На найбільший конкурс у світі Україна повезе витримані сири з кавою та трюфелем

Чотири виробники – молочна ферма «Мукко», ферма «Дообра Ферма», ТМ «RORY» та «Lactalis Group Україна» – повезуть українські сири на наймасштабніший сирний конкурс у світі – World Cheese Awards (WCA) 2023.

Цього року конкурс проходитиме 27-28 жовтня у м. Тронгейм (Норвегія). 

Українські сировари братимуть участь у WCA другий рік поспіль

У 2022-му 13 українських зразків  стали фіналістами всесвітньо відомого фестивалю. А загалом на конкурсі було представлено 39 зразків від України – вперше за всю історію.

Цього року молочна ферма «Мукко» бере з собою на конкурс два сири: витриманий «Старий Стрий з кавою» та «Мукко з трюфелем».

«Мукко» працює з 2015 р. та застосовує у виробництві сиру голландську рецептуру. Ферма знаходиться в екологічно чистому регіоні Прикарпаття, поблизу курортів Моршин та Трускавець. 

Окрім класичного коров’ячого чи козячого сиру у виробника є чимало спеціальних смаків, як то сири з трюфелем, лавандою, песто, кавою чи віскі.

Lactalis, яка входить французької сімейної непублічної компанії Groupe Lactalis – найбільшого виробника сирів у світі, виробляє в Україні понад 250 найменувань продукції. Хоча поки не розкриває, що саме представить на конкурсі.

Сімейна козина ферма з маленькою сироварнею «Доообра ферма», що знаходиться в Богуславському районі на Київщині, візьме з собою на конкурс витриману тверду Легенду, свіжий м’який Шевр та свіжий м’який сир Чечіль.

Найкращим компліментом своєму продукту власники сироварні вважають порівняння їх сиру з “домашнім, як у дитинстві”. Вони прагнуть показати світу, що навіть попри війну продовжують працювати й робити свою справу, а Україна – це не лише бринза, а безліч достойних сирів.

Четвертим учасником WCA від України буде фермерське господарство «Українець-Агро», теж з Богуславського району Київської області, яке виготовляє тверді та напівверді козячі сири під ТМ «RORY». 

Сири «RORY» славляться насиченими смаками та прянощами. До речі, торік журі WCA нагородило сріблом їх «Богуславський» сир із зеленню.

Долучитися до участі у конкурсі можуть і інші підприємства. Для цього потрібно подати заявку на сайті ProCheese до 25.08 включно.

Джерела: WCA 2023, ProCheese, Аllretail

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стрес, ціни та блекаути змінили харчові звички половини українців – опитування

Ключовими факторами, що впливають на харчову поведінку українців, стали підвищення цін на продукти, тривалий стрес та наслідки ворожих атак. Найбільше...

Штучний інтелект подовжив термін зберігання свіжих салатів на третину

«Techno Fresh Hadano — це перша фабрика з переробки салатів, яка використовує такий метод обробки. Завод постачатиме на місцевий...

Інвестори вклали $3 млрд у вітчизняний харчопром

Харчова промисловість увійшла до нечисленної групи галузей з найкращими перспективами подальшого зростання і залучення іноземних інвестицій. Такими є результати...

Найбільш вітамінізовані овочі: рейтинг найкращих джерел вітамінів

Нестача вітамінів в організмі може слугувати причиною різноманітних захворювань, слабкості та в’ялості організму людини. Саме тому спеціалісти – лікарі,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Стартап створив низькокалорійну заміну молока із кавунового насіння

Засновник компанії Гільєрме Майя Сілва розпочав розробку продукту після...

Україна створює перший індустріальний парк для новітньої харчової промисловості

Індустріальний парк VOLIA об’єднуватиме  три локації, які спеціалізуватимуться на...

Гастрономічні тренди 2025 року: які смаки та технології домінуватимуть?

Гастрономія завжди була ареною експериментів, де нові смаки, інгредієнти...

З’являться перші молочні продукти на лабораторній сироватці, яка повністю ідентична коров’ячій

Daisy Lab налагодила повний виробничий процес — від мікробів...

Вибір редактора
В продовження теми