Упаковка з олією тасманійського перцю значно подовжує зберігання продуктів

Агнес Мукурумбіра з Дослідницького центру харчових продуктів Deakin CASS (Австралія) створює прототип харчової упаковки з використанням місцевих австралійських ефірних олій.

Упаковка створюється з використанням протимікробних препаратів рослинного походження, щоб допомогти знищити бактерії та грибки, які ростуть на харчових продуктах. 

Харчові мікроби є відповідальними за понад 1,3 млрд т харчових відходів і 600 млн випадків харчових захворювань щорічно

«Виявилося, що місцеві ефірні олії діють краще, ніж олія чайного дерева, яке історично широко використовувалося як протимікробний засіб», – говорить науковиця.

Також в університеті виявили факт, що ці олії не тільки антимікробні в рідкій фазі. Леткі речовини або гази, які вони виділяють, є настільки ж ефективними.

У своєму дослідженні науковиця використала місцеві австралійські ефірні олії тасманійського гірського перцю та лимонного мирта – з міркувань екологічності та через зростаючий попит на натуральні продукти.

При цьому проблему сильного запаху олій було вирішено завдяки інкапсуляції, що забезпечило контрольоване вивільнення.

Виявилося, що інкапсуляція навіть посилила антимікробну активність масел, що стало неочікуваним результатом.

Нагадаємо, раніше дослідники з канадського Університету МакМастера створили пакувальний лоток, який може сигналізувати про наявність сальмонели або інших небезпечних патогенів у сирих чи варених продуктах, наприклад, у курці.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Моцарела з кокосу — британські розробники створили новий вид веганського сиру

Нова безмолочна пропозиція виготовлена ​​на основі кокосової олії. Альтернативний сир не містить консервантів і може зберігатися три місяці в...

Корейський енергетик з пюре банану здобув прихильників серед американських зірок кіно

Banano Energy Drink виготовляється зі 100% бананового пюре з активним інгредієнтом куркуміном, відомим своїми протизапальними та антиоксидантними властивостями.Концепція Banano...

У Львові варять борщ з вином, сливовим лекваром та лимонами

У новому меню – п'ять унікальних смаків борщу, кожен з яких розкриває нові грані класичної страви: пряний індійський, з...

Щасливого польоту: в Ізраїлі доставку піци доручили дронам

Саме таку інновацію разом з Pizza Hut запустила в Ізраїлі компанія Dragontail Systems, що займається ресторанними технологіями та співпрацює з...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Мед, який отримують без бджіл, трансформує всю галузь

Фінансування буде використано для підтримки місії компанії — трансформації...

Амстердамський виробник бургерів з мікроводоростей обіцяє влаштувати заколот на ринку їжі

Dutch Weed Burger заснована Марком Кулсомом і Лізет Крейшер,...

Найкращі джерела кальцію: ТОП-10 продуктів для підтримки кісткової системи

Здоров'я кісткової системи – ключовий аспект людського благополуччя. Існує...

Вчені запрограмували їжу танцювати на тарілці за допомогою струму

Нове дослідження має на меті надати ігровий та інтерактивний...

Вибір редактора
В продовження теми