Лідери ринку виростили в лабораторії корм для котів, який робить їх розумнішими

Канадський виробник культивованого м’яса Cult Food Science у співпраці з сінгапурським виробником культивованих морепродуктів Umami Bioworks створили бренд інноваційних кормів для домашніх тварин Marina Cat.

У новому кормі виробники поєднали культивований червоний морський люціан (розробка Umami) і запатентований культивований інгредієнт Bmmune від Cult, який є сумішшю харчових дріжджів і ферментованих інгредієнтів.

Umami Bioworks (раніше відомий як Umami Meats) є лідером у сегменті культивованих морепродуктів. Компанія уже дебютувала культивованими рибними фрикадельками та котлетами і філе морського окуня.

Cult Food Science також є свого роду піонером ринку харчових технологій, у інвестпортфелі якої знаходяться Eat Just та MeliBio. В Umami канадська компанія інвестувала задля того, щоб досягти зниження витрат на ринку культивованих морепродуктів. 

Їх спільна розробка Marina Cat являє собою високобілковий та низькокалорійний корм для котів, сворений на основі культивованих морепродуктів. Розробники називають це «першим у своєму роді ласощами, які сприяють когнітивній функції кота завдяки високому вмісту жирних кислот омега 3, 6 і 9».

Продукт стане широко доступним у 2024 році

«Моє бачення майбутнього полягає в тому, що нам більше не доведеться забивати інших тварин, щоб прогодувати наших котів», – сказав Джошуа Ерретт, віце-президент Cult. 

До слова, ринок кормів для домашніх тварин оцінюється в $144 млрд. Очікується, що він щорічно зростатиме на 5,3% до 2028 р. 

Корми із культивованої сировини на сьогодні є дуже нішевим сегментом, хоча і перспективним. Дослідження говорять, що якби котів та собак виділити в окрему групу, то вони б стали п’ятою “нацією” у світі за рівнем споживання м’яса. 

Нагадаємо, раніше корму для тварин зібрав мільйони, щоб вирощувати м’ясо у лабораторії. У проєкт клалися навіть знаменитості.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Макарони та цукерки із відходів – британський стартап перевинайшов їжу

Засновник стартапу Том Сіммонс провів чотири роки як науковий дослідник та біохімік, розробляючи у Кембридзькому університеті альтернативний цукор та...

Університет штату Вашингтон вперше в історії отримав схвалення FDA на виробництво генномодифікованої свинини

Вчені Університету штату Вашингтон використовували передові методи генного редагування, щоб створити свинину з покращеними характеристиками. Ця нова технологія дозволяє...

Веганське морозиво з марихуаною з’явиться у продажі вже цього року

Щоб створити таке, бостонський бренд морозива Emack & Bolio’s оголосив про співпрацю з багатодержавним оператором канабісу MariMed.Разом компанії розроблять...

У лабораторії вперше виростили цільні шматки м’яса з прошарками жиру

Вони використовують метод, завдяки якому в продукті міститься більше природного смаку та текстури, ніж в інших альтернативах.До цього «м'ясо...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Шоколад та кава з молекул — каліфорнійці створили інноваційні продукти

Поєднуючи нові та вже існуючі технології з «архітектурою їжі»,...

Геніальність чи злочин проти їжі: споживачі реагують на запуск питного майонезу

Незвичайний продукт, запущений мережею зручних магазинів Lawson, вже здобув...

На роботів-офіціантів та кур’єрів — лідер роботехніки Keenon зібрав рекордні $200 млн

Раунд очолив фонд венчурного капіталу Softbank Vision Fund 2....

Створювати м’ясо «з повітря» в 10 разів ефективніше, ніж вирощувати сою

За основу дослідження взяли техніку, подібно до тієї, що...

Радіація та стейк: вчені наполягають на опроміненні потенційно зараженої їжі

У ході досліджень вчені проаналізували понад дві тисячі спалахів...

Вибір редактора
В продовження теми