Штучний інтелект винайшов харчову добавку, яка діє як грудне молоко

Ізраїльська харчова технологічна компанія Maolac запускає два інгредієнти для підтримки кишечника з протизапальною дією, які змогла виявити за допомогою штучного інтелекту.

Інгредієнти будуть продаватися під торговою маркою Maolactin. Вони є біофункціональними білковими сумішами, подібними до грудного молока.

«В обох продуктах поєднання білків розроблено з високою схожістю з білками жіночого молока, що забезпечує високу ефективність у низьких дозах», — розповідає Майя Ашкеназі Отмазгін, генеральний директор і співзасновниця Maolac. 

Maolactin – це комбінація білків, які на 95% схожі на білки грудного молока людини

Майя Ашкеназі Отмазгін, генеральний директор і співзасновниця Maolac

По суті Maolactin — це суміш для зменшення запалення в кишечнику. Продукт покращує кишкове середовище, дозволяючи мікробному бар’єру розвиватися та нівелювати небажані шлунково-кишкові симптоми і сприяти травленню. 

«Maolactin розроблений для зміцнення імунної системи, зменшення небажаних запалень і покращення відновлення м’язів після тренувань», – говорить співзасновниця Maolac.

Вона додає, що обидва продукти можна споживати у складі функціональних харчових продуктів та напоїв.

Інгредієнти були розроблені за допомогою генеративної технології штучного інтелекту – платформи Maoreka Protein Discovery, яка дозволяє компанії визначати різні білкові комбінації для конкретних показань. 

Через платформу ШІ Maolac може аналізувати і інші білки, що беруть участь у метаболічних або імунологічних процесах.

Нагадаємо, раніше американці виготовили альтернативне грудне молоко методом бродіння.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Куряча сенсація: чим здивує новий бренд МХП «Супер Філео»?

Потужно працювати, щоб підтримувати економіку країни та годувати людей – один із принципів компанії МХП. У 2024 році кількість...

Американці випустили «протеїнову каву» у стіках — одна кава замінює яйце

Продукція Ultimate Paleo Protein виготовляється з гіпоалергенного та високоефективного порошку яловичого білка, котрий чудово засвоюється та є прекрасною альтернативою...

Французький виробник зібрав $10 млн на лабораторну фуа-гра

Фінансування очолили Point Nine спільно з Air Street Capital. В раунді взяти участь VC Heartcore та Partech. Окрім того,...

Маркування харчових продуктів — що це таке, і чому це важливо?

У нещодавніх змінах в постановах цього документу було зазначено, що різні маркування харчових продуктів мають бути сфокусовані на забезпеченні...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Японці створили прототип ПЕТ-пляшки з повністю рослинних матеріалів

Японська транснаціональна компанія Suntory представила прототип ПЕТ-пляшки з рослинних...

Грибний криль. Вперше із мікопротеїну створили цілі креветки та кальмари

На сьогодні більшість альтернативних морепродуктів представлені на світовому ринку...

На Львівщині роблять печиво, що покращує настрій, знімає стрес та підтримує мозок

Засновником і натхненником створення здорового печива є Руслана Римарська....

Зірки Голлівуду інвестують у рослинне преміум-м’ясо

Нове фінансування, сума якого не розголошується, спрямують на розширення...

Грандіозний рік для рослинної риби та стейків: що інноваційного їстимуть споживачі у 2022 році

набагато більше аналогів цільно нарізаного м’яса вийде на ринок...

Вибір редактора
В продовження теми