Китайці першими в світі налагодили вирощування в лабораторії пантів оленя

Китайський стартап з виробництва культивованого м’яса Jimi Biotech розробив, як він стверджує, першу в світі лінію стовбурових клітин рогів оленя.

Це відбулося через кілька місяців після того, як Jimi Biotech представив першу в Китаї курку без кіток, – на 100% клітинну та без рослинних риштувань. 

Минулого року Jimi Biotech також розробив першу в Китаї культивовану яловичину 

У Jimi Biotech говорять, що за допомогою системи штучного вони подвоюють клітини рогів оленя менш ніж за 24 години.

Компанія використовує клітини з кінчика рогів трирічного оленя Sika, так як вважається, що регенерація найсильніша саме на кінчику.

У Китаї оленячі роги (панти) мають важливе культурне та дієтичне значення, де їх шанують як преміальний продукт. 

Панти століттями застосовуються у традиційній китайській медицині

«Отримати хорошу клітинну лінію складно, тому наприкінці минулого року ми залучили штучний інтелект і почали будувати систему JEVOS», — каже засновник компанії Чжехоу Цао. 

Раніше компанія заявила, що їй вдалося також знизити вартість культурального середовища приблизно до $14, що становить лише 3% від ціни на ринку. Цього року стартапу вдалося зменшити цю вартість ще більше – до $7. Проте реального паритету цін, говорить Цао, вдасться досягнути лише за кілька років.

Ціни на культивовані оленячі будуть все ще на рівні преміальних

«Враховуючи високу вартість і популярність оленячих рогів, які часто продаються за десятки тисяч юанів за кілограм або більше, ми вже маємо перевагу в ціні», – додав він.

Нагадаємо, через 2 роки у ресторанах з’явиться елітний тунець, культивований із клітин.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Супермаркети продаватимуть веганські яйця, які виглядають точно як справжні

Це не перше веганське яйце, але перше, яке виглядає дійсно як куряче – зі “справжнім” жовтком та білком. Його...

Морський мох стане новим трендом їжі наступного року — його популярність виросла вчетверо

Ізраїльські аналітики Tastewise заявили, що новий суперфуд — морський мох — набуде піку популярності від 2022 року.Згадки та соціальні...

Повстання машин. Роботи-кіоски бродитимуть супермаркетами, танцюватимуть та продаватимуть цукерки

Такий планується розмістити в магазині ShopRite в Монро, штат Нью-Йорк (США).Робот, якого вже охрестили «Смайликом», гратиме музику та, ймовірно,...

Найцікавіші новинки серед веганських продуктів на світовому ринку

Рослинне харчування постійно набуває популярності — про це свідчить дослідження, опубліковане проєктом Smart Protein у партнерстві з ProVeg International,...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Джефф Безос протестував підземний гіперлуп для доставки їжі, який змінить ринок назавжди

Патент на створення мережі підземної доставки Amazon отримала ще...

Дніпровська броварня MOVA випустила пиво спільно з американською пивоварнею

18th Ward Brewing – це американська пивоварня, з локаціями...

Лабораторія «win-win» створила преміум-шоколад за допомогою бродіння

Замість какао-бобів засновники Food Labs підприємець Ахрум Пак та...

Щось шкварчить. Українці створили цукерки з чилі і без жодних підсолоджувачів

Це далеко не повний асортимент YARO, яка спеціалізується на...

Starbucks почав додавати у каву інноваційне молоко на основі грибів

Молоко без корів Perfect Day виготовляється на основі тих...

Вибір редактора
В продовження теми