На енергомодернізацію підприємства можна отримати майже півмільйона гранту

Громадська організація «Міжнародна фундація розвитку» оголосила про старт конкурсу грантової підтримки для енергомодернізації підприємств під час воєнного часу.

Проєкт передбачає надання організаційної, технічної та фінансової підтримки 25 обраним підприємствам, які постраждали від військових дій.

В рамках конкурсу фахівці проводитимуть на підприємствах експрес-енергоаудити, шукатимуть шляхи розвитку потенціалу та поліпшення енергоефективності.

Окрім експертних консультацій, переможці відбору отримають грант розміром 10 000 євро в розрахунку на підприємство (близько 400 тис. грн за поточним курсом)

Кошти можуть бути використані виключно для фінансування енергоефективних заходів, визначених у грантовому договорі за результатом проведення енергоаудиту.

Дедлайн подачі заявки: 1 вересня 2023 р.

З формою заявки та деталями конкурсу можна ознайомитися тут.

Участь у конкурсі можуть взяти приватні підприємства виробничого сектору. Пріоритет надаватиметься тим, які здійснили тимчасову релокацію та продовжують господарську діяльність. 

Нагадаємо, українські підприємства також можуть отримати грант до 10 000 євро на виробництво життєво необхідних товарів та послуг як то виготовлення печива, м’яса, консервів, дитячого харчування, соків, виробництво масла та сиру тощо.

Джерело

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Схожі теми

Сировина для рослинних крабів, м’яса та пластику: як стартапи використовують найменших жителів океану

Різноманітна група фотосинтезувальних організмів стала основою для виготовлення барвників, харчових добавок, добавок омега-3, рослинної риби та м’яса, крабів, котлет,...

Замовлення веганської їжі зросли удвічі, а на Різдво кожен п’ятий не їстиме м’яса

Особливо помітний стрибок спостерігався після Всесвітнього місяця веганів у листопаді 2020 року.«Це фантастично бачити, що попит на веганську їжу...

Молоко за рецептом від штучного інтелекту буде краще звичайного

Ginkgo Bioworks, як платформа для клітинного програмування та біозахисту, використовуватиме свої потужності з виробництва білка та платформу генеративного штучного...

Австралійці виростили з гену мамонта м’ясо та зварили з нього фрикадельки

Мамонтова фрикаделька — символічний продукт, який демонструє можливості створення нових видів м’яса, навіть того, яке більше недоступне через втрату...

Радіація та стейк: вчені наполягають на опроміненні потенційно зараженої їжі

У ході досліджень вчені проаналізували понад дві тисячі спалахів харчових захворювань за 2009-2020 рр., викликані Campylobacter, Salmonella, E. coli...

Нове покоління підсолоджувачів для створення більш здорових та менш калорійних продуктів харчування

Сучасне суспільство ставить перед собою все більше завдань у питанні здорового способу життя та раціонального харчування. Одним з ключових...

Може вас зацікавити

Сінгапур навчатиме студентів технологіям виготовлення альтернативного м’яса

Пройти перший в історії Азії курс вивчення альтернативного білку...

Американці створили анти-енергетик: напій, що сприяє здоровому сну

Абдул Хан, він же президент компанії Getsom, виробника «сонного»...

Вибір редактора
В продовження теми