Китайці першими в світі налагодили вирощування в лабораторії пантів оленя

Китайський стартап з виробництва культивованого м’яса Jimi Biotech розробив, як він стверджує, першу в світі лінію стовбурових клітин рогів оленя.

Це відбулося через кілька місяців після того, як Jimi Biotech представив першу в Китаї курку без кіток, – на 100% клітинну та без рослинних риштувань. 

Минулого року Jimi Biotech також розробив першу в Китаї культивовану яловичину 

У Jimi Biotech говорять, що за допомогою системи штучного вони подвоюють клітини рогів оленя менш ніж за 24 години.

Компанія використовує клітини з кінчика рогів трирічного оленя Sika, так як вважається, що регенерація найсильніша саме на кінчику.

У Китаї оленячі роги (панти) мають важливе культурне та дієтичне значення, де їх шанують як преміальний продукт. 

Панти століттями застосовуються у традиційній китайській медицині

«Отримати хорошу клітинну лінію складно, тому наприкінці минулого року ми залучили штучний інтелект і почали будувати систему JEVOS», — каже засновник компанії Чжехоу Цао. 

Раніше компанія заявила, що їй вдалося також знизити вартість культурального середовища приблизно до $14, що становить лише 3% від ціни на ринку. Цього року стартапу вдалося зменшити цю вартість ще більше – до $7. Проте реального паритету цін, говорить Цао, вдасться досягнути лише за кілька років.

Ціни на культивовані оленячі будуть все ще на рівні преміальних

«Враховуючи високу вартість і популярність оленячих рогів, які часто продаються за десятки тисяч юанів за кілограм або більше, ми вже маємо перевагу в ціні», – додав він.

Нагадаємо, через 2 роки у ресторанах з’явиться елітний тунець, культивований із клітин.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Корона з сіна. Corona створила упаковку для пива з ячмінної соломи

Таким чином компанія AB InBev, яка володіє правами на Corona в усіх країнах, крім США, прагне масштабувати екологічні ініціативи...

Веганська Nutella стане доступною з нового року

З січня 2025 року новий продукт з'явиться на полицях супермаркетів Італії, Бельгії та Франції. Основна зміна у рецепті полягає в...

Ковбаса з лабораторного м’яса з’явиться у 2022 році – енергетичний гігант дав гроші на будівництво заводу

New Age Meats щойно закрила фінансування на $25 млн Інвестиційний раунд очолив енергетичний гігант із Південної Кореї Hanwha Solutions. Посеред...

«Чорні кухні»: Ресторатор Дмитро Борисов про те, як галузь пристосовується до локдаунів

«Сподіваюся, що до кінця року ми побудуємо повноцінну IT-інфраструктуру, яка буде включати в себе не тільки ефективні CRM та...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

На Львівщині підприємці труть варення із троянд та акацієвого меду

Соломія Братах, яка заснувала бренд зі своїм чоловіком Ігорем...

Споживачі активно переходять на рослинні яйця: зростає ринок, з’являються нові продукти

Згідно з даними, зібраними некомерційною організацією Good Food Institute...

Рибні міхури для освітлення пива пропонують замінити печерицями. Задля веганів

Освітлення пива є важливою частиною технологічного процесу. Для цього...

Найбільший у світі переробник м’яса вирощуватиме лабораторну свинину в Іспанії

Компанія оголосила про плани щодо придбання BioTech Foods, іспанського...

Угандійські жінки створили замінник м’яса із найвонючіших плодів у світі

Насправді за використання джекфрута у створенні альтернативи м’ясу взялося...

Вибір редактора
В продовження теми