На найбільший конкурс у світі Україна повезе витримані сири з кавою та трюфелем

Чотири виробники – молочна ферма «Мукко», ферма «Дообра Ферма», ТМ «RORY» та «Lactalis Group Україна» – повезуть українські сири на наймасштабніший сирний конкурс у світі – World Cheese Awards (WCA) 2023.

Цього року конкурс проходитиме 27-28 жовтня у м. Тронгейм (Норвегія). 

Українські сировари братимуть участь у WCA другий рік поспіль

У 2022-му 13 українських зразків  стали фіналістами всесвітньо відомого фестивалю. А загалом на конкурсі було представлено 39 зразків від України – вперше за всю історію.

Цього року молочна ферма «Мукко» бере з собою на конкурс два сири: витриманий «Старий Стрий з кавою» та «Мукко з трюфелем».

«Мукко» працює з 2015 р. та застосовує у виробництві сиру голландську рецептуру. Ферма знаходиться в екологічно чистому регіоні Прикарпаття, поблизу курортів Моршин та Трускавець. 

Окрім класичного коров’ячого чи козячого сиру у виробника є чимало спеціальних смаків, як то сири з трюфелем, лавандою, песто, кавою чи віскі.

Lactalis, яка входить французької сімейної непублічної компанії Groupe Lactalis – найбільшого виробника сирів у світі, виробляє в Україні понад 250 найменувань продукції. Хоча поки не розкриває, що саме представить на конкурсі.

Сімейна козина ферма з маленькою сироварнею «Доообра ферма», що знаходиться в Богуславському районі на Київщині, візьме з собою на конкурс витриману тверду Легенду, свіжий м’який Шевр та свіжий м’який сир Чечіль.

Найкращим компліментом своєму продукту власники сироварні вважають порівняння їх сиру з “домашнім, як у дитинстві”. Вони прагнуть показати світу, що навіть попри війну продовжують працювати й робити свою справу, а Україна – це не лише бринза, а безліч достойних сирів.

Четвертим учасником WCA від України буде фермерське господарство «Українець-Агро», теж з Богуславського району Київської області, яке виготовляє тверді та напівверді козячі сири під ТМ «RORY». 

Сири «RORY» славляться насиченими смаками та прянощами. До речі, торік журі WCA нагородило сріблом їх «Богуславський» сир із зеленню.

Долучитися до участі у конкурсі можуть і інші підприємства. Для цього потрібно подати заявку на сайті ProCheese до 25.08 включно.

Джерела: WCA 2023, ProCheese, Аllretail

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стартап створив шоколад та каву з виноградних кісточок, соняшнику та масла ши

Кава без кавових зерен Voyage Foods, веганська арахісова паста, плитка шоколаду без какао за смаком практично не відрізняються від...

Зірка «Форсажу» створив енергетик з амазонських ягід та отримав на них мільйони

«Це — надзвичайно інноваційна компанія, яка продовжує рости», — сказала Дженніфер Палмер, генеральний директор Gerber Finance.ZOA Energy, створена колишнім...

Фріпси з кавуна та пастила із йогурту: у Рівному варять унікальні фруктові снеки

Засновниця бренду Тетяна Новачук почала варити пастилу ще у 2018 році, а тепер і навчає це робити інших. За місяць...

Рослина із запахом гниючої плоті стала основою для веганських кальмарів

Коньяку – японська рослина, яка має давню історію. Інші її назви – «диявольський язик», «лілія вуду», «зміїна пальма» або...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Японці створили прототип ПЕТ-пляшки з повністю рослинних матеріалів

Японська транснаціональна компанія Suntory представила прототип ПЕТ-пляшки з рослинних...

Стартап випускає блакитні напої з водоростями, якими харчуються астронавти

Напій, який випускається в бляшанках, багатий антиоксидантами та має...

Майже $1 млн зібрав шведський стартап на розробку жиру для рослинних стейків

Раунд очолив Nordic FoodTech VC, серед решти інвесторів —венчурна...

Здорова їжа має межу витрат, а закуски стають повсякденними. ТОП-6 трендів в області харчування

Такі висновки зробили аналітики Pollock Communications та Today's Dietitian...

Інноваційний робот-бармен міксує коктейлі за допомогою штучного інтелекту

У новій розробці Barsys поєднала досвід міксування коктейлів з...

Вибір редактора
В продовження теми