурські вчені друкують їжу із цвіркунів та моркви

Старіння населення призведе до зростання попиту на продукти, багаті...

Французи створили унікальну технологію перетворення гороху на м’ясні волокна

Для цього стартап винайшов інноваційну технологію текстуризації, яку називає...

На українському ринку з’явилося рослинне м’ясо вітчизнянного виробництва

Продукт пропонується у вигляді фаршу, який за смаком майже...

Вибір редактора
В продовження теми