Китайці першими в світі налагодили вирощування в лабораторії пантів оленя

Китайський стартап з виробництва культивованого м’яса Jimi Biotech розробив, як він стверджує, першу в світі лінію стовбурових клітин рогів оленя.

Це відбулося через кілька місяців після того, як Jimi Biotech представив першу в Китаї курку без кіток, – на 100% клітинну та без рослинних риштувань. 

Минулого року Jimi Biotech також розробив першу в Китаї культивовану яловичину 

У Jimi Biotech говорять, що за допомогою системи штучного вони подвоюють клітини рогів оленя менш ніж за 24 години.

Компанія використовує клітини з кінчика рогів трирічного оленя Sika, так як вважається, що регенерація найсильніша саме на кінчику.

У Китаї оленячі роги (панти) мають важливе культурне та дієтичне значення, де їх шанують як преміальний продукт. 

Панти століттями застосовуються у традиційній китайській медицині

«Отримати хорошу клітинну лінію складно, тому наприкінці минулого року ми залучили штучний інтелект і почали будувати систему JEVOS», — каже засновник компанії Чжехоу Цао. 

Раніше компанія заявила, що їй вдалося також знизити вартість культурального середовища приблизно до $14, що становить лише 3% від ціни на ринку. Цього року стартапу вдалося зменшити цю вартість ще більше – до $7. Проте реального паритету цін, говорить Цао, вдасться досягнути лише за кілька років.

Ціни на культивовані оленячі будуть все ще на рівні преміальних

«Враховуючи високу вартість і популярність оленячих рогів, які часто продаються за десятки тисяч юанів за кілограм або більше, ми вже маємо перевагу в ціні», – додав він.

Нагадаємо, через 2 роки у ресторанах з’явиться елітний тунець, культивований із клітин.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Uber купує чилійську службу доставки продуктів. Угоду закриють наступного місяця

Uber придбав мажоритарний пакет акцій Cornershop ще у 2019 році. Уже тоді генеральний директор компанії Дара Хосровшахі говорила, що...

Часник без запаху — ліванська компанія отримала премію за кращий продукт 2021 року

Ліванська компанія Garlidoux перетворила звичайний часник на часник без запаху. Для цього зібрану вручну сировину піддали ферментації та перетворили...

Збудували перший у світі завод для виробництва білка з каноли. З нього отримають яйця та морепродукти

Раніше компанія створила «ідеальний» білок з гороху, що має більш нейтральний смак за відомі аналоги, тому може застосовуватись для...

Nestlé модернізує центр, де експерти дегустуватимуть інноваційну їжу для Азії

R&D-центр в Сінгапурі має стратегічне значення для компанії. Саме тут всі розробки продуктів та технологій адаптуються під смакові уподобання...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Виробник їжі з повітря розмістив акції на біржі та хоче закріпитися на світовому ринку

Цей стратегічний крок дозволить компанії розширити свою діяльність і...

Nestle підтримала розробника веганських бургерів – смачніших за Impossible Food та Beyond Meat

Перша пропозиція компаній, гамбургер з гороховим протеїном без глютену,...

Сумчани варять для ЗСУ сири у благородній плісняві та загортають у екологічну упаковку

“Ми знайшли однодумців, які дають сировину. Це молоко екстра-ґатунку,...

Вибір редактора
В продовження теми