На найбільший конкурс у світі Україна повезе витримані сири з кавою та трюфелем

Чотири виробники – молочна ферма «Мукко», ферма «Дообра Ферма», ТМ «RORY» та «Lactalis Group Україна» – повезуть українські сири на наймасштабніший сирний конкурс у світі – World Cheese Awards (WCA) 2023.

Цього року конкурс проходитиме 27-28 жовтня у м. Тронгейм (Норвегія). 

Українські сировари братимуть участь у WCA другий рік поспіль

У 2022-му 13 українських зразків  стали фіналістами всесвітньо відомого фестивалю. А загалом на конкурсі було представлено 39 зразків від України – вперше за всю історію.

Цього року молочна ферма «Мукко» бере з собою на конкурс два сири: витриманий «Старий Стрий з кавою» та «Мукко з трюфелем».

«Мукко» працює з 2015 р. та застосовує у виробництві сиру голландську рецептуру. Ферма знаходиться в екологічно чистому регіоні Прикарпаття, поблизу курортів Моршин та Трускавець. 

Окрім класичного коров’ячого чи козячого сиру у виробника є чимало спеціальних смаків, як то сири з трюфелем, лавандою, песто, кавою чи віскі.

Lactalis, яка входить французької сімейної непублічної компанії Groupe Lactalis – найбільшого виробника сирів у світі, виробляє в Україні понад 250 найменувань продукції. Хоча поки не розкриває, що саме представить на конкурсі.

Сімейна козина ферма з маленькою сироварнею «Доообра ферма», що знаходиться в Богуславському районі на Київщині, візьме з собою на конкурс витриману тверду Легенду, свіжий м’який Шевр та свіжий м’який сир Чечіль.

Найкращим компліментом своєму продукту власники сироварні вважають порівняння їх сиру з “домашнім, як у дитинстві”. Вони прагнуть показати світу, що навіть попри війну продовжують працювати й робити свою справу, а Україна – це не лише бринза, а безліч достойних сирів.

Четвертим учасником WCA від України буде фермерське господарство «Українець-Агро», теж з Богуславського району Київської області, яке виготовляє тверді та напівверді козячі сири під ТМ «RORY». 

Сири «RORY» славляться насиченими смаками та прянощами. До речі, торік журі WCA нагородило сріблом їх «Богуславський» сир із зеленню.

Долучитися до участі у конкурсі можуть і інші підприємства. Для цього потрібно подати заявку на сайті ProCheese до 25.08 включно.

Джерела: WCA 2023, ProCheese, Аllretail

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Бостонський виробник закусок випустив «здорові» чіпси з протизапальними властивостями

Mark’s Mindful Munchies пропонують корисні закуски із цільного зерна з додаванням натуральних спецій.Цього місяця на полицях магазинів з’явилась нова...

Стартап створив чіпси із броколі за технологією NASA

«Ультраоброблені закуски готуються з інгредієнтів, які зазвичай не зустрічаються на домашній кухні, або продуктів з дуже невеликим вмістом цілих...

Комахи замість рису, молока та бананів: британський ресторан подає унікальні страви

Британці отримали можливість споживати у їжу комах після схвалення відповідної перехідної домовленості парламентом кілька років тому. Першою мережею супермаркетів,...

Німецький стартап, названий в честь американського відлюдника, створює м’ясо з лісових грибів

Стартап, заснований у 2019 році, створює мінімально оброблені високобілкові альтернативи курятині та бекону, використовуючи рідкісний деревний гриб, котрий традиційно...

«Яготинське» і «Яготинське для дітей» оновили паковання для дев’яти продуктів

Упаковка Tetra Gemina Aseptic поєднує в собі функціональність та екологічність. Нова форма зі скошеним дашком забезпечує легкість використання та...

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Кондитерська мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи

Власна кондитерська» мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи у пакованні, дизайн якого створили українські ілюстраторки —...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Може вас зацікавити

Рослина із запахом гниючої плоті стала основою для веганських кальмарів

Коньяку – японська рослина, яка має давню історію. Інші...

З чистої етикетки. У виробників рослинних гамбургерів з’явився новий конкурент

Бургер unMEAT складається з інгредієнтів без ГМО, містить 230...

Ізраїльська компанія отримала патент на створення людського грудного молока в промислових лабораторіях

Wilk очолює революцію у сегменті молока, розробляючи промисловий процес...

Китайці першими в світі налагодили вирощування в лабораторії пантів оленя

Це відбулося через кілька місяців після того, як Jimi...

Вибір редактора
В продовження теми