Китайці першими в світі налагодили вирощування в лабораторії пантів оленя

Китайський стартап з виробництва культивованого м’яса Jimi Biotech розробив, як він стверджує, першу в світі лінію стовбурових клітин рогів оленя.

Це відбулося через кілька місяців після того, як Jimi Biotech представив першу в Китаї курку без кіток, – на 100% клітинну та без рослинних риштувань. 

Минулого року Jimi Biotech також розробив першу в Китаї культивовану яловичину 

У Jimi Biotech говорять, що за допомогою системи штучного вони подвоюють клітини рогів оленя менш ніж за 24 години.

Компанія використовує клітини з кінчика рогів трирічного оленя Sika, так як вважається, що регенерація найсильніша саме на кінчику.

У Китаї оленячі роги (панти) мають важливе культурне та дієтичне значення, де їх шанують як преміальний продукт. 

Панти століттями застосовуються у традиційній китайській медицині

«Отримати хорошу клітинну лінію складно, тому наприкінці минулого року ми залучили штучний інтелект і почали будувати систему JEVOS», — каже засновник компанії Чжехоу Цао. 

Раніше компанія заявила, що їй вдалося також знизити вартість культурального середовища приблизно до $14, що становить лише 3% від ціни на ринку. Цього року стартапу вдалося зменшити цю вартість ще більше – до $7. Проте реального паритету цін, говорить Цао, вдасться досягнути лише за кілька років.

Ціни на культивовані оленячі будуть все ще на рівні преміальних

«Враховуючи високу вартість і популярність оленячих рогів, які часто продаються за десятки тисяч юанів за кілограм або більше, ми вже маємо перевагу в ціні», – додав він.

Нагадаємо, через 2 роки у ресторанах з’явиться елітний тунець, культивований із клітин.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Харчовий гігант вкладає мільярд доларів в експеримент зі штучним інтелектом

У рамках угоди Coca‑Cola виділила $1,1 млрд на Microsoft Cloud з його генеративним штучним інтелектом та можливостями використання у...

ТОП-8 суперфудів для зниження стресу та поліпшення настрою

Ми всі знаємо, від поганого настрою може врятувати шматочок чогось смачненького – не панацея, та все ж краще, ніж...

Американці знайшли спосіб здешевити рослинне молоко і зробити його смачнішим

Як зазначають у компанії, частіше за все молочні альтернативні напої збагачують продукти додатковим білком, кальцієм та вітамінами, що вимагає...

$15 тис. за переїдання. У Китаї прийняли закон про марнотратство в їжі

Заходи щодо зменшення харчових відходів посилили після того, як президент Сі Цзіньпін назвав витрачену суму «шокуючою і страждаючою».За даними...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Сінгапурські вчені знайшли заміну яйцям для майонезу у відходах пивоварень

Він не містить у складі традиційних яєць чи молочних...

Іспанці створили кошерну «чорну ікру» із японських водоростей

Альтернативу ікрі Eurocaviar винайшла із морських водоростей вакаме та...

Котлета для планети. Beyond Meat готує глобальне розширення в Європі

На сьогодні продукція компанії вже присутня приблизно в 122...

Інноваційний український foodtech зародиться із кластерів із потужними R&D центрами — Борис Шестопалов, HD-group

Як забезпечити цю трансформацію — newfood.ua розповів Борис Шестопалов,...

Вибір редактора
В продовження теми